Monden

Constanța. Imagini din copilărie cu Eliza Samara. Campioană de mică! „Ce ziceți, semăn?“. Ce au răspuns prietenii


Marea campioană a Constanței și a României Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă, a postat pe Facebook o imagine cu ea din copilărie, pe când făcea primii pași în sportul care i-a adus mari succese și satisfacții.

„Am dat peste poza aceasta în arhivă! Ce spuneți, semăn? Să ne fie ziua cât mai frumoasă!“, este mesajul campioanei, care însoțește imaginea, una în care Eliza, o gâgâlice de fată, apare la masa de antrenament. Haștag-ul este și el unul sugestiv: #elierafitdemica. Cei apropiați au răspuns imediat: „Da, aceeași pasiune!“, „Ești chiar… neschimbată la suflet!“, „Întotdeauna imaginea ta cu paleta la masa de joc ne-a adus bucurii!“, „Respect maxim pentru tine, indiferent de rezultat!“, „Frumușică și talentată de mică!“, „Ooooo, da!“, „O viitoare campioană! Respect și admirație pentru campioana de azi!“, „Paleta în mâna stângă de mică!“, „Sigur!“,„Mai ales în atitudine!“, „Cum să nu!“, „Tot cu stânga jucai și când erai mică?“ sau „100/100!“.   
„Născută să fii campioană!“, a scris, plină de dragoste, și mama campioanei, care a postat și ea o imagine cu Eliza mică, performera fiind imortalizată unde altundeva decât pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.  

Formată în fabrica de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, Eliza (care în prezent e legitimată la CSA Steaua București) a ajuns la performanțe deosebite în tenisul de masă. Este campioană europeană la simplu, la dublu feminin, la dublu mixt, dar și pe echipe, câștigătoare de Liga Campionilor, câștigătoare cu echipa de club a campionatelor din România, Turcia, Italia, Franța și Polonia, dar și singura jucătoare europeană care a disputat o finală de Cupă Mondială. Nu în ultimul rând, Eliza (31 de ani) a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice și e calificată și la următoarea întrecere, care se va disputa în 2021, la Tokyo. Pentru performanțele sportive realizate, Eliza Samara a primit și titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța, în anul 2015.
Campioana a dovedit și că are un suflet mare, alăturându-se și ea campaniei umanitare „Campionii strâng rândurile”, prin care, în contextul pandemiei de coronavirus, se strâng bani pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” din București.
În cadrul campaniei, inițiată de Asociația Junior Sport și organizată de Asociația de Medicină pentru Sănătate Publică, personalități ale sportului românesc donează obiecte cu valoare sentimentală (precum echipamente sportive folosite în competiții importante, medalii, cupe, diplome etc.), pentru care oricine poate licita. Eliza a contribuit cu o medalie foarte dragă ei, care i-a marcat începutul carierei, prima medalie cucerită, aur la Campionatele Naționale la categoria de vârstă 8-10 ani. Medalia i-a revenit unui constănțean, Cătălin Prelipcean, care a oferit în schimbul distincției 2.100 lei.
„Mă alătur și eu campaniei «Campionii strâng rândurile». Ofer spre licitare prima mea medalie câștigată în viața de sportivă, medalia de aur la Campionatele Naționale la categoria de vârtă 8-10 ani. Este medalia care a marcat începutul carierei mele. Vă mulțumesc!“, a menționat Eliza Samara.

Sursa foto: Facebook (Eliza Samara, Mariana Samara)

Citește și:

Campania „Campionii strâng rândurile“ Cine a câștigat la licitație costumul de gimnastică al Simonei Amânar și medalia Elizei Samara

Constanța Multipla campioană europeană la tenis de masă Eliza Samara își serbează astăzi ziua de naștere
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campania „Campionii strâng rândurile“ Cine a câștigat la licitație costumul de gimnastică al Simonei Amânar și medalia Elizei Samara

27 Apr 2020 761

#ConstantaEsteBine Un costum de gimnastică al Simonei Amânar și o medalie a Elizei Samara, licitate în campania „Campionii strâng rândurile“

17 Apr 2020 4731

Constanța Multipla campioană europeană la tenis de masă Eliza Samara își serbează astăzi ziua de naștere

15 Apr 2020 1784

Coronavirus. Pregătire acasă Roboțelul Amicus Prime, colegul de antrenament al campioanei Eliza Samara

31 Mar 2020 895

Constanța. Criza coronavirusului Campionul european Cristian Pletea, tenis la masa din sufragerie. „Totul va fi bine!“ (galerie foto)

24 Mar 2020 1162

Tenis de masă Prezenţe pe podium pentru sportivii constănţeni şi la Campionatul Naţional de seniori (galerie foto)

03 Mar 2020 1100

Echipa națională feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice

24 Jan 2020 1489

UPDATE. Tenis de masă România joacă vineri pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

23 Jan 2020 1220

Eliza Samara şi Cristian Pletea participă la turneul din Portugalia de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo

13 Jan 2020 992

Sportivi şi antrenori din Constanţa, distincţii la Gala Premiilor Federaţiei Române de Tenis de Masă (galerie foto)

18 Dec 2019 2083

Tenis de masă Eliza Samara, după performanța din Franța

11 Sep 2019 869

Tenis de masă România, un nou titlu de campioană europeană! Îşi păstrează supremaţia pe continent

08 Sep 2019 1251

Tenis de masă România, din nou în finala Campionatului European!

07 Sep 2019 1069

Tenis de masă România și-a asigurat o medalie la Campionatul European, calificându-se în semifinale

06 Sep 2019 1136

UPDATE. Tenis de masă La Campionatul European din Franța, România s-a calificat în sferturile de finală

05 Sep 2019 1147