Constanța. Imagini din copilărie cu Eliza Samara. Campioană de mică! „Ce ziceți, semăn?“. Ce au răspuns prietenii


Marea campioană a Constanței și a României Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă, a postat pe Facebook o imagine cu ea din copilărie, pe când făcea primii pași în sportul care i-a adus mari succese și satisfacții.

„Am dat peste poza aceasta în arhivă! Ce spuneți, semăn? Să ne fie ziua cât mai frumoasă!“, este mesajul campioanei, care însoțește imaginea, una în care Eliza, o gâgâlice de fată, apare la masa de antrenament. Haștag-ul este și el unul sugestiv: #elierafitdemica. Cei apropiați au răspuns imediat: „Da, aceeași pasiune!“, „Ești chiar… neschimbată la suflet!“, „Întotdeauna imaginea ta cu paleta la masa de joc ne-a adus bucurii!“, „Respect maxim pentru tine, indiferent de rezultat!“, „Frumușică și talentată de mică!“, „Ooooo, da!“, „O viitoare campioană! Respect și admirație pentru campioana de azi!“, „Paleta în mâna stângă de mică!“, „Sigur!“,„Mai ales în atitudine!“, „Cum să nu!“, „Tot cu stânga jucai și când erai mică?“ sau „100/100!“.   
„Născută să fii campioană!“, a scris, plină de dragoste, și mama campioanei, care a postat și ea o imagine cu Eliza mică, performera fiind imortalizată unde altundeva decât pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.  

Formată în fabrica de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, Eliza (care în prezent e legitimată la CSA Steaua București) a ajuns la performanțe deosebite în tenisul de masă. Este campioană europeană la simplu, la dublu feminin, la dublu mixt, dar și pe echipe, câștigătoare de Liga Campionilor, câștigătoare cu echipa de club a campionatelor din România, Turcia, Italia, Franța și Polonia, dar și singura jucătoare europeană care a disputat o finală de Cupă Mondială. Nu în ultimul rând, Eliza (31 de ani) a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice și e calificată și la următoarea întrecere, care se va disputa în 2021, la Tokyo. Pentru performanțele sportive realizate, Eliza Samara a primit și titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța, în anul 2015.
Campioana a dovedit și că are un suflet mare, alăturându-se și ea campaniei umanitare „Campionii strâng rândurile”, prin care, în contextul pandemiei de coronavirus, se strâng bani pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” din București.
În cadrul campaniei, inițiată de Asociația Junior Sport și organizată de Asociația de Medicină pentru Sănătate Publică, personalități ale sportului românesc donează obiecte cu valoare sentimentală (precum echipamente sportive folosite în competiții importante, medalii, cupe, diplome etc.), pentru care oricine poate licita. Eliza a contribuit cu o medalie foarte dragă ei, care i-a marcat începutul carierei, prima medalie cucerită, aur la Campionatele Naționale la categoria de vârstă 8-10 ani. Medalia i-a revenit unui constănțean, Cătălin Prelipcean, care a oferit în schimbul distincției 2.100 lei.
„Mă alătur și eu campaniei «Campionii strâng rândurile». Ofer spre licitare prima mea medalie câștigată în viața de sportivă, medalia de aur la Campionatele Naționale la categoria de vârtă 8-10 ani. Este medalia care a marcat începutul carierei mele. Vă mulțumesc!“, a menționat Eliza Samara.

Sursa foto: Facebook (Eliza Samara, Mariana Samara)

Citește și:

Campania „Campionii strâng rândurile“ Cine a câștigat la licitație costumul de gimnastică al Simonei Amânar și medalia Elizei Samara


Constanța Multipla campioană europeană la tenis de masă Eliza Samara își serbează astăzi ziua de naștere
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Sportiva Eliza Samara, în doliu. A murit tatăl ei. „De azi, ești îngerul meu păzitor, tati!“

12 Feb 2024 2744

Tenis de masă Eliza Samara, din Constanța, sfert de finală la Europa Top 16 (GALERIE FOTO)

21 Jan 2024 1012

Tenis de masă Sportive din Constanța, în turnee externe. Eliza Samara, victorii în Qatar

11 Jan 2024 888

România, vicecampioană europeană la tenis de masă. „Ne-au oferit noi momente de mândrie“

17 Sep 2023 1296

Tenis de masă Finalistă! România va lupta din nou pentru aur la Campionatul European

16 Sep 2023 1214

Tenis de masă Echipa feminină a României, aur la Jocurile Europene. „Fetele au scris istorie!“

01 Jul 2023 1604

Tenis de masă Sportivi de pe litoral, pe podium la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

26 Mar 2023 1578

Eliza Samara a rămas cu o victorie uriașă la Singapore, contra campioanei olimpice, și cu un alt meci memorabil, cu Margaryta Pesotska

16 Mar 2023 1698

Tenis de masă Constănțencele Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, medaliate la concursul de la Doha (GALERIE FOTO)

01 Feb 2023 1538

Tenis de masa Elena Zaharia - „Cred că pot să fiu noua Eliza Samara. Ea este un model pentru mine“

21 Jan 2023 1897

Tenis de masă Gala premiilor FRTM. Constanța, reprezentată în Top 10 intern pe 2022 (GALERIE FOTO)

27 Dec 2022 1819

Postură onorantă pentru Eliza Samara în tenisul de masă mondial „Este un pas foarte important pentru cariera mea“

22 Nov 2022 1415

UPDATE. Tenis de masă Constănțeni în loturile României care susțin meciuri în calificările pentru Euro

12 Oct 2022 1282

UPDATE. Tenis de masă Selecționerul Viorel Filimon, sărbătorit în China, la împlinirea a 70 de ani

05 Oct 2022 2257

Tenis de masă Constănțeanca Eliza Samara, vicecampioană europeană (GALERIE FOTO)

19 Aug 2022 2103