De Florii, scrimera Emona Toma a devenit mămică, în Germania Fetele lui tata! O Emonă şi o Anemonă. „E minunat!“ (galerie foto)

Aflată de mai mulţi ani în Germania, scrimera constănţeană Emona Toma a dat naştere, la Bensberg, unei fetiţe, chiar de Florii. Având în vedere ziua specială în care a venit micuţa pe lume, tatăl, Gabriel Andrei, a ales şi un prenume de floare

Emona şi Gabriel Andrei au cunoscut în premieră bucuria de a fi părinţi. Sportiva originară din Constanţa a născut la clinica „Vinzenz Pallotti“ din Bensberg, aflată la 25 de kilometri de Koln, acolo unde sunt stabiliţi fericiţii părinţi. Botezul va avea loc la finele lunii viitoare, iar pe 3 iulie, la Sibiu, se va desfăşura nunta.
 
Campioana Emona Toma a adus pe lume, la ora 14.55 a zilei în care, în România, s-au sărbătorit Floriile, o fetiţă de patru kilograme şi 53 de centimetri, iar naşterea a decurs perfect. „Graţie faptului că fac sport, am avut parte de o naştere extrem de rapidă şi fără complicaţii. Suntem bine amândouă. Încă îmi e greu să cred că sunt mămică. Sincer, nu realizez, dar e minunat. E ca şi cum aş fi din nou pe prima treaptă a podiumului“, a declarat Emona, care, peste puţin timp, pe 23 mai, va împlini 25 de ani.
 
Scrimera se bucură că şi buna sa prietenă şi colegă de la CS Farul, Cristina Răceu, va naşte în acest an. „Aşteaptă un băieţel. Deci familia scrimei româneşti se măreşte“, surâde Emona.

Surpriza lui Gabriel Andrei

Fiica acesteia va primi prenumele Sara Andreea Anemona. Mămica a explicat că ea a ales „Sara“, pentru că i-a plăcut foarte mult, iar la „Andreea“ s-au oprit întrucât au vrut ca micuţa să aibă şi un prenume de sfânt, iar cum pe tată îl cheamă Gabriel Andrei, alegerea a fost uşoară. În ce priveşte „Anenoma“, mămica a avut parte de o surpriză. „Fetiţa a venit patru zile mai târziu faţă de termen, de Florii, iar viitorul meu soţ a ales şi un nume de floare“, a spus scrimera. Ca o coincidenţă fericită, micuţa are aceeaşi zi de naştere ca Luiza, fiica lui Horia Gheorghe („antrenorul şi mentorul meu“), dar şi cu Mihaela Ion, antrenoare la CS Farul Constanţa.

„O floricică între flori“

Vestea venirii pe lume a fetiţei scrimerei le-a adus o mare bucurie, în afara rudelor mamei şi ale tatălui, şi prietenilor şi apropiaţilor celor doi.
 
„Felicitări, Emona! Să te bucuri de ea! Să crească mare şi frumoasă ca şi mămica ei!“, „Să vă trăiască fetiţa frumoasă! E o păpuşă! Să fie sănătoasă, fericită şi mereu norocoasă!“, „Felicitări, multă sănătate să aveţi, abia aştept să întâlnesc micuţa amazoană, te pup!“, „Să îţi trăiască fetiţa şi să te bucuri de ea! O floricică între flori! Te pup, Mona, să fii sănătoasă şi tot ce îţi doreşti să se împlinească!“, „Bine ai venit, nepoţica mea frumoasă! Să creşti mare şi sănătoasă!“, „Îi doresc bebeluşului vostru sănătate, multă putere şi noroc în călătoria lui prin viaţă, iar vouă vă doresc să aveţi parte de multă dragoste şi împlinire!“, „Să vă trăiască, să fiţi sănătoşi cu toţii! Să vă bucuraţi unul de celălalt! Felicitări, Emona, eşti o curajoasă! Pup, fetele!“, „Să vă trăiască floricica şi să vă aducă primăvara în suflete pentru tot restul vieţii!“, „Să fie sănătoasă şi să vă bucuraţi de ea! E născută în aceeaşi zi cu mine şi cu Luiza“, „Sunt dublu emoţionată, acolo m-am născut şi eu. Să vă trăiască!“, „Felicitări, este o scumpă!“, „Wow, ce floricică frumoasă! Să fie sănătoasă şi norocoasă!“ sau „Felicitări, adevărată binecuvântare de la Dumnezeu! Să vă trăiască micuţa, să fie sănătoasă, să vă bucuraţi de ea şi să vă aducă numai bucurii!“, au fost câteva dintre mesaje.

Ar fi vrut-o naşă pe Cristina Răceu

Emona şi Gabriel Andrei încă nu au stabilit cine vor fi naşii fetiţei lor. Botezul va avea loc la finele lunii viitoare, poate chiar de ziua de naştere a mămicii, în vreme ce, pe 3 iulie, la Sibiu (de unde este Gabriel Andrei Bratu), a fost programată nunta. Emonei i-ar fi plăcut în mod deosebit să fie cununată de Cristina Răceu, dar, din pricina sarcinii, care va fi avansată în iulie, Cristina, care e în Spania, la Barcelona, nu va putea veni. Ea e însărcinată în cinci luni, iar săptămâna trecută a fost prin Constanţa, trecând şi pe la sala de la CS Farul.

Au deschis o firmă de design interior

Emona Toma se află în Germania de aproape cinci ani, iar cu Gabriel Andrei Bratu formează un cuplu de doi ani. S-au cunoscut pe un site de mici antreprenori, amândoi având cam aceleaşi idei în direcţia afacerilor. În Germania, sportiva studiază economia sănătăţii şi, împreună cu prietenul ei, a deschis o firmă de design interior. De asemenea, Emona nu a renunţat la scrimă. „M-am antrenat până nu m-a mai încăput costumul, din pricina sarcinii“, râde sportiva. „Acum va trebui să schimb clubul la care mergeam, pentru că acolo au intervenit probleme financiare. După ce va creşte puţin Sara, voi căuta un club nou, la care să mă pot antrena în continuare“, a mai spus Emona.

Cea mai emoţionantă medalie

Scrimera a început acest sport în clasa a treia, la CS Farul. „Am fost adusă la scrimă de Horia Gheorghe şi preluată de Alina Bedeleanu, până la plecarea ei în Olanda. Apoi am continuat în paralel cu domnul Horia şi cu ceilalţi antrenori, Mihaela Ion, Monica Marinescu, Ion Niţulescu, Sebastian Bezem. Prima şi cea mai emoţionantă medalie, una de bronz, a fost cea de la campionatul de copii. După care au urmat prezenţe pe podium la aproape toate campionatele (speranţe, cadeţi, juniori), Cupa României, Cupa 1 Decembrie, atât la individual, cât şi cu echipa. De la venirea în Germania, am putut concura doar cu echipa (care are voie să aibă un străin în echipă), la concursuri de rang naţional. Am obţinut bronzul, iar apoi argintul“, spune Emona.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A cântat şi Stelian Arău Emona Toma, scrimeră din Constanţa, a făcut nunta la Mărginimea Sibiului. Petrecere de basm (galerie foto)

05 Jul 2016 19303