Familia halterelor din Constanţa este mare Aurel Tătaru l-a botezat pe fiul lui Adrian Roşu (galerie foto + video)

Eduard Alexandru, cel de-al doilea băiat al halterofilului constănţean Adrian Roşu, de la CS Farul, a fot botezat. Naşul bebeluşului, Aurel Tătaru, este şi el un reprezentant important al lumii halterelor dobrogene.

Născut pe 1 decembrie 2015, al doilea moştenilor al familiei Roşu a fost creştinat. Ceremonialul religios s-a desfăşurat la Năvodari, iar apoi părinţii, naşii, familia şi prietenii apropiaţi, în jur de 70 de persoane, au petrecut la un restaurant din Mamaia. La botez, pe lângă cei din haltere, au participat sportivi, foşti sportivi sau antrenori şi din alte sporturi de forţă.

 
Eduard Alexandru este al doilea băiat al lui Adrian şi al Andreei Maria, după David Andrei, care are patru ani şi patru luni. Bebeluşul a fost botezat de un alt halterofil (dar şi antrenor) de la CS Farul, Aurel Tătaru, şi de soţia acestuia. Bun prieten cu Adrian, Tătaru l-a şi cununat pe acesta, iar apoi i-a creştinat primul fiu. Naşul de botez al lui Adrian Roşu aparţine şi el lumii halterelor constănţene, fiind antrenorul Nicolae Căpriceru.

Invitaţi din haltere, karate, box, culturism şi powerlifting

La fericitul eveniment au mai participat, din lumea sportului, pe lângă Adrian Roşu şi Adrian Tătaru, fraţii Vasile şi Valeriu Roşu, foşti halterofili (tatăl, respectiv unchiul lui Adrian), actualii halterofili Alexandru Roşu (de la Dinamo Bucureşti, fratele lui Adrian) şi Alin Olteanu (de la CS Farul), Eduard Simineanu (fost halterofil, actualmente arbitru), Marius Burlacu (antrenor de Karate Kyokushin la Oyama Karate Constanţa), Mihai Nistor (fost boxer, cumnatul lui Adrian şi finul lui Marius Burlacu) şi Gabriel Jurcă (fost culturist, actualmente un redutabil concurent de powerlifting şi Strong Man).

„Ne-am simţit foarte bine la botez“

„Toţi, şi noi, şi invitaţii noştri, ne-am simţit foarte bine la botez. Ne bucurăm că am petrecut în familie, pentru că, şi rude, şi prieteni, facem parte dintr-o mare familie. Le mulţumim tuturor pentru prezenţă“, a declarat Adrian Roşu.
Instantaneele fotografice şi imaginile video de la eveniment au fost surprinse de prieteni buni ai tatălui celor doi băieţi, dar, în acelaşi timp, şi apropiaţi ai sportului, Ciprian Drăgan, respectiv Dani Vasilioglu. Primul a făcut culturism de întreţinere, iar de puţin timp s-a apropiat de haltere.

Halterele dobrogene au zâmbit

„Constanţa marchează, la început de 2016, momentul creştinării unuia dintre fiii şi nepoţii sportului constănţean, anume Roşu Eduard Alexandru. Halterele dobrogene au zâmbit şi-i doresc lui Eduard ani mulţi şi frumoşi! Să creşti mare şi puternic, Eduard Alexandru!“, a postat pe Facebook Dani Vasilioglu. Urarea sa are pe deplin acoperire, micul Roşu luând frumos în greutate în cele aproape trei luni de viaţă şi anunţându-se un urmaş de nădejde în haltere al tatălui, unchiului şi bunicului săi.

Ursitoare şi tort marinăresc

Petrecerea de botez a beneficiat şi de spectacolul ursitoarelor, iar tortul a fost unul deosebit, cu tematică marinărească şi cu micul Eduard Alexandru în rolul căpitanului de vas. Evenimentul a fost însufleţit de recitalul formaţiei Sermin Cadry Guner, aceeaşi care a participat şi la nunta lui Enis Murtaza, antrenor la HC Farul Constanţa.

Adrian Roşu, lângă podium la Europene şi Mondiale

Multiplu campion naţional (la toate categoriile de vârstă), Adrian Roşu a început halterele la 12 ani, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa. Primul său antrenor a fost Mircea Roşu. Adrian era însă de mai mulţi ani în contact cu halterele, graţie tatălui său, Vasile Roşu (55 de ani în prezent), şi el un mare performer al acestui sport, primul campion mondial al României la haltere, titlu cucerit în 1979. Vasile Roşu are doi băieţi, Adrian şi Alexandru, şi amândoi au urmat halterele.

Fiul cel mare, Adrian, a obţinut primul său titlu de campion naţional la 14 ani, la cadeţi. La nivel juvenil, pe lângă LPS, Adrian a reprezentat şi Rapid Bucureşti, iar la seniori, în afară de CS Farul, a evoluat şi la Dinamo Bucureşti (până acum cinci ani). Cele mai bune performanţe internaţionale ale lui Adrian sunt locul patru la Campionatele Mondial şi European de juniori şi poziţia a treia ocupată la o cupă internaţională desfăşurată la Cardiff, „Dragonul de Aur“.
 Citeşte şi:

Naşul de botez va fi Aurel Tătaru
Halterofilul Adrian Roşu, de la Farul Constanţa, tată de băiat pentru a doua oară


Foto: Ciprian Drăgan (cipriandragan.ro)
Video: Dani Vasilioglu (Dani Vasilioglu Films)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Daniel Vasilioglu

26 Feb, 2016 23:51

Hai si cu o fetita, domnu' Adi!

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 851

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local Mai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!

21 Mar 2024 1139

Trimis în judecată de DNA Constanța Ermil Chelariu, fost director general în CJC, își va recupera telefonul mobil marca Iphone 14

21 Mar 2024 774

Firme Constanța Decizii noi, adoptate de Util-Adsic Fântânele

21 Mar 2024 393

Șase primari din județul Constanța vor candida din partea PSD la alegerile din 9 iunie!

03 Mar 2024 2145

Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanța, prima reacție după clasarea de la DNA – „M-am liniștit acum! Era și normal, sunt nevinovat!“

14 Dec 2023 1053

Exclusiv! Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

14 Dec 2023 2310

Știri Constanța Primarul de la Fântânele, despre prima lui zi de școală- „Era altă epocă, alte timpuri“ (VIDEO)

11 Sep 2023 1132

Drumurile din localitatea Fântânele, județul Constanța, asfaltate prin PNI Anghel Saligny

02 Jul 2023 1171

Oficial de la DNA Șeful CJC, Mihai Lupu , urmărit penal pentru luare de mită! În cauză sunt cercetați și funcționari de la primăriile Năvodari și Mangalia

13 Jun 2023 3785

Halterofilul constănțean David Manea, pe locul întâi la Cupa României (GALERIE FOTO)

27 Apr 2023 1435

Haltere Constănțeanca Bianca Dumitrescu, trei medalii la Campionatul European (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 2086

UAT Fântânele, proces împotriva Curții de Conturi. Cazul a ajuns la Curtea de Apel! Cine a câștigat în primă instanță

16 Sep 2022 1388

Concurs la Arad Halterofilii Aurel și Darius Tătaru. Tatăl - distincții la retragerea din activitate, fiul - declarat cel mai promițător sportiv (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 1839

Interviu online cu Darius Tătaru, de la CS Farul Constanța „Îmi doresc să fiu cel mai bun halterofil din România“

18 Jun 2022 5191