Este văr de gradul 3 cu Simona Halep Fostul fotbalist Tănase Tasenţe a avut o nuntă ca în poveşti (galerie foto)

250 de persoane au petrecut, la Constanţa, la nunta lui Tănase Tasenţe, petrecerea fiind una extrem de reuşită. Fostul jucător şi aleasa inimii sale, Aura, au devenit soţ şi soţie în luna mai a acestui an, iar acum s-au desfăşurat celelalte evenimente festive, potrivit tradiţiei aromâne
 
Tănase Tasenţe a fost junior al FC Farul, la grupa 1986, dar a activat şi la alte echipe, printre care la tineretul Stelei şi în Grecia. După ce a agăţat ghetele în cui şi a încheiat, apoi, studiile superioare, a urmat o carieră universitară, iar de curând şi-a luat doctoratul. Este director general al unei agenţii de relaţii publice, dar nu a abandonat sportul, făcând mişcare regulat. Taşi este văr de gradul 3 cu Simona Halep.
 
Potrivit datinilor aromâne, vineri, la Tulcea (locul de naştere a Aurei Tasenţe), a avut loc nunta miresei, un eveniment deosebit, cu 260 de nuntaşi, cărora le-a cântat Costa Dăileanu. O zi mai târziu, bucuria familiilor Tasenţe şi Sadâca şi a tuturor apropiaţilor şi invitaţilor lor s-a mutat la Constanţa, unde s-au desfăşurat ceremonialul religios, la Biserica „Sfinţii Constantin şi Elena“, şi nunta cea mare, la „Ten Hotel“. Aici, au petrecut cu foc 250 de nuntaşi, atmosfera fiind însufleţită de Stelian Arău, cel ce ridicase nunta în picioare şi la petrecerea din mai. Taşi (28 de ani) şi Aura (29 de ani) au fost cununaţi de soţii Adrian şi Adriana Ioniţă, din Bucureşti. „A fost o nuntă foarte frumoasă. Ne bucurăm că a ieşit atât de bine şi că toţi invitaţii noştri au petrecut ca în poveşti“, a declarat Tănase Tasenţe.

La nuntă a petrecut şi familia Elenei Fălină, sora lui Hagi

La evenimentul deosebit din viaţa tinerilor căsătoriţi a participat şi familia Fălină (mama - Elena, tatăl - Petrică şi unul dintre fii - George). Elena Fălină este sora lui Gică Hagi, iar Petrică Fălină este văr primar cu soacra mare, Zoia Tasenţe. De asemenea, mirele l-a avut alături şi pe un fost fotbalist de la juniorii Farului şi de la Portul, Dima Şamata. Familia Tasenţe se înrudeşte şi cu familia Simonei Halep, tatăl lui Taşi, Constantin, fiind văr de-al doilea cu Tania Halep, mama tenismenei. Astfel că Taşi Tasenţe şi Simona Halep sunt veri de gradul 3. Cele două familii sunt apropiate, Constantin Tasenţe fiind legat de tatăl Simonei, Stere Halep (zis Alioşa), de o veche şi trainică prietenie. De altfel, părinţii lui Taşi au fost la nunta fratelui Simonei, Nicolae Halep. „Ne bucurăm în mod deosebit pentru succesele Simonei, căreia îi urăm mult succes, în aceste zile, la Turneul Campioanelor de la Singapore, multă sănătate şi o carieră lungă şi fructuoasă“, a declarat Tănase Tasenţe.

Tănase şi Aura merg în luna de miere în Tenerife

La miezul nopţii, un grup de apropiaţi ai mirilor, printre care fratele lui Tănase, George, câţiva veri şi sora Aurei, Stela, au pus la cale furtul miresei. Pus în faţa faptului împlinit, lui ginerică nu i-a rămas decât să negocieze cu lotrii, recuperându-şi soţia (care fusese dusă într-un club) cu sticle de şampanie. Mâine, Tănase şi Aura vor pleca în luna de miere, în Spania, urmând a petrece o săptămână la Tenerife. Iniţial, se gândiseră la Dubai pentru voiajul de nuntă, dar au renunţat la această destinaţie. Nu însă definitiv, pentru că vor ajunge şi acolo, dar pe timpul verii. De asemenea, au stabilit deja unde vor petrece Revelionul 2015, cumpăna dintre ani urmând a-i găsi la Geneva.

