Fost junior la Farul Constanța Fotbalistul Ștefan Iordan, tătic pentru a doua oară. Naș de botez a fost primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi (galerie foto)


Fost junior la FC Farul Constanța, unde a fost coleg, printre alții, cu Dennis Şerban, Mihai Stere, Adrian Pitu, Giani Baidoc, Vali Drăgoi, Marius Răducanu sau Gioni Bălăucă, Ștefan Iordan joacă în prezent la echipa de Liga a 5-a Flacăra Crucea, dar și în campionatul de old-boys.
După 16 etape de campionat, Flacăra Crucea ocupă locul trei în seria Nord a Ligii a 5-a, având 30 de puncte, cu unul mai puțin decât formația de pe poziția secundă, Litoral Corbu. Echipa din Crucea e nou promovată, fiind campioană în Liga a 6-a, stagiunea trecută, cea în care s-a și înființat! Astfel că, după primul sezon de participare într-o competiţie oficială, 2018/2019, Flacăra a obţinut locul întâi, fiind formația cu cea mai bună apărare şi cel mai bun atac din serie, golaveraj 83-29!

Gabriel i-a moștenit talentul fotbalistic


În vârstă de 44 de ani, Ștefan Iordan este unul dintre veteranii Flăcării Crucea, iar în viața personală se bucură, de anul trecut, zi de zi, de încă un copil, al doilea al său, micul Ștefan, rod al dragostei cu jumătatea sa, Mihaela. Celălalt băiat al lui Ștefan (dintr-o căsnicie anterioară) este Gabriel, în vârstă de 21 de ani, care, asemenea tatălui său, face fotbal. Nașii de botez ai celui mai mic membru al familiei Iordan, Ștefănuț, sunt primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, și soția sa, Ligia. 

Cea mai frumoasă parte a carierei și-a petrecut-o în Italia    


Ştefan Iordan s-a născut la Constanţa (unde locuiește și acum), dar copilăria şi-a petrecut-o la Hârşova. De aici a ajuns la juniorii Farului, la grupa 1975/1976, unde a fost coleg, printre alţii, cu Dennis Şerban, Mihai Stere, Adrian Pitu, Giani Baidoc, Vali Drăgoi, Marius Răducanu sau Gioni Bălăucă. La Farul a lucrat întâi cu antrenorul Munteanu, iar apoi cu Constantin Tâlvescu, fiind junior al „marinarilor“ de la 13 la 19 ani,. După ce a încheiat junioratul, nu a rămas însă la Farul. În România a jucat apoi la formaţii precum AS Neptun (Divizia D - ca jucător al acesteia i-a dat gol echipei mari a Farului într-un amical), Midia Năvodari (Divizia B), Unirea Slobozia (Divizia B), Electrica Constanţa (Divizia C), Chindia Târgovişte (Divizia B) sau Dunărea Giurgeni (Divizia D), dar și la alte echipe din „județul“ constănțean, printre care și Carsium Hârșova. Cea mai frumoasă parte a carierei şi-a petrecut-o însă în Italia, din 1999 și până în 2007, în regiunea Romei, la mai multe formaţii din eşaloanele inferioare, dar şi la fotbal în sală.

Are meciuri și în Germania


Fiul cel mare al lui Ștefan, Gabriel, joacă atacant, ultima dată evoluând la CSA Steaua, în Liga a 4-a bucureșteană. A mai evoluat la grupa 1999 de la Academia Hagi şi s-a remarcat prin golurile sale, înscriind unul inclusiv în finala Campionatului Naţional de juniori D din 2012, câştigată de echipa sa cu 2-1 în faţa Unirii Ungheni. Între octombrie 2015 şi aprilie 2016, Gabriel a jucat la o grupă de juniori a clubului german SSVg Velbert 02. Tânărul Iordan a evoluat și la ACS Performer Constanţa, la seniorii Deltei Tulcea, în Liga a 3-a (pe când antrenor era Tibor Selymeş, iar manager general Cristian Munteanu) sau la CS Medgidia.

Citește și:

„Jordan” a fost coleg cu Dennis Şerban, Pitu şi Stere Aventurile unui tânăr plecat de la Hârşova şi ajuns în fotbalul italian (galerie foto)

Cel mai bun atac şi cea mai bună apărare! Flacăra Crucea, echipă nou înfiinţată, campioană în Liga a 6-a, seria Nord (galerie foto)

Tatăl său a fost junior al FC Farul Fotbalistul Gabriel Iordan, din Constanţa, a dat goluri în Germania pentru SSVg Velbert 02 (galerie foto)

Antrenorul a fost fotograf profesionist Un luptător şi un poliţist local conduc asediul fotbaliştilor din Hârşova


 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aur cu Academia Hagi Gabriel Iordan duce dorul fotbalului. Atacant cu gol în finală de Campionat Național

09 Nov 2020 3854

Campionii Under-13 ai FC Viitorul s-au făcut mari. Gabriel Iordan, marcator în finala din 2012, a împlinit 21 de ani (galerie foto)

23 May 2020 6349

Mulţi dintre învăţătorii dobrogeni nu s-au mai întors de pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial (galerie foto)

25 Apr 2018 4262

Tatăl său a fost junior al FC Farul Fotbalistul Gabriel Iordan, din Constanţa, a dat goluri în Germania pentru SSVg Velbert 02 (galerie foto)

09 Dec 2016 7534