Năvodari. Fostul polițist Ioan Chifu La împlinirea vârstei de 51 de ani, și-a făcut „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!


Locuitor al orașului Năvodari, fostul polițist Ioan Chifu, pensionar de câțiva ani, este un mare iubitor al mișcării, al exercițiului fizic și al alergării. Recent, a împlinit 51 de ani, pentru a marca această vârstă, a alergat 51 de kilometri. La fel făcuse și anul trecut: 50 de ani - 50 de kilometri!


De loc din orașul băcăuan Buhuși, Ioan Chifu a urmat învățământul militar și astfel ajuns pe litoral, în 1995. Înainte, lucrase trei ani în Jandarmerie. La Constanța a lucrat și la Ordine Publică, dar și la Serviciul Criminalistic, în ultimii 15 ani. Acum doi ani, a ieșit la pensie și, în urma unei probleme de sănătate, care îi impunea să facă exercițiu fizic, a început să alerge. Oricum, era obișnuit cu ritmul alert, întrucât, o perioadă, în Poliție, a avut un câine de urmă, „Boca“, cu care mergea la cercetare la fața locului și alerga cu el pe teren!
 

Inspirat de militarul Laurențiu Cobzaru

Cel care l-a motivat și l-a inspirat să înceapă alergările pe distanțe lungi a fost militarul gălățean Laurențiu Cobzaru (subofiţer MApN, de la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, Poliţia Militară). „Am participat la o ediție a ultramaratonului de 24 de ore pe nisip de la Mamaia «Alerg 24 h pentru Autism Marea Neagră» în echipa lui Laurențiu Cobzaru și de atunci am rămas cu sufletul aproape de alergările lungi. Zi de zi alerg 10 - 15 kilometri, în general pe malul mării, dar am fost și la Cheile Dobrogei. Nu pot sta în casă, ies mereu la antrenament. Fac și ciclism. M-am obișnuit cu viața activă și nu pot renunța. Am făcut și o alergare Constanța - Tulcea și înapoi“, a declarat Ioan Chifu. Acesta este bun prieten cu Laurențiu Cobzaru și îl ajută la unele curse pe care acesta le susține.
 

Se înscrisese și la curse din străinătate

„Am împlinit vârsta de 51 de ani și am alergat 51 de kilometri pe traseul Năvodari - Mamaia - Cazino Constanța pe o vreme cu vânt năprasnic din față, dar am reușit“, a postat fostul polițist pe Facebook după cursa de ziua sa, care a completat: „Mă antrenasem susținut pentru participarea la unele competiții, care au fost anulate din pricina coronavirusului, și am zis să mențin continuitatea. Eu merg la multe curse prin țară. Mă înscrisesem și la Budapesta, și la Sofia, însă nu mai particip la ele, după problema globală cu Covid-19“.

Sursa foto: Facebook (Ioan Chifu)

Citește și:

Moş Crăciun şi Olaf au alergat la „Crosul celor mari pentru cei mici“ (galerie foto)

A concurat şi Ioan Chifu, din Năvodari Neobositul militar Laurenţiu Cobzaru, experienţă memorabilă în „Asaltul Lupilor“ (galerie foto)

Militarul gălățean Laurențiu Cobzaru și Ioan Chifu, din Constanța, fost polițist, au participat la un maraton dedicat Zilei Marinei Române (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.