”Nota 10 este numai a ta, campionule!” Medaliatul olimpic Răzvan Florea, subiectul unui exercițiu de matematică


 
  • În cariera sa, Răzvan Florea a urcat pe podium și la Campionatele Europene.
 
Campionul constănțean Răzvan Florea, medaliat cu bronz la natație la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, este subiectul unui exercițiu de matematică!
 
”Răzvan Florea a fost un mare înotător. El a câștigat la un campionat european medalia de bronz la stilul ”spate”. Rezolvând următorul exercițiu, vei descoperi anul în care a participat la acel campionat. 3.700 + 1.800 - 3.494= Efectuează calculele aici”, este enunțul exercițiului. Rezultatul, 2006, vorbește de un an fructuos din cariera lui Răzvan Florea, care, printre altele, a urcat pe ultima treaptă a podiumului, în proba sa favorită, 200 m spate (cea la care a cucerit și bronzul olimpic), atât la Campionatul European de la Budapesta, cât și la Campionatul European de la Helsinki (în bazin scurt). 
 

O nouă medalie de bronz

 
”Cine rezolvă cel mai repede primește nota 10 cu felicitări. Vă țin pumnii!”, a menționat în glumă Răzvan Florea pe Facebook, acolo unde a postat exercițiul. ”Nota 10 este numai a ta, campionule! Respect!”, a comentat vicecampioana mondială la handbal Elena Frîncu, fost director al DJST Constanța. ”Un an de glorie, al înotului masculin românesc 2004 Atena, jocurile olimpice, în 2006 a urmat o nouă medalie de bronz la europenele de la Helsinki. Felicitări încă o data pentru realizare, mister Florea!”, ”Sănătate și să te bucuri de toate clipele frumoase alături de cei dragi!” sau ”Problema a fost scrisă și pentru viitorul îndepărtat, că alte medalii nu cred că mai vedem prea curând. Felicitări și multă sănătate!”, au fost alte mesaje.
 

Rezolvarea, un stil de înot

 
Alături de exercițiul în care apare numele lui Răzvan Florea, pe pagina respectivă mai este un exercițiu a cărui rezolvare face referire la natație: ”Ordonează descrescător următoarele numere (3.781 - A, 4.763 - R, 3.755 - S, 4.781 - B) și vei descopri un stil de înot”, răspunsul fiind ”bras”.    
     
Imaginea a fost preluată de pe contul de Facebook al lui Răzvan Florea.

Citește și:

Constanța Răzvan Florea, candidat pentru funcția de vicepreședinte al Federației Române de Triatlon

Constanța S-au împlinit șapte ani de la deschiderea Atena Swim Center. În 2013, bazinul a fost inaugurat de fiul unui fost fotbalist (galerie foto)

„Un amănunt la care nu se aștepta nimeni!“ Răzvan Florea, vicecampion european în 2004. Sacrificiul de la Madrid. Dar a meritat! (galerie foto)


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ani întregi le-a fost „profesor” Tatăl antrenorului Octavian Tileagă, lecții de matematică în cantonamente cu sportivii de la Constanța

05 Dec 2020 3618