Constanța Legendă a halterelor, Lisias Ionescu, la ceas aniversar. A împlinit 88 de ani

 

 
  • Seniorul halterelor constănțene a primit un mesaj de felicitare și din partea Federației Române de Haltere. 
 
Moment aniversar pentru antrenorul emerit constănțean Lisias Ionescu, cel care a pus piatra de temelie în dezvoltarea halterelor pe litoral. În 1965, acesta a înființat prima secție de haltere din Constanța, la Șantierul Naval Constanța.
 
Seniorul halterelor constănțene a ajuns la venerabila vârstă de 88 de ani, iar unul dintre mesajele de felicitare îi aparține și Federației Române de Haltere. „La mulți ani, domnule Lisias Ionescu! Personalitate marcantă a sportului nostru, antrenorul emerit Lisias Ionescu este inițiatorul activității de performanță a «halterelor» în Constanța, ocupând, de-a lungul timpului, funcțiile de antrenor de club, de lot, de asemenea, fiind descoperitorul și îndrumătorul mai multor sportivi. La mulți ani, sănătate și multe bucurii alături de cei dragi, în continuare“, se arată în mesaj.
 
În anul 2015, sala de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanța a găzduit Cupa „Nicolae Rotaru“ la haltere, o întrecere rezervată micilor sportivi, organizată cu ocazia zilei liceului, dar care a marcat şi 50 de ani de haltere la Constanţa. Au participat 51 de sportivi, atât de la Constanţa (de la CS Farul, LPS „Nicolae Rotaru“), cât şi din judeţ (CSO Ovidiu, Valu lui Traian, Nisipari), dar nu au lipsit nici oaspeţi din ţară (Amefa Arad, CSA Steaua Bucureşti) şi din străinătate (Titan Varna). Au răspuns invitaţiei şi o serie de legende şi foşti performeri ai halterelor din Constanţa, în frunte cu Lisias Ionescu, „părintele“ acestui sport la mal de mare. Au mai fost prezenţi, dintre foştii sportivi şi antrenori, Vasile Roşu (primul campion mondial al halterelor din România), Ionuţ Căldăraru, Gheorghe Popa, Stănel Stoica, Ion Filip sau Nicolae Căpriceru.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Haltere)

 
Citește și:
 
Peste 50 de copii, dar şi legende ale halterelor din Constanţa, la Cupa „Nicolae Rotaru“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Antrenorul a murit la numai 43 de ani Halterofilii i-au cinstit memoria lui Angheluș Beșleagă la concursul de la Constanța (GALERIE FOTO)

28 Feb 2022 3688