Naşul de botez va fi Aurel Tătaru Halterofilul Adrian Roşu, de la Farul Constanţa, tată de băiat pentru a doua oarăHalterofilul Adrian Roşu, de la CS Farul Constanţa, a devenit tată pentru a doua oară. Soţia campionului, Andreea Maria, i-a dăruit tot băiat, bebeluşul urmând a primi prenumele Eduard Alexandru.
 
Al doilea băiat al familiei Roşu a venit pe lume chiar de Ziua Naţională a României şi a avut la naştere 4,210 kilograme şi 53 de centimetri, primind nota zece. Atât bebeluşul, cât şi mămica sunt foarte bine, Andreea Maria născând prin cezariană, la o maternitate privată din Constanţa. Celălalt băiat al halterofilului, David Andrei, are patru ani şi două luni. 

A asistat la naştere din sala de operaţie


„Suntem fericiţi şi împliniţi. Ne bucurăm nespus. Am avut emoţii la fel de mari ca atunci când s-a născut primul nostru copil. În ambele situaţii, am asistat la naştere din sala de operaţie. Ambilor copii le urăm să crească frumoşi şi sănătoşi. În fiecare zi, ne umplu sufletele de fericire“, a declarat Adrian Roşu (33 de ani). Cel mai nou membru al familiei Roşu va fi botezat de un alt halterofil (dar şi antrenor) de la CS Farul, Aurel Tătaru, şi de soţia acestuia. Bun prieten cu Adrian, Tătaru l-a şi cununat pe acesta, iar apoi i-a creştinat primul fiu. Naşul de botez al lui Adrian Roşu aparţine şi el lumii halterelor constănţene, fiind antrenorul Nicolae Căpriceru. „Îmi voi îndruma fiii spre un sport, dar, dacă vor practica vreo disciplină, ei vor alege care va fi aceea. Nu-i voi obliga să facă haltere, cum nici tatăl nostru nu ne-a obligat, pe mine şi pe fratele meu, să urmăm acest sport“, a mai spus fericitul tătic.

Primul titlu de campion, cucerit la 14 ani


Multiplu campion naţional (la toate categoriile de vârstă), Adrian Roşu a început halterele la 12 ani, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa. Primul său antrenor a fost Mircea Roşu. Adrian era însă de mai mulţi ani în contact cu halterele, graţie tatălui său, Vasile Roşu (55 de ani în prezent), şi el un mare performer al acestui sport, primul campion mondial al României la haltere, titlu cucerit în 1979. Vasile Roşu are doi băieţi, Adrian şi Alexandru, şi amândoi au urmat halterele. Fiul cel mare, Adrian, a obţinut primul său titlu de campion naţional la 14 ani, la cadeţi. La nivel juvenil, pe lângă LPS, Adrian a reprezentat şi Rapid Bucureşti, iar la seniori, în afară de CS Farul, a evoluat şi la Dinamo Bucureşti (până acum cinci ani). Cele mai bune performanţe internaţionale ale lui Adrian sunt locul patru la Campionatele Mondial şi European de juniori şi poziţia a treia ocupată la o cupă internaţională desfăşurată la Cardiff, „Dragonul de Aur“.

Alexandru Roşu a evoluat la Jocurile Olimpice 


Alexandru Roşu e mai mic cu cinci ani decât Adrian. A ieşit şi el campion al României la toate categoriile de vârstă, iar în prezent activează la Dinamo Bucureşti. Ca şi fratele său, Alexandru a început halterele tot cu Mircea Roşu, la LPS Constanţa, iar apoi a lucrat cu Nicolae Căpriceru, la CS Oil Terminal Constanţa. În 2008, a evoluat la Jocurile Olimpice de la Beijing (la categoria 69 kg), iar de curând a participat la Campionatul Mondial de seniori de la Houston (SUA), unde evoluţia sa de la categoria 77 kg i-a adus României cinci puncte, întrecerea americană fiind criteriu de calificare la JO din 2016. În 2014, Alexandru a urcat pe podium la Campionatul Mondial Universitar din Thailanda, cucerind două medalii de argint (la aruncat şi la total) şi una de bronz (la smuls), la categoria 77 kg. De asemenea, este multiplu medaliat la Campionatele Europene (de juniori, tineret şi seniori).       

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul „Vectra“ nu se va rejudeca! Ce se întâmplă cu latura civilă. Un magistrat s-a abținut

07 Dec 2021 1003

CS Farul Constanța. Aurel și Darius Tătaru Tată și fiu, halterofili, medaliați la același concurs. Juniorul a stabilit și un record național! (galerie foto)

09 Oct 2021 2655

Modificări în Janmar Construct SRL. Jan Biac, condamnat definitiv pentru șantaj

06 Aug 2021 584

Farul Constanța. Hagi, mulțumit cu egalul, dar nemulțumit de o fază „Am avut un penalty clar. Și din America se vede“ (galerie foto)

20 Jul 2021 2625

Cine sunt câștigătorii premiului întâi Elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța, premiați la un concurs național

02 Jun 2021 1033

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 martie 2021

23 Mar 2021 1552

Oficial! Condamnare definitivă în dosarul Vectra, una dintre cele mai mari cauze ale DNA Constanța

22 Jan 2021 1966

A schimbat dresul de concurs cu uniforma Halterofilul constănțean Alexandru Roșu, la datorie alături de colegii din Poliția Română

04 May 2020 1290

Tenis de masă Locuri pe podium pentru sportivii constănţeni la întrecerea Young Hopes, din Bulgaria (galerie foto)

10 Sep 2019 1406

Ce se întâmplă acum cu unul dintre cele mai mari dosare ale DNA Constanţa

09 Nov 2018 3265

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 iulie 2018

18 Jul 2018 2380

Halterofilul constănţean Adrian Roşu, medaliat la Campionatul European (galerie foto)

24 Jun 2018 3193

Doliu în lumea artistică din România! Chitaristul unei trupe legendare s-a stins din viață (video)

11 May 2018 2181

Zeci de ani de închisoare Dosarul „Păgubiţii Vectra“ a primit un nou termen

22 Feb 2018 2280

Imagini de la eveniment „Coborât-a coborât“, atmosferă de sărbătoare la Bazilica „Sfântul Anton de Padova“ (galerie foto + video)

22 Dec 2017 2655