Constantin Tâlvescu, simbol al FC Farul, a împlinit 80 de ani „Un om exemplar şi un profesionist desăvârşit” (galerie foto)



Constantin Tâlvescu, unul dintre simbolurile FC Farul, a împlinit, de curând, 80 de ani. A slujit clubul constănţean atât ca jucător (fiind unul dintre fundaşii centrali de mare valoare ai „marinarilor“), cât şi ca antrenor, remarcându-se în special ca un neobosit căutător şi şlefuitor de talente. Din mâinile sale au ieşit generaţii întregi de jucători. Constantin Tâlvescu a activat la Farul şi ca şef al centrului de copii şi juniori, dar a antrenat şi la echipa mare.  

Mai mulţi dintre foştii săi jucători au subliniat pe Facebook ce a însemnat Constantin Tâlvescu pentru ei şi pentru FC Farul, comentând şi urându-i „La mulţi ani!” „profesorului“ cu ocazia unei fotografii postate de George Pitu în care apare una dintre grupele pregătite de Constantin Tâlvescu. „80… este anul Generației mele fotbalistice, la FC Farul Constanţa...80 este borna anilor pe care a atins-o dragul nostru Domn Profesor Constantin Tâlvescu! Să ne trăiți încă mulți ani, cu bătrânețe cât mai ușoară (cu toate că știm că vă e foarte greu)! Un om exemplar, de care trebuie adus aminte, mai ales cât timp este în viată, că după... Un Profesionist desăvârșit, care mie mi-a marcat atât viaţa sportivă, cât și cea civilă! La Mulți Ani, Domn Profesor!“, a postat George Pitu, care a petrecut cea mai lungă perioadă la juniorii Farului sub bagheta lui Constantin Tâlvescu, „un tehnician deosebit, care a scos jucători pe bandă rulantă. Mi-a fost ca un al doilea tată“.

„Nu-i putem uita niciodată pe aceşti oameni!”

„La mulţi ani şi Dumnezeu să-I dea multă sănătate!”, a urat Adrian Senin. „La mulţi ani, domn profesor! E păcat că Farul chiar nu mai există... pentru mine nu mai există atâta timp cât Tâlvescu, Petcu, Bukkosi şi alţii nu au numele scrise undeva la stadion la câţi jucători au produs şi câte au adus acestui club. Oameni care ne-au marcat viaţa, ne-au educat şi ne-au oferit poate aproape la fel de mult ca şi părinţii noştri. Nu-i putem uita niciodată pe aceşti oameni. Ne-au oferit atâtea şi atâtea… Petreceam mai mult timp cu ei decât cu părintii...“, a fost mesajul lui George Voicu. „Super! Un antrenor riguros, dar profesionist!”, a postat Marius Răducanu. „La mulţi ani, nea Costică!” (Adrian Pitu), „La mulţi ani! Multă, multă sănătate şi să auzim de bine!” (Alexandru Paşca) sau „Să ne trăiască domnul profesor! Omul care ne-a marcat tinereţea şi ne-a pregătit pentru viată. Un om deosebit, un profesionist desăvârşit”, au fost şi alte mesaje.

Câţiva dintre foştii jucători

Din fotografia acestui articol, dar şi din altele două de grup din galeria foto, nu lipsesc jucători aprecum Ionuţ Vanghelici, Lucian Lupu, Ştefan Ciobanu, Adrian Senin, Ionuţ Tudoran, Cristian Mihăilă, Florin Lungu, Marius Codin, Narcis Stamate, Vasilică Cristocea, Florin Alexandru, Cristian Petcu, Gabriel Dobre, Lucian Ursache, Silviu Rădulescu, George Pitu, Sunay Abdula, Mihai Bobe, Enache Anghel, Alexandru Paşca şi Iulian Cadar. În prima fotografie, pe lângă Constantin Tâlvescu, apare şi antrenorul Lucian Marinof. 

Citeşte şi: Veteranii s-au reunit la Constanţa sub semnul „Respectului“ - Amintiri din vremurile de aur cu fostele glorii ale Farului (galerie foto)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectivă Decesele care au îndoliat sportul constănţean în 2020. Înmormântare de Crăciun. Băiat de 13 ani mort!

05 Jan 2021 7215

„Un om corect, onest și un foarte bun antrenor“ Vineri are loc înmormântarea celui ce a fost Constantin Tâlvescu, legendă a FC Farul Constanța

21 Aug 2020 4736

Doliu în fotbalul constănțean S-a stins din viață Constantin Tâlvescu, simbol al FC Farul

19 Aug 2020 6325