Monden

„Moşul“ se află de câţiva ani în Anglia Cosmin Mocanu, fostul fundaş al Farului, a devenit tătic (galerie foto)

La 39 de ani, Cosmin Mocanu a cunoscut în premieră bucuria de a fi tată. Fostul fotbalist are un băieţel, care va fi botezat la finele acestei luni.

Retras din activitatea competiţională, Cosmin Mocanu se află de peste doi ani în Anglia, locuind la Birmingham. Venirea pe lume a copilului a făcut din Cosmin şi din Alina cei mai fericiţi oameni de pe pământ. Naşterea a avut loc în ţară, la Medgidia, iar pe 27 septembrie, bebeluşul va fi creştinat, urmând a primi prenumele David Gabriel.

Alina, viitoarea soţie a lui Cosmin, a născut prin cezariană, iar copilul a avut la naştere patru kilograme şi 50 de centimetri. Totul a decurs foarte bine, scorul Apgar fiind 10. „Am ales Medgidia ca loc al naşterii întrucât a fost o perioadă pe timpul sarcinii în care Alina nu s-a simţit foarte bine şi am zis să fim acasă (n.r. atât Cosmin, cât şi Alina sunt din Medgidia), alături de familie şi de apropiaţi. În Anglia, eu eram cu serviciul (n.r. fostul fotbalist lucrează ca şofer de tir), iar Alina ar fi fost singură“, explică fostul fundaş al FC Farul. Naşii copilului vor fi Ciprian şi Silvia Matei, prieteni foarte buni cu fericiţii părinţi. „Ne cunoaştem din copilărie. Ciprian şi Silvia sunt şi ei din Medgidia, dar s-au stabilit la Constanţa. Ciprian a jucat fotbal pe perioada junioratului la CSS Medgidia. Am fost colegi de club“, mai spune Cosmin Mocanu.

„Simţeam că plutesc“


De când e tătic, fostul fotbalist se simte împlinit, iar bucuria i-a înflorit în inimă. „Într-o zi, când am venit de la serviciu, Alina mi-a dat vestea cea mare: vom avea un copil. Am simţit o bucurie imensă, am fost entuziasmat şi fericit. Ne doream un copil, dar nu am programat momentul, lăsând lucrurile să decurgă firesc“, mai spune Cosmin. Acesta a fost alături de Alina la naştere, venind din Anglia. „Am stat în sala de aşteptare, nu am urmărit pe viu momentul. Nici nu ştiu dacă aş fi avut acest curaj. Când am ţinut copilul în braţe, a fost ceva de nedescris. Simţeam că plutesc. Eu nu sunt un tip care să plângă prea uşor, dar acum am avut lacrimi de fericire în ochi“, arată Cosmin. Atât mama, cât şi băieţelul sunt foarte bine. Pe 27 septembrie, la Medgidia, va avea loc botezul, Cosmin urmând a sosi din Anglia pe 23 septembrie. Iar în iarnă, fostul jucător şi aleasa inimii sale vor legaliza la Starea Civilă relaţia pe care o au de doi ani. „Până acum, nu prea am avut timp“, precizează Cosmin Mocanu.

Felicitări şi din fotbal


Evenimentul deosebit din viaţa celor doi le-a adus bucurie şi prietenilor lor. Cosmin a primit felicitări şi din fotbal, printre cei care i-au trimis mesaje pe Facebook numărându-se şi foşti jucători ai Farului, precum Robert Tufişi („Să-ţi trăiască, Cosmine!“) şi Emin Nanu („Felicitări! Să fiţi sănătoşi şi să vă bucuraţi de el! Mă bucur tare pentru tine!“), dar şi Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter al Farului („Să vă trăiască şi să fiţi sănătoşi!“). Alte mesaje au fost: „Să vă trăiască puiuţul David Gabriel! Să fiţi sănătoşi să îl puteţi creşte frumos!“ (Mihaela Negreci), „Să fie într-un ceas bun! La mulţi ani, «Moşule» (n.r. aşa cum îi mai spun prietenii lui Cosmin), să te bucuri de familia ta şi de gâgâlice!“ (Iani Dumitru), „Mă bucur enorm pentru voi. Să aveţi parte numai de bucurii şi de împliniri şi să fiţi sănătoşi!“ (Allexx Utza), „Bravo, tizule, numai bucurii să vă aducă!“ (Cosmin Roşca) sau „Felicitări, «Moşule», să vă trăiască şi să fie sănătos!“ (Victor Arhip).

Locuieşte lângă stadionul lui Aston Villa


Fundaş central sau stânga, Cosmin Mocanu le-a intrat la inimă suporterilor Farului pentru seriozitatea sa şi pentru puterea de luptă. Era un jucător de forţă, muncitor, dar şi jovial, parcă zâmbetul nu-i dispărea nicicând de pe buze. Nu păcălea fotbalul, făcea totul cu plăcere, şi aşa a rămas şi după ce i-a părăsit pe „marinari“, indiferent de liga în care a jucat apoi. În prezent, locuieşte la Birmingham şi se dedică total noii sale îndeletniciri, cea de şofer de tir. „Cursele se desfăşoară numai pe teritoriul Marii Britanii. Transport orice, de la ciocolată până la laptopuri. Lucrez în ture. Cursele pot dura de la cinci - şase ore până la 15 ore. Traficul se desfăşoară în condiţii umane comparativ cu România. Şi aici se pot produce blocaje, dar numai la orele de vârf. În proporţie covârşitoare efectuez transporturile pe autostrăzi, capitol la care, dar şi la şosele, în general, nu există termen de comparaţie cu ţara noastră“, spune Cosmin, care locuieşte destul de aproape de stadionul celebrei echipe Aston Villa.

