„Hai la izolare!“ Balada care a cucerit internetul, născută la Eforie Sud. Doi prieteni au dat lovitura. Unul e handbalist la CS Medgidia (galerie foto + video)


Fac furori pe Internet, în această perioadă, câteva cântece-pamflet la adresa coronavirusului, care îi au ca interpreți pe doi tineri din Eforie Sud. Filmulețele cu cele patru melodii „Izoleta“ și balada „Hai la izolare!“ au un succes nebun, umorul lor molipsitor, voia bună și interpretarea celor doi aducând râs în hohote și aplauze.
 
Cântăreții amatori, Cătălin Ion și Alexandru Enea, și-au ales numele de scenă „Ion Eforie“ , respectiv „Pely“ (de la „Pelicanu“). „Suntem prieteni foarte buni, de mult timp. Nu alcătuim o formație, ci, pur și simplu, în această perioadă cu coronavirus și izolare, ne-a venit nouă să creăm aceste melodii, balade cu accente orientale, cu mesaj pentru cei care sunt acasă, izolați în urma pandemiei, pentru a mai descreți frunțile. Ne place să cântăm, dar nu suntem profesioniști, ci amatori“, a declarat Cătălin Ion, care e sportiv, handbalist la CS Medgidia, echipa aflată pe locul întâi în seria B a Diviziei A. Alexandru Enea e sudor de meserie și are la Eforie o afacere de familie în domeniu, prin care confecționează tot ce e legat de fier: garduri, scări, hale metalice.   
 

„Mănânc brânză Feta, nu vreau cu izoleta“ 

 
Versurile alese de cei doi în cele patru „Izolete“ și în „Hai la izolare!“ sunt pline de haz și atrag râsul și buna dispoziție instantaneu. Iată câteva dintre ele:

„Înainte să moară, Michael Jackson m-a sunat pe mine și mi-a zis: «Plimbă-mă cu izoleta, Ioane!»“

„Mănânc brânză Feta, nu vreau cu izoleta, că, dacă mă ia, mă doare inima. Și dacă mă vrea, eu nu mă urc în ea, că inima mă doare, eu vreau în izolare!“

„Să vă spun ceva, aș bea o Corona, dar nu d-aia la sticlă, la eprubetă mică!“

„Hai la izolare, hai la noi la mare!“ 

„Și fără nicio vină, m-au luat în carantină, vă rog păstrați distanța, sunt băieții din Constanța!“


„Că n-am purtat nici mască, nici izolat în casă, îmi vine să vomit, o fi de la Covid?“

„Se mișcă pe beat, rămâne pe repeat, cea mai tare melodie vine de la Eforie. Și fără modestie, toată lumea se știe, cu zâmbetul pe buze, scăpăm de pandemie“

„Haideți să stăm în casă, că deja e cam groasă, mai rezistăm puțin până ne revenim“

„Și-un mesaj am pentru voi, cât Ion e cu voi și Pely lângă noi, nu-i problemă de război!“

„Îmi vine ca să strănut, eu chiar nu știu acuma ce-i de făcut, eu sunt nebunul ce atacă Corona și am la mine antidotul cu tona“.


„Așa sunt zilele mele, nu mai pot să ies la bere!“

Dacă primele trei „Izolete“ sunt pe o anumită instrumentație,  cea de-a patra e pe ritmurile manelei „Așa sunt zilele mele“ a lui Adrian Minune, versurile vorbind însă de subiectul la ordinea zilei, pandemia de coronavirus. Auzi ce zice:

„Atunci când sunt pe izolare, eu mă umflu cu mâncare, nu mai pot să fac nimic, de virusul ăsta tâmpit. Mi s-a dus și energia, nu dispare pandemia. Că tare rău m-am săturat să stau în casă izolat. Așa sunt zilele mele, nu mai pot să ies la bere, stau în casă plictisit, fir-ai al dracu de Covid! Of, lume rea, blestemată ești! Of, Corona, că ne-mbolnăvești!“.

„Ar trebui să vă contacteze băieții din «Las Fierbinți»“

Creațiile muzicale ale celor doi cu subiectul „coronavirus“ i-au binedispus și pe prietenii lor, care au transmis nenumărate mesaje. „Ia-l pe Ion și scoateți album. La vară, urlă plaja la Eforie!“, „Cei mai tari!“, „Ce vă mai place lăutăria! Bravo!“, „Sunteți de belea!“, „Cei mai buni!“, „Caterincă rău!“, „Bine, băieții!“, „E tare Izoleta!“, „Bravo, Pely și Cătă! De-abia aștept să ieșim din carantină!“, „Felicitări! Transmiteți multă voie bună, m-ați înveselit!“, „Sunteți fenomenali!“, „Trebuie să faceți un concert! Bravo!“, „Ar trebui să vă contacteze băieții din «Las Fierbinți», să vă dea contractul în mână!“, „Aveți un optimism molipsitor, băieți!“, „Bravo, aveți 10 de la mine!“,  „Așteptăm lansarea de album. Prea tari!“, „Hai cu izoleta, Ioane!“ sau „Am leșinat!“, au fost câteva dintre reacțiile favorabile ale celor apropiați.    

