Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)


Mai mulți reprezentanți ai sportului constănțean și-au serbat duminică, 12 aprilie, ziua de naștere. Pentru doi dintre aceștia, bucuria a fost la dublu, ei fiind sărbătoriți și pentru ziua numelui, de Florii.

Este vorba de fostul fotbalist Florin Pătrașcu, care a purtat banderola de căpitan atât la FC Farul, cât și la echipa înființată de suporteri, SSC Farul Constanța (în Liga a 4-a, având o contribuție însemnată la promovarea în Liga a 3-a), dar și de fostul înotător Florin Nicola, multiplu campion și recordman național și ocupant al locului șase la Festivalul Olimpical Tineretului European, în prezent administrator și antrenor la Atena Sport Club Constanța, clubul de natație al medaliatului olimpic Răzvan Florea. Florin Pătrașcu a împlinit duminică 34 de ani, iar Florin Nicola - 33 de ani.

În aceeași zi, și-au mai sărbătorit ziua de naștere atleta Cristina Bujin (32 de ani), handbalistul bosniac de la HC Dobrogea Sud Dejan Malinovic (28 de ani), antrenorul de fotbal Cosmin Pașcovici (42 de ani), luptătorii Cătălin Cășaru (30 de ani) și Ștefan Orza (19 ani), dar și jucătoarea de tenis de masă Alina Zaharia (23 de ani). Cristina este multiplă campioană și medaliată a României, dar cu rezultate deosebite și pe plan internațional. Ea a participat și la Jocurile Olimpice, iar în prezent pregătește și copii la atletism, fiind profesor-antrenor la CSS1 Constanța. Ca sportivă, are dublă legitimare, CS Farul - Rapid București, și e pregătită de Daniel Cojocaru.

Cosmin Pașcovici și-a început cariera de antrenor în luna martie a acestui an, în cadrul Academiei FC Farul, unde pregătește grupa de copii născuți după 1 ianuarie 2012. Pașcovici a jucat fundaș la FC Farul între 2002 și 2006 (în Liga 1) și între 2009 și 2011 (în Liga a 2-a). Alte echipe din cariera sa sunt Rocar, Foresta II Fălticeni, Poli Iași, FC Baia Mare, Petrolul Ploiești, Dinamo (cu care a ieșit campion în sezonul 2006/2007) sau UTA. În Liga 1 are 110 meciuri și 10 goluri, iar la echipa națională a fost convocat la meciul România - Andorra 2-0, în 2005.

Reprezentantă importantă a școlii constănțene de tenis de masă, Alina Zaharia a cucerit numeroase medalii la toate categoriile de vârstă, atât pe plan intern, cât și internațional. Alina are o soră mai mică, Elena, și ea o valoroasă campioană la tenis de masă.

Luptătorii Cătălin Cășaru și Ștefan Orza sunt colegi la Sharks Gym Constanța. Cătălin e unul dintre cei mai buni practicanți de MMA din România, iar Ștefan un sportiv în plină ascensiune la kickboxing, pe care cunoscutul Alex Filip a spus că va fi viitorul campion mondial al României la kickboxing. În finalul anului trecut, Ștefan a realizat performanţa de a cuceri două medalii de aur la Campionatul Mondial de Kempo, întrecere care s-a desfăşurat în Ungaria, la Budapesta, sub egida UWSKF (United World Sport Kempo Federation).

Sursa foto: Facebook


Citește și:

Cristina Bujin, vicecampioană naţională la atletism. Pe podium a urcat şi Vlad Bădescu, medaliat în premieră la seniori (galerie foto)


Ştefan Orza, luptător la Sharks Gym Constanţa Povestea unui tânăr din Moşneni care a devenit dublu campion mondial la Kempo (galerie foto)

Luptător la Sharks Gym Constanţa Cătălin Căşaru, învingător în gala „Eagles Fighting Championship-7“, de la Chişinău (galerie foto + video)

Fostul fotbalist Cosmin Pașcovici, antrenor în cadrul Academiei FC Farul

Bucurie mare! Fostul campion Florin Nicola este tătic. Are fetiţă „O facem sportivă sută la sută“ (galerie foto)

Tenis de masă Surorile Alina și Elena Zaharia, din Constanța, medaliate la Campionatul Balcanic de seniori (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2077

Falși jurnaliști, cercetați la Constanța, pentru șantaj! Oficial de la anchetatori

21 Feb 2024 618

LISTĂ 17 judecători cer să fie eliberați din funcție prin pensionare! Iată cine sunt

14 Nov 2023 1119

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 septembrie 2021

16 Sep 2021 2669

„Prietenie adevărată! Farul, o generaţie care continuă“ Au reunit echipa. Foşti fotbalişti de la FC Farul, din nou împreună

23 Nov 2018 4466

„Om şi fotbalist deosebit“ Un fost căpitan al „marinarilor“ va da simbolic startul meciului SSC Farul - Sportul Chiscani

25 May 2018 4074

Trofeul „Liga Old Boys Constanța“ se joacă în acest weekend în Sala Sporturilor

30 Mar 2018 3611

Florin Pătraşcu, fost căpitan la Farul Constanţa, a participat la botezul copilului lui Constantin Budescu, de la FCSB

06 Feb 2018 5109

„Ce trupă frumoasă!“ Întâlnire, în Mamaia, a mai multor foşti fotbalişti ai FC Farul

21 Nov 2017 6320

Foşti fotbalişti la FC Farul Florin Pătraşcu, naş de botez pentru copilul lui Marius Soare (galerie foto)

16 Sep 2017 9682

Fetiţa căpitanului SSC Farul, Florin Pătraşcu, a fost creştinată „Să vă facă viaţa o sărbătoare!” (video)

22 Sep 2016 5375

Punctaj maxim după şase etape SSC Farul Constanţa a revenit pe primul loc în Liga a IV-a

14 Sep 2016 7932

„Sănătoase şi frumoase” Căpitanul FC Farul, Florin Pătraşcu, e în culmea fericirii. A devenit tătic (galerie foto)

04 Jun 2016 5521

FC Farul merge cu mulţi tineri la Călăraşi Vlad Suciu vorbeşte despre accidentarea gravă din meciul cu Rapid (galerie foto)

21 May 2016 7469

FC Farul, meci la Constanţa cu Academica Clinceni Căpitanul „marinarilor“, Florin Pătraşcu, a fost operat

23 Apr 2016 6043