Dansatoare sunt şi alte sportive Fosta gimnastă Alina Uţă susţine spectacole cu trupa de teatru-dans Imago (galerie foto)

Campioană naţională şi medaliată cu argint şi bronz la gimnastică, tânăra de 18 ani a intrat pe tărâmul artei după ce a renunţat, în acest an, la activitatea competiţională. Printre altele, a interpretat „Dansul ielelor“ pe plajă, a fost una dintre „Erinii” (în Parcul Tăbăcărie), iar ultima reprezentaţie este „Între ieri şi azi“
 
Constănţeanca Alina Uţă este entuziasmată de noua sa activitate, în calitate de componentă a trupei de teatru-dans Imago, un grup ce transmite multă expresivitate şi emoţie. Plină de carismă, fosta sportivă a pus în scenă, ani de-a rândul, în concursurile de gimnastică artistică, iar ulterior, în cele de gimnastică aerobică, trăiri care o ajută mult, acum, în cadrul spectacolelor susţinute în cadrul trupei Imago.
 
Alina Uţă a cochetat cu reprezentaţiile trupei de teatru-dans încă de când era sportivă activă. „În 2012, prin intermediul Getei Răvdan, care este coregraful nostru şi ne coordonează, iar uneori participă şi în spectacole, am demarat o colaborare. Am participat, în acel an, la două spectacole. În vara acestui an, am continuat conlucrarea, trupa având nevoie de sportive. Am fost distribuită în alte trei spectacole, două la mijlocul anului, iar unul recent. Îmi place foarte mult această activitate, cu care m-am obişnuit, chiar dacă am întâlnit multe elemente noi. Faptul că am făcut gimnastică mă ajută. Spectacolele sunt bazate mai mult pe artă. E foarte frumos“, a declarat Alina Uţă. Ea nu e singura gimnastă care evoluează cu Imago. Mai participă două tinere sportive de la secţia de aerobică a CS Farul Constanţa (Viorica Dima şi Andrada Zaman, remarcate de curând la Campionatul Naţional şi la Cupa Farul), dar şi Maria Drăghici şi Alexandra Gologan, foste gimnaste.

 Dans, coafură şi machiaj la „Între ieri şi azi“


 Ultimul spectacol, ţinut într-un club din Constanţa, a fost „Între ieri şi azi“, o reprezentaţie de dans, hair-style şi make-up, regia şi coregrafia aparţinându-i Getei Răvdan Huncanu. „Frumuseţe. Creativitate. Plasticǎ corporalǎ. Încorsetaţi într-o lume a convenţiilor, ieri și poate mâine, felul în care arătǎm rămâne un reper pentru starea de spirit și relaţiile noastre sociale. Creat sub forma unui spectacol antrenant, evenimentul «Între ieri și azi» îmbinǎ dansul contemporan cu artele make-up-ului și ale hair-styling-ului. Un eveniment adresat atât femeilor, cât și bǎrbaţilor“, se arată în prezentarea spectacolului. „Am evidenţiat diferenţele pe care le aduce trecerea timpului“, a sintetizat tema şi Alina Uţă. Pe lângă ea, au mai participat dansatorii Alexandra Gologan, Geta Rǎvdan, Mihai Adrian și modelele Mǎdǎlina Anghel, Andreea Barbu, Alexandra Crainiciuc, Elena Cușa, Larisa Deaconu, Oana Ghilezan, Ioana Maraloi, Adriana Sǎrǎcilǎ, Andreea Vlǎduţ şi Leonard Iordan. „Între ieri şi azi“ nu a fost doar un spectacol de dans, cum nu a fost nici doar o prezentare de coafură şi machiaj.

 Alina Uţă şi colegele sale au fost „iele“ şi „erinii“


 În vară, Alina Uţă a participat la două reprezentaţii în aer liber. La Marina Surf Beach a interpretat „Dansul ielelor“, cu ocazia Campionatului Balcanic de Yachting, iar în cadrul Festivalului Antic Tomis, din Parcul Tăbăcărie, a făcut parte din distribuţia spectacolului „Electra“, unde fosta gimnastă şi colegele sale au fost „erinii“ (la vechii greci - divinităţi ale infernului, reprezentate ca nişte femei cu părul răvăşit, împletit cu şerpi. Erau menite să pedepsească crimele. La romani, le corespundeau furiile). „Ielele“ sunt fiinţe imaginare din mitologia populară românească, înfăţişate ca nişte femei frumoase, îmbrăcate în alb, care apar numai noaptea, vrăjindu-i, prin cântecul şi prin jocul lor, pe bărbaţi, asupra cărora au puteri nefaste.

 Alina a cucerit trei medalii naţionale la gimnastică


 Primul sport practicat de Alina a fost gimnastica artistică, pe care a început-o la vârsta de cinci ani, cu antrenoarele Olga Didilescu, Petruţa Caraivan şi cu coregraful Filis Şerif. Ulterior, a fost pregătită la artistică de soţii Nicolai (Dana şi Remus), cu care a făcut trecerea la gimnastică aerobică, la clubul Win Gym. În 2012, a început să lucreze cu Cristiana Spânu, la CS Farul. La gimnastică artistică, deţine un loc trei la Campionatul Naţional, în vreme ce la aerobică, în 2013, a ieşit campioană naţională la trio şi a cucerit medalia de argint la grup. Alina nu este însă singura sportivă a neamului ei. Verişoara sa, Ionela Uţă, s-a remarcat ca gimnastă şi atletă. De alţi doi verişori, Alexandru şi Cristina Neagu, s-a auzit la Kung-Fu, iar la Campionatul Mondial din 2013, din Bulgaria, cei doi au obţinut şase medalii (patru de aur cucerit de Alexandru, una de aur şi una de bronz, pe care şi le-a pus la gât Cristina, practicantă, anterior, şi a atletismului).
 
Sursa foto: Facebook (Alina Uţă şi Trupa de Teatru-Dans Imago)
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.