Taşi Tasenţe a încercat un transfer la OFI Heraklion

Tănase Tasenţe a fost junior al Farului la grupa 1986, antrenată de Constantin Mareş. A jucat şi la Farul II, dar s-a aflat şi în cercul echipei mari a „marinarilor“. Jucător de picior stâng şi purtător toată cariera al numărului 11 pe spate, Taşi evolua mijlocaş stânga, iar pentru un an, a îmbrăcat şi tricoul echipei de tineret a Stelei. A fost şi la câteva selecţii ale echipei naţionale de juniori, după cum a mai jucat în Grecia, la Erani (echipă de ligă inferioară din regiunea Kalamata). A ajuns apoi la formaţia secundă a lui FC Naţional (unde a stat jumătate de an), iar apoi a încercat un nou transfer în Grecia, la OFI Heraklion (locul şase în prima divizie), fără ca mutarea să se concretizeze însă.

Certaţi de antrenorul Constantin Mareş dacă aveau note sub 8 sau 7

Taşi îi poartă o vie recunoştinţă antrenorului său de la juniorii Farului, Constantin Mareş, despre care spune că le-a dat o educaţie aleasă lui şi foştilor săi colegi, având un rol însemnat în formarea lor şi ca oameni, nu numai ca fotbalişti. „Antrenorul Constantin Mareş ne spunea în fiecare zi că, înainte să devenim sportivi de performanţă, trebuie să devenim oameni de societate. Ne controla carnetele o dată la trimestru şi ne certa foarte tare dacă aveam note sub 8 sau 7. De frica lui, toţi învăţam foarte bine, nu neglijam şcoala niciodată şi nu ne pare absolut deloc rău că ne-am ţinut de carte. La ora actuală, aproape toţi foştii mei colegi sunt oameni însuraţi şi ne putem mândri cu ce am realizat pe plan profesional, datorită educaţiei pe care am primit-o în anii când practicam sportul de performanţă“, a spus Taşi.

Tânărul Tasenţe vrea să concureze la maraton

Deşi nu mai este fotbalist, Tănase Tasenţe nu a renunţat la mişcare şi la exerciţiu fizic. Este membru al Asociaţiei Sportive Sana Sport şi aleargă în fiecare zi. „Ne antrenăm pe plajă atât amatori, cât şi sportivi. Odată, la un antrenament, am fost 150 de persoane. Eu alerg 10 kilometri în fiecare zi. Am participat la un semimaraton, înregistrând un timp bun, şi vreau să concurez, cât de curând, şi la maraton“, a mai spus Tănase.

A devenit doctor în ştiinţele comunicării

Fostul fotbalist a activat o perioadă la catedră (cadru didactic universitar), predând disciplinele Jurnalism politic, Jurnalism online, Jurnalism european, Introducere în tehnologiile Internetului, Multimedia, Relaţii publice şi publicitate şi Tendinţe şi orientări în presa scrisă. Licenţiat în Jurnalism şi master în Comunicare mediatică, Opinie Publică şi Management Informaţional şi în Administraţie Europeană. Instituţii şi Politici Publice, Tănase a devenit, de curând, doctor în Ştiinţele Comunicării la Universitatea Bucureşti. Teza sa de doctorat, cu tema „Comunicarea politică prin social media şi reacţiile publicului online“, a obţinut calificativul „foarte bine“, în unanimitate. De asemenea, teza a fost şi publicată. Nominalizat de două ori la gala „Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa“ - secţiunea mass-media (2014 şi 2015), tânărul Tasenţe s-a clasat pe locul întâi la prima ediţie. În prezent, este managerul general al unei agenţii de relaţii publice, vicepreşedinte al Asociaţiei Tinerilor pentru România şi evaluator al unei prestigioase reviste ştiinţifice din California (SUA). Totodată, a publicat peste 25 de cercetări ştiinţifice în reviste de specialitate şi volume indexate în baze de date internaţionale recunoscute din România, SUA, Polonia, Rusia, China şi Pakistan şi este coautor la două cărţi. Aura Tasenţe conduce două agenţii imobiliare, una la Tulcea şi una la Constanţa.
 
Sursa foto 1, 2, 3, 4 şi galerie - iulianmila.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.