Familia halterelor din Constanţa este mare Aurel Tătaru l-a botezat pe fiul lui Adrian Roşu (galerie foto + video)

Eduard Alexandru, cel de-al doilea băiat al halterofilului constănţean Adrian Roşu, de la CS Farul, a fot botezat. Naşul bebeluşului, Aurel Tătaru, este şi el un reprezentant important al lumii halterelor dobrogene.

Născut pe 1 decembrie 2015, al doilea moştenilor al familiei Roşu a fost creştinat. Ceremonialul religios s-a desfăşurat la Năvodari, iar apoi părinţii, naşii, familia şi prietenii apropiaţi, în jur de 70 de persoane, au petrecut la un restaurant din Mamaia. La botez, pe lângă cei din haltere, au participat sportivi, foşti sportivi sau antrenori şi din alte sporturi de forţă.

 
Eduard Alexandru este al doilea băiat al lui Adrian şi al Andreei Maria, după David Andrei, care are patru ani şi patru luni. Bebeluşul a fost botezat de un alt halterofil (dar şi antrenor) de la CS Farul, Aurel Tătaru, şi de soţia acestuia. Bun prieten cu Adrian, Tătaru l-a şi cununat pe acesta, iar apoi i-a creştinat primul fiu. Naşul de botez al lui Adrian Roşu aparţine şi el lumii halterelor constănţene, fiind antrenorul Nicolae Căpriceru.

Invitaţi din haltere, karate, box, culturism şi powerlifting

La fericitul eveniment au mai participat, din lumea sportului, pe lângă Adrian Roşu şi Adrian Tătaru, fraţii Vasile şi Valeriu Roşu, foşti halterofili (tatăl, respectiv unchiul lui Adrian), actualii halterofili Alexandru Roşu (de la Dinamo Bucureşti, fratele lui Adrian) şi Alin Olteanu (de la CS Farul), Eduard Simineanu (fost halterofil, actualmente arbitru), Marius Burlacu (antrenor de Karate Kyokushin la Oyama Karate Constanţa), Mihai Nistor (fost boxer, cumnatul lui Adrian şi finul lui Marius Burlacu) şi Gabriel Jurcă (fost culturist, actualmente un redutabil concurent de powerlifting şi Strong Man).

„Ne-am simţit foarte bine la botez“

„Toţi, şi noi, şi invitaţii noştri, ne-am simţit foarte bine la botez. Ne bucurăm că am petrecut în familie, pentru că, şi rude, şi prieteni, facem parte dintr-o mare familie. Le mulţumim tuturor pentru prezenţă“, a declarat Adrian Roşu.
Instantaneele fotografice şi imaginile video de la eveniment au fost surprinse de prieteni buni ai tatălui celor doi băieţi, dar, în acelaşi timp, şi apropiaţi ai sportului, Ciprian Drăgan, respectiv Dani Vasilioglu. Primul a făcut culturism de întreţinere, iar de puţin timp s-a apropiat de haltere.

Halterele dobrogene au zâmbit

„Constanţa marchează, la început de 2016, momentul creştinării unuia dintre fiii şi nepoţii sportului constănţean, anume Roşu Eduard Alexandru. Halterele dobrogene au zâmbit şi-i doresc lui Eduard ani mulţi şi frumoşi! Să creşti mare şi puternic, Eduard Alexandru!“, a postat pe Facebook Dani Vasilioglu. Urarea sa are pe deplin acoperire, micul Roşu luând frumos în greutate în cele aproape trei luni de viaţă şi anunţându-se un urmaş de nădejde în haltere al tatălui, unchiului şi bunicului săi.

Ursitoare şi tort marinăresc

Petrecerea de botez a beneficiat şi de spectacolul ursitoarelor, iar tortul a fost unul deosebit, cu tematică marinărească şi cu micul Eduard Alexandru în rolul căpitanului de vas. Evenimentul a fost însufleţit de recitalul formaţiei Sermin Cadry Guner, aceeaşi care a participat şi la nunta lui Enis Murtaza, antrenor la HC Farul Constanţa.

