Diana Dumitrescu, despre beneficiile vinului roșu

  • Celebra constănțeancă Diana Dumitrescu a vorbit pe blogul său despre beneficiile pe care le deține vinul roșu. 
Aceasta a menționat că printre antioxidantii pe care îi are vinul roșu în compoziție se numără și resveratrolul. Vinul roșu ajută la reducerea efectului negativ al fumatului asupra vaselor de sânge. Datorită conținutului de melatonină, consumul unui pahar de vin rosu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn.

Îmi place când ajung seara acasă să beau un pahar cu vin, să ascult muzica și pur și simplu să lenevesc...sau să îmi fac o baie cu spumă si să îmi iau și un pahar cu vin. Sunt plăcerile care mă relaxează dupa o zi încărcată. Și cum în seara asta mi-am pus un pahar cu vin roșu, și știam de la mulți parizieni că e bine să consumi un pahar, două cu vin roșu pe zi, m-am gândit să caut și să văd ce este așa bun la vinul roșu, în afara de starea de bine și moleșeala plaăcuta pe care ți-o dă.

Secretul vinului roșu
 

Secretul lui stă în pielița bobului de strugure roșu care conține polifenoli (cu proprietăți antioxidante). Acesta pieliță se macerează împreună cu mustul timp de 20 de zile. Vinul roșu fermentează în contact cu tescovina (ceea ce rămâne dupa stoarcerea strugurilor) și astfel pigmenții și diferitele elemente benefice trec în vin.
 
Printre antioxidanții pe care îi are vinul roșu în compoziție se numără și resveratrolul. Acesta, împreună cu ceilalti antioxidanți, reduce oxidarea unor grăsimi care circula în sânge, precum colesterolul LDL (colesterolul  rău), și de a evita astfel lipirea de pereții arterelor. Se recomandă 1-2 pahare (200-250ml) pe zi. Consumul acestei cantități ajută la vasodilatație și are un efect antioxidant. , a mai precizat Diana Dumitrescu pe blogul său.

 
Să nu uităm că excesul nu este bun
 

Vinul roșu mai conține potasiu - ajută la reglarea ritmului cardiac, la producerea de energie și transformarea zahărului din sânge în glicogen; fluor - care poate ajuta la prevenirea cariilor și menține smalțul dinților puternic; fosfor - este un mineral care ajută la transformarea mâncării în energie; colina - aceasta vitamină face parte din familia vitaminei B și ajută la menținerea sănătății generale. Deasemenea, ajută la o bună funcționare a memoriei.
 
Vinul roșu ajută la reducerea efectului negativ al fumatului asupra vaselor de sânge. Datorită conținutului de melatonină, consumul unui pahar de vin roșu înainte de culcare poate fi benefic pentru somn.
 
Iar acestea sunt doar câteva din beneficiile vinului roșu. Consumat cu moderație, mai ales de femeile 30+ , poate reduce riscul apariției cancerului mamar. So, cheers ladies!:)
 
Dar să nu uităm că excesul nu este bun. Iar nimic nu este mai sănătos decât beneficiul exercițiilor fizice. Atenție, dacă ți-ai albit de curând dinții, nu bea vin roșu, pentru ca îi va păta. Deasemena, este contraindicat femeilor însărcinate!  ", a concluzionat celebra artistă.

Sursa foto: dianadumitrescu.ro
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată cum se relaxează constănțeanca Diana Dumitrescu- „Aș vrea să încercați să vedeți satisfacția din ochii mei dupa două ore“

18 Jan 2021 784

Retrospectivă Cum a arătat anul 2020 pentru vedetele de la malul mării. Achiziții, piese de succes și nunți

30 Dec 2020 808

Diana Dumitrescu, despre beneficiile uleiului de măsline

20 Dec 2020 1118

Diana Dumitrescu „Ce faci, cand săculețul tău de optimism, este mai mult de jumătate gol?“

02 Dec 2020 614

Diana Dumitrescu ne învață cum să ne curățăm tenul (video)

23 Nov 2020 818

Diana Dumitrescu ne învață cum să pregătim o mască de păr cu doar trei ingrediente (video)

19 Nov 2020 1115

Diana Dumitrescu „Un strop de culoare este suficient să ne facă să zâmbim“

15 Nov 2020 786

Diana Dumitrescu, trucuri despre curățarea tenului (video)

10 Nov 2020 1113

Diana Dumitrescu, despre relația cu mama ei

06 Nov 2020 1409

Diana Dumitrescu „Zâmbetul este cartea mea de vizită“

03 Nov 2020 982

Diana Dumitrescu și-a făcut o schimbare de look. Cum arată acum constănțeanca

26 Oct 2020 789

Diana Dumitrescu, despre importanța sportului după 30 de ani

17 Oct 2020 1173

Diana Dumitrescu ne învață să ne pregătim o mască de față la noi acasă

13 Oct 2020 1108

Diana Dumitrescu, despre beneficiile unui moment de relaxare

10 Oct 2020 1138

Diana Dumitrescu, despre modalitatea de luare a deciziilor

03 Oct 2020 1531