Constanța Legenda Farului Ion Codin, la 70 de ani. Cadou special din partea lui Gheorghe Hagi pentru fostul fotbalist

 

 
  • Ion Codin a activat la Farul între anii 1972 şi 1979, cu o perioadă de un an şi jumătate, în acest interval, în care a jucat la Victoria Roman, în Divizia B, pe perioada armatei.
 
Ion Codin, fostul mare fotbalist al Farului Constanța, cu șapte ani petrecuți la prima echipă, împlinește luni, 23 ianuarie, o vârstă rotundă, 70 de ani. Fostul fundaș a serbat în avans, având alături la acest eveniment special familia, prieteni și foști colegi de la formația de pe litoral.
 
Dintre foștii fotbaliști ai Farului i-au fost alături lui Ion Codin Paul Peniu (actualul președinte al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“) și Constantin Gache (în prezent director tehnic al Farul II). Cei trei, împreună cu Petre Buduru, sunt legați de o prietenie trainică, care a luat naștere de când erau coechipieri la Farul. Fiind plecat în Spania, Petre Buduru nu a putut participa acum la ziua de naștere a lui Ion Codin, însă familia Buduru a avut totuși reprezentant la eveniment, soția lui Petre, Camelia. Nu a lipsit nici Dumitru Manole, un bun prieten al celor patru și un mare susținător al Farului.
 
„Le mulțumesc tuturor pentru prezență. A fost un moment aniversar foarte frumos. Împlinesc 70 de ani, dar mă simt în continuare tânăr. Mulțumesc lui Dumnezeu, sunt și sănătos și îi țin în continuare pumnii strânși Farului, să-și atingă obiectivele“, a declarat Ion Codin.
 
Printre cadourile primite de acesta s-a numărat și un tricou al Farului, personalizat, cu numele fostului jucător și numărul 70, vârsta sa. Tricoul a fost trimis de Gheorghe Hagi și are semnătura sa și a lui Paul Peniu.
 
Amintirile lui Ion Codin
Patru fotbalişti ai Farului au sărit de la balcon la cutremurul din 1977 (galerie foto)

 
Ion Codin a activat la Farul între anii 1972 şi 1979, cu o perioadă de un an şi jumătate, în acest interval, în care a jucat la Victoria Roman, în Divizia B, pe perioada armatei. Fostul fotbalist are amintiri frumoase sub tricoul „alb-albastru“, dar şi de la celelalte echipe la care a activat, ca jucător sau antrenor. Promovat la seniorii Farului din pepiniera clubului, a debutat în prima divizie la 19 ani, avându-l adversar direct pe celebrul Dudu Georgescu! După perioada Farul, Ion Codin a jucat la Medgidia, patru ani la IMUM, patru ani la Cimentul, atât în Divizia C, cât şi în B, iar în anul 1986 s-a retras definitiv din activitatea de jucător.
 

Farul Constanța. Ion Codin, debut la seniori contra marelui Dudu Georgescu
„Îl ții de chiloți, îl tragi de tricou, vezi ce-i faci!“ (galerie foto)

 

În 2013, la împlinirea vârstei de 60 de ani, familia i-a făcut o plăcută surpriză, un tablou în chip de primă pagină de ziar, cu poze şi declaraţii de-ale sale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Marius Codin)

Citește și:
 
Legende ale Farului Constanța
Ion Codin și Bănică Oprea au fost colegi la IMU Medgidia. Povești memorabile din acei ani!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Premiera filmului Miami Bici 2 la Constanța

20 Nov 2023 2297

Legende ale Farului Constanța Ion Codin și Bănică Oprea au fost colegi la IMU Medgidia. Povești memorabile din acei ani!

18 Mar 2022 5825

Farul Constanța. Ion Codin, debut la seniori contra marelui Dudu Georgescu „Îl ții de chiloți, îl tragi de tricou, vezi ce-i faci!“ (galerie foto)

13 Nov 2021 5558

Meci la Eforie Nord Veterani ai FC Farul şi prieteni ai lor, un nou episod din lungul serial al amicalelor cu braşovenii

10 Jun 2019 5258

„La mulţi ani!“, astăzi, pentru Cătălin Sasu şi Laurenţiu Boicenco! A fost sărbătorit şi Ion Codin

24 Jan 2017 3654

UPDATE 3. Legenda FC Farul Dumitru Antonescu a fost condus astăzi pe ultimul drum (galerie foto+video)

28 Apr 2016 6768

Cătălin Sasu şi Laurenţiu Boicenco îşi serbează astăzi ziua de naştere. Sunt de aceeaşi vârstă

24 Jan 2016 2677

Amintirile lui Ion Codin Patru fotbalişti ai Farului au sărit de la balcon la cutremurul din 1977 (galerie foto)

11 Jul 2015 9353