Este antrenor personal în Bucureşti Gimnasta Anca Surdu, din Constanţa, prezentă la „Neatza cu Răzvan şi Dani“ (galerie foto)

Multiplă campioană mondială şi europeană la gimnastică aerobică şi prezentă de nenumărate ori pe celelalte două trepte ale podiumului la toate competiţiile mari, constănţeanca Anca Surdu a renunţat, pentru moment, la sportul de performanţă. S-a mutat la Bucureşti, unde lucrează ca antrenor personal şi instructor Pilates la un centru de wellness, calitate în care a promovat un concept nou la emisiunea de la Antena 1 „Neatza cu Răzvan şi Dani“.
 
Sportivă care i-a adus glorie CS Farul Constanţa şi României, Anca Surdu activează, din luna septembrie a acestui an, la un centru de wellness din capitală. „Momentan, am renunţat la sportul de performanţă, orientându-mă în a împărtăşi şi altora din experienţa acumulată în sport. Fac însă parte în continuare din trupa Aeros. Se aude că, până la sfârşitul anului, va fi un turneu în Italia, şi că, în 2015, se va desfăşura o altă întrecere, destul de mare“, a spus tânăra de 23 de ani.

 Noua activitate i se potriveşte ca o mănuşă


 Cum sportul şi mişcarea fizică aduc în primul rând sănătate şi o stare de bine, atribute ale wellness-ului, Anca, specialistă în fitness, se descurcă de minune în noua sa activitate, de antrenor personal şi instructor Pilates. Ceea ce face i se potriveşte ca o mănuşă. Pilates este un sistem complet de exerciţii fizice, prin care sunt lucraţi toţi muşchii, intervenind atât corpul, cât şi mintea şi respiraţia. „Îmi place ceea ce fac. Este un nou început pentru mine. Am o bază din gimnastică, dar învăţ şi acumulez permanent“, a arătat frumoasa domnişoară.

 Şi-a luat licenţa în acelaşi timp cu Simona Halep


 Anca a apărut şi la televizor, la matinalul de la Antena 1 „Neatza cu Răzvan şi Dani“, unde a promovat conceptul „Healthy Spine“. „Acesta are ca scop dezvoltarea musculaturii din zona mediană (abdominală şi cea lombară) şi dezvoltarea unei posturi corecte. Programul poate fi executat de persoane de toate vârstele. Healthy Spine îmbunătăţeşte starea generală a coloanei vertebrale. Se pune accent pe postură, cu exerciţii uşoare, pe care oricine le poate executa încă de la început. Acest concept este gândit în principal pentru persoanele care vor să preîntâmpine problemele de spate şi să îşi corecteze postura, prin întărirea musculaturii de jur împrejurul coloanei vertebrale şi prin detensionarea coloanei“, a precizat campioana mondială. De curând, Anca Surdu a încheiat cu brio examenul de licenţă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, în acelaşi timp cu alte sportive celebre, precum tenismena Simona Halep, gimnasta Corina Constantin şi atleta Claudia Bobocea.

 Radu Enache - „Anca aduce lumină şi bucurie în inima mea“


 În timpul liber, printre alte pasiuni, Anca adoră să pozeze. „Îmi place să creez, să fac fotografie. Nu neapărat să fiu eu în spatele aparatului, ci să fiu cea fotografiată“, spune tânăra, care are o prezenţă deosebită în faţa aparatului de fotografiat. Acest hobby al Ancăi a fost încurajat şi de prietenul ei, Radu Enache, care e fotograf profesionist şi are un studio foto în Bucureşti. „Anca aduce lumină şi bucurie în inima mea“, este mesajul plin de dragoste al lui Radu care însoţeşte o fotografie foarte frumoasă ce îi înfăţişează pe cei doi. La imaginea deosebită a Ancăi din unele fotografii contribuie şi sora mai mare a campioanei mondiale, Iulia Surdu, care e make-up artist la Constanţa.
 
Susa foto: Facebook (Anca Surdu)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.