Duet cu Marian Cozma la nunta Alexandrei Iovănescu cu Claudiu Subțirică

Melodiile celor doi au fost postate pe Facebook, pe canalul de Youtube al lui Cătălin Ion (realizat cu această ocazie), dar au apărut și pe aplicația și rețeaua de socializare TikTok. „Iubesc să cânt, dar aceasta nu îmi ocupă tot timpul liber. Oricum, când va reîncepe handbalul, după coronavirus, sportul va trece pe primul plan“, a mai spus Cătălin Ion, care și-a etalat calitățile de cântăreț și în vara lui 2018, la nunta de la Constanța a Alexandrei Iovănescu cu Claudiu Subțirică, handbalistă și handbalist, prieteni buni cu Cătălin. Acesta a făcut atunci, la un moment dat, duet cu interpretul Marian Cozma. „Alexandra și Claudiu! Subțirică, hei, hei!“, cânta Cătălin Ion.

Mână de ajutor de la Adrian Georgescu

Handbalistul  este născut la Constanța, dar s-a stabilit la Eforie Sud. A început handbalul la Medgidia, iar apoi a venit la CSS1 Constanța, unde, în 2010, a cucerit titlul național la juniori 2 cu echipa pregătită pe atunci de Dumitru Muși. Ulterior, la seniori, Cătălin Ion, un sportiv puternic, ce joacă pivot, a evoluat la echipe precum Buzău, Ploiești, HC Farul Constanța, Iași și Tg. Jiu, la ultimele două având ghinionul să se confrunte cu întârzieri financiare. Cătălin a primit însă o mână de ajutor de la Adrian Georgescu, antrenor (alături de Ionuț Deli-Iorga) al formației CS Medgidia, care i-a acordat o mare încredere. „M-a ajutat când nimeni nu mai credea în mine. La Medgidia mi-am regăsit liniștea. Mă simt foarte bine la această formație, la care vreau să-mi închei cariera“, a punctat Cătălin Ion. 

Au învins în meciul pentru titlu gazda turneului final

Din echipa de juniori 2 a CSS1 Constanța care a ieșit campioană a României acum zece ani au făcut parte Robert Brănescu, Iulian Halcă (desemnat cel mai bun jucător al turneului), Bogdan Munteanu, Cristian Munteanu, Claudiu Subţirică, Levis Cherim, Gabriel Chitic, Alin Tibel, Alexandru Vână, Andrei Zisu, Alexandru Zvâncă, Robert Curcă, Bogdan Anton, Cătălin Ion, Silviu Stoian şi Daniel Rotariu. Aceștia au trecut în finală cu 24-23 de LPS Brăila, gazda turneului final! În semifinale, CSS1 a dispus de CSS2 Minaur Baia Mare, scor 30-26. Formația de pe litoral a ajuns în penultimul act după ce a ocupat locul doi în grupă, fiind învinsă acolo cu 24-21 de cea în fața căreia avea să-și ia revanșa apoi în meciul pentru titlu, LPS Brăila. La final, Dumitru Muși a ținut să le remarce și pe antrenoarele Lăcrămioara Ilie și Mariana Solomon, pentru selecția făcută și pentru formarea acelei echipe a CSS1.

Imaginile au fost preluate de pe conturile de Facebook „Cătălin Ion“ și „Alexandru Enea“.

Citește și:


Ca Sylvester Stallone, în Rocky 4! Handbalistul Cătălin Ion, de la CS Medgidia, inventiv în antrenamentul pe care-l efectuează acasă (galerie foto)









 




         
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fermă agrozootehnică, înființată de Biograins Cuza Vodă Cooperativa Agricolă în județul Constanța

11 Apr 2024 1178

Imobiliare Constanța Grindeanu Imob Construct SRL, demersuri pentru investiția imobiliară din zona Lacului Siutghiol

13 Mar 2024 839

Administrația Porturilor Maritime, contract cu Inaco Legal SRL, din Galați (DOCUMENT)

23 Jan 2024 809

Înalta Curte anunț în legătură cu dosarul „Revoluția română din decembrie 1989“!

02 Jan 2024 939

Cătălin Predoiu, declarații la evenimentul de recepționare a 15 autospeciale de stingere intrate în dotarea ISU (VIDEO)

18 Dec 2023 870

Dosarul Revoluției merge la Înalta Curte! Fostul președinte Ion Iliescu, printre nemulțumiți de începerea judecății (DOCUMENT)

01 Nov 2023 1689

Judecătorii anunță azi dacă Nordis Management SRL intră sau nu în insolvență! Numărul creditorilor a crescut la 24

15 Oct 2023 1758

Verdict final! Cucoară pierde procesul cu Primăria Constanța! A contestat concursul pentru funcția de director executiv adjunct la Patrimoniu

15 Oct 2023 1247

Nordis Management SRL ar putea intra în insolvență! Tribunalul București a rămas în pronunțare

09 Oct 2023 1500

Peste 20 de creditori Zi decisivă pentru Nordis Management SRL! Tribunalul București analizează cererea de intrare în insolvență!

08 Oct 2023 6341

Curtea de Apel București, amânare de pronunțare în Dosarul Revoluției! Anunțul judecătorilor (RECHIZITORIU)

29 Sep 2023 992

Termen nou în Dosarul Revoluției, la Curtea de Apel București!

28 Sep 2023 1312

Constanța. Mesaje cutremurătoare la moartea lui Cătălin Agafiței, fost fotbalist și cadru didactic „Dumnezeu a luat lângă el un om minunat“

22 Sep 2023 6876

UPDATE. Constanța A murit, la numai 46 de ani, Cătălin Agafiței, director de școală. Doliu în fotbal și învățământ!

21 Sep 2023 12285

Constanța. Conferință internațională cu tema „Perspectivele profesiei de avocat în contextul evoluției tehnologice, sociale și economice”

26 Jun 2023 1071