Adrian Roşu, lângă podium la Europene şi Mondiale

Multiplu campion naţional (la toate categoriile de vârstă), Adrian Roşu a început halterele la 12 ani, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa. Primul său antrenor a fost Mircea Roşu. Adrian era însă de mai mulţi ani în contact cu halterele, graţie tatălui său, Vasile Roşu (55 de ani în prezent), şi el un mare performer al acestui sport, primul campion mondial al României la haltere, titlu cucerit în 1979. Vasile Roşu are doi băieţi, Adrian şi Alexandru, şi amândoi au urmat halterele.

Fiul cel mare, Adrian, a obţinut primul său titlu de campion naţional la 14 ani, la cadeţi. La nivel juvenil, pe lângă LPS, Adrian a reprezentat şi Rapid Bucureşti, iar la seniori, în afară de CS Farul, a evoluat şi la Dinamo Bucureşti (până acum cinci ani). Cele mai bune performanţe internaţionale ale lui Adrian sunt locul patru la Campionatele Mondial şi European de juniori şi poziţia a treia ocupată la o cupă internaţională desfăşurată la Cardiff, „Dragonul de Aur“.
 Citeşte şi:

Naşul de botez va fi Aurel Tătaru
Halterofilul Adrian Roşu, de la Farul Constanţa, tată de băiat pentru a doua oară


Foto: Ciprian Drăgan (cipriandragan.ro)
Video: Dani Vasilioglu (Dani Vasilioglu Films)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Daniel Vasilioglu

26 Feb, 2016 23:51

Hai si cu o fetita, domnu' Adi!

Articole asemanatoare

Dosarul „Vectra“ nu se va rejudeca! Ce se întâmplă cu latura civilă. Un magistrat s-a abținut

07 Dec 2021 1014

CS Farul Constanța. Aurel și Darius Tătaru Tată și fiu, halterofili, medaliați la același concurs. Juniorul a stabilit și un record național! (galerie foto)

09 Oct 2021 2665

Modificări în Janmar Construct SRL. Jan Biac, condamnat definitiv pentru șantaj

06 Aug 2021 587

Farul Constanța. Hagi, mulțumit cu egalul, dar nemulțumit de o fază „Am avut un penalty clar. Și din America se vede“ (galerie foto)

20 Jul 2021 2633

Cine sunt câștigătorii premiului întâi Elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța, premiați la un concurs național

02 Jun 2021 1040

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 martie 2021

23 Mar 2021 1557

Oficial! Condamnare definitivă în dosarul Vectra, una dintre cele mai mari cauze ale DNA Constanța

22 Jan 2021 1978

A schimbat dresul de concurs cu uniforma Halterofilul constănțean Alexandru Roșu, la datorie alături de colegii din Poliția Română

04 May 2020 1295

Tenis de masă Locuri pe podium pentru sportivii constănţeni la întrecerea Young Hopes, din Bulgaria (galerie foto)

10 Sep 2019 1412

Ce se întâmplă acum cu unul dintre cele mai mari dosare ale DNA Constanţa

09 Nov 2018 3273

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 iulie 2018

18 Jul 2018 2386

Halterofilul constănţean Adrian Roşu, medaliat la Campionatul European (galerie foto)

24 Jun 2018 3196

Doliu în lumea artistică din România! Chitaristul unei trupe legendare s-a stins din viață (video)

11 May 2018 2187

Zeci de ani de închisoare Dosarul „Păgubiţii Vectra“ a primit un nou termen

22 Feb 2018 2284

Imagini de la eveniment „Coborât-a coborât“, atmosferă de sărbătoare la Bazilica „Sfântul Anton de Padova“ (galerie foto + video)

22 Dec 2017 2661