„Farul mi-a adus satisfacţii deosebite“


Cosmin s-a născut la Medgidia, acolo unde a început şi fotbalul, la Clubul Sportiv Şcolar, cu antrenorul Eugen Vartic. Ultimul an de juniorat l-a efectuat la Cimentul Medgidia, echipă sub culorile căreia a şi debutat în Divizia C. De la Cimentul a trecut la CSM Medgidia, iar de acolo a ajuns la FC Farul. „Am petrecut doi ani şi jumătate în curtea Farului. Am avut satisfacţii deosebite. Vorbesc aici în principal de readucerea echipei în prima ligă, în urma barajului cu FCM Bacău, de care sunt sigur că suporterii constănţeni îşi aduc aminte cu plăcere. După care au urmat anii de Divizie A, cu meciuri frumoase şi cu stadionul plin meci de meci“, îşi aminteşte Cosmin cu nostalgie. După ce capitolul Farul s-a încheiat pentru el, fundaşul a revenit la CSM Medgidia, de unde a ajuns la Altay Constanţa, iar ulterior, la Delta Tulcea, unde a avut iar realizări importante. A urmat Intergaz Bucureşti, iar pe final de carieră, Săgeata Stejaru. Şi-a încheiat activitatea de fotbalist profesionist acasă, la CSM Medgidia, iar apoi a mai jucat câţiva ani, de plăcere, la echipa din Nicolae Bălcescu.

Accidentarea care l-a ţinut un an pe tuşă


La Farul, Cosmin Mocanu a trăit, pe lângă multe bucurii, şi un episod dureros, o accidentare groaznică, pe care i-a produs-o dinamovistul Dan Alexa, într-un meci jucat la Constanţa, în noiembrie 2002. Alexa l-a accidentat grav pe Mocanu, pe atunci un tânăr de 26 de ani, provocându-i smulgerea ligamentului colateral extern, entorsă la genunchiul drept, smulgerea ligamentelor încrucişate şi afectându-i meniscul. „Am fost nevoit să lipsesc de pe terenul de fotbal un an, după ce am suferit două operaţii la genunchi. Accidentarea a fost atât de gravă, încât unul dintre medicii care m-au consultat a spus că ar trebui să fiu mulţumit dacă voi mai putea merge normal pe stradă. Această previziune sumbră m-a ambiţionat însă şi am jucat din nou. Este adevărat că nu am mai reuşit să ating acelaşi nivel ca înaintea accidentării, dar bucuria mare a fost că nu a trebuit să mă las de fotbal“, spune Cosmin, care l-a iertat pe Alexa, cu mulţi ani în urmă. „Am luat acea accidentare ca pe o întâmplare nefericită din viaţa mea“, a mai spus Cosmin Mocanu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța La spectacolul de final de an al CS Farul, Moș Crăciun a fost sportiv (galerie foto+video)

10 Dec 2019 289

„Moş Crăciun este sportiv“, spectacol, marţi, pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Intrarea este liberă

10 Dec 2019 484

Reprezentanţi ai Constanţei, pe podium la Cupa de Iarnă. De la juniori 3, până la veterani! (galerie foto + document)

10 Dec 2019 522

FC Farul şi-a stabilit programul de pregătire de iarnă. Amicale cu echipe din Bulgaria şi Coreea de Sud

10 Dec 2019 1038

„Cel mai mare trofeu“ Golgheterul FC Farul după meciurile din 2019 este fundaşul Viorel Lică. Mesajele sale de suflet! (galerie foto)

09 Dec 2019 1796

Remiză în meciul Dunărea Călărași - FC Farul, după ce oaspeții au condus până în minutul 82!

07 Dec 2019 1021

„Sunt foarte, foarte periculoşi“ FC Farul încheie anul sâmbătă, cu un meci pe terenul Dunării Călăraşi

07 Dec 2019 537

În 2019, luptătorii constănţeni au cucerit peste 100 de medalii. Care au fost cele mai de succes cluburi

06 Dec 2019 308

FC Farul, la patru puncte de locul trei Ianis Zicu - „Îmi doresc să creez o echipă care să reuşească să obţină rezultate mari“

05 Dec 2019 1817

Fotbal în sală la Constanţa În weekend, încep meciurile de la Trofeele Liga Old-Boys și Liga Ultra Old-Boys

04 Dec 2019 1297

Trei profesionişti ai marketingului sportiv vor fi prezenţi la o nouă sesiune oficială a programului MasterClass FC Farul Constanţa

04 Dec 2019 640

Gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, medaliată la turneul internaţional „Top Gym“, din Belgia

03 Dec 2019 1525

A început returul şi „marinarii“ au rămas neînvinşi la Constanţa. A opta victorie! Farul a intrat pe teren contra Rapidului cu cuţitul între dinţi (galerie foto)

02 Dec 2019 1766

Forțe impresionante de ordine, în Gara Constanța. De ce s-au speriat de moarte vânzătorii de țigări (galerie foto)

30 Nov 2019 12120

FC Farul a învins clar Rapidul la Constanța. Scorul final, stabilit încă de la pauză! (galerie foto)

30 Nov 2019 2199