Diplomă de Excelență pentru întreaga activitate din partea Consiliului Județean Constanța “Vocea de flacără a rock-ului românesc”, la ceas aniversar (video)

  • Este o zi împortantă în viața artistei Dida Drăgan!
  • Supranumită “Vocea de flacără a rock-ului românesc”, cântăreața împlinește astăzi o frumoasă vârstă.
Dida Drăgan (nume complet: Didina Alexandra Drăgan, s-a născut la data de 14 septembrie 1946, Jugureni, Dâmbovița) este o solistă vocală și autoare de versuri din România. Este absolventă a Școlii Populare de Artă, clasa Florica Orăscu, scrie wikipedia.org.

Își face debutul la Concursul de interpretare București '71 obținând premiul I, cu piesa "Vechiul pian" de Vasile V. Vasilache.

În anul 1972, obține locul I la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, la secțiunea Interpretare.

În anul 1974, la Dresda obține premiul pentru cel mai bun solist al festivalului și premiul al III-lea pentru interpretarea piesei „Ca-n poveste” de Petre Magdin.

În 1975 participă la Concursul Internațional „Cupa Europei” de la Knokke, Belgia și obține premiul special "Cupa Intercontinentală".

Câștigă 15 ediții ale emisiunii „Schlager Studio” din Germania, editează discuri la Amiga Records și este solicitată să cânte în Berlinul de Vest.

Face turnee în Cehoslovacia, Polonia, Bulgaria, URSS, Belgia, Danemarca, Japonia.

La Tokio este finalistă la Festivalul Internațional al Cântecului de la Tokio cu piesa „Sămânța nemuririi” de Radu Șerban.

Participă la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia'85 cu piesa "Leagănul meu" (Muzica: Horia Moculescu) care obține Trofeul Mamaia la secțiunea "Creație".

Are colaborări cu formațiile Mondial, Romanticii, Roata, Sfinx, Monolit și Roșu și Negru.Colaborează cu compozitori ca Liviu Tudan, Petre Magdin, Anton Șuteu cu care a și lansat în 1986 un album de autor.


Scrie unele din textele cântecelor; colaborează de asemenea cu poeta Daniela Crăsnaru.

În 2003 primește în cadrul Festivalului Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, Diploma de Excelență pentru întreaga activitate din partea Consiliului Județean Constanța.

Este supranumită „Vocea de flacără a rock-ului românesc”.

În 1990 începe cariera politică în cadrul PNL, alături de Dinu Patriciu. Din iunie 2007 este membru în Consiliul de Administrație al TVR.

 

Sursa foto-video: Youtube/Adrian Toma Ordean

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dida Drăgan, în prag de aniversare. Cântăreața a fost decorată de Consiliul Județean Constanța în cadrul festivalului Mamaia

13 Sep 2023 1323

Știați că….? „Vocea de flacără a rock-ului românesc”, la ceas aniversar. A primit diploma de excelență în cadrul Festivalului de la Mamaia

14 Sep 2021 966

Ştiaţi că...? „Vocea de flacără a rock-ului românesc” îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi

14 Sep 2015 1965

Ştiaţi că...? Astăzi, solista Dida Drăgan împlineşte 68 de ani...

14 Sep 2014 3354