Nuntă de vis Alex Bădașcă s-a căsătorit cu o constănțeancă. Stabilit în Irlanda, fostul fotbalist s-a specializat într-un domeniu extra-sportiv (GALERIE FOTO)


Sursa foto: imagini nuntă - Facebook (Gabi Cody), restul imaginilor - Facebook (Alex Bădașcă)
 
  • La juniorii Farului, Alex Bădașcă l-a avut antrenor pe Ion Constantinescu, iar în 2013 a fost promovat la echipa mare, în mandatul lui Ion Răuță.
  • În septembrie 2013, Farul Constanța, cu Alex Bădașcă titular ca fundaș stânga, a jucat în „16“-imile Cupei României, pe terenul echipei Pandurii Tg. Jiu, vicecampioana României.
  • În prezent, împreună cu partenera sa de viață, Simona, care i-a devenit de câteva zile soție, fostul fotbalist locuiește în comitatul Longford din Irlanda.
 
Fostul fotbalist Alexandru Bădașcă, cel care a jucat și la Farul Constanța, atât la juniori, cât și la echipa mare (când „marinarii“ evoluau în Liga a 2-a, patron al clubului fiind Giani Nedelcu) este stabilit în Irlanda, iar în viață urmează un alt drum, extra-fotbalistic.
 
Un fundaș de picior stâng, fotbalist puternic. Așa era Alex când juca. El este originar din județul Botoșani, iar la Farul Constanța a venit la vârsta de 14 ani, după ce jucase și la LPS Botoșani. La Farul l-a avut antrenor la juniori pe Ion Constantinescu, iar în 2013 a fost promovat la echipa mare, în mandatul antrenorului Ion Răuță. Cu Farul a prins și meciuri de Liga a 2-a, dar și o dispută de Cupa României cu echipa de Liga 1 Pandurii Tg. Jiu (la acea oră, vicecampioana României şi participantă în grupele Europa League). Puțin după 20 de ani însă, Alex a decis să încheie activitatea fotbalistică, după ce mai evoluase pe la Dunărea Călărași, Callatis Mangalia sau Știința Miroslava. Accidentările și tentația unei noi provocări în viață l-au făcut să agate ghetele în cui. A terminat facultatea la Universitatea „Ovidius“ din Constanța și a urmat un master în kinetoterapie, începând apoi munca la un spital din Constanța.
 
Au propria casă în comitatul Longford
 
Adevărata oportunitate care i s-a ivit a fost însă din Irlanda. E de patru ani acolo și s-a specializat într-un domeniu extra-sportiv, trafic management, care are în vedere siguranța conducătorilor auto și a pietonilor atunci când se execută lucrări pe carosabil. Acum în vârstă de 28 de ani, Alex a avansat pe scară ierarhică în branșă, fiind manager regional. Împreună cu partenera sa de viață, Simona, care i-a devenit de câteva zile soție, fostul fotbalist locuiește în comitatul Longford, în orășelul Edgeworthstown, iar în septembrie anul trecut cei doi s-au mutat acolo în propria casă. 
 
Provine dintr-o familie de polițiști
 
Simona este constănțeancă. Cei doi au făcut nunta la Botoșani, la complexul Belvedere, având loc acum toate etapele: cununia civilă, biserica și petrecerea cea mare. Evenimentul a fost unul de vis, foarte frumos. Printre invitați s-au numărat și un fost coleg de-al lui Alex de la juniorii Farului Constanța, Dragoș Dinu, dar și foști polițiști de frontieră, având în vedere că tatăl mirelui, Marcel Bădașcă, a lucrat 30 de ani la Poliția de Frontieră, la granița cu Moldova, fiind și șef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, județul Botoșani. Acesta e acum în rezervă, ca și mama lui Alex, Păcuța, care a activat și ea în poliție, fiind subofiter. Nu în ultimul rând, unchiul fostului fotbalist, Doru Bădașcă, a urmat o carieră militară la București, fiind subofier de stat major nivel 1.  
 
Titular în Cupa României

 
În septembrie 2013, Farul Constanța, cu Alex Bădașcă titular ca fundaș stânga, a jucat în „16“-imile Cupei României, pe terenul echipei Pandurii Tg. Jiu. Echipa de Liga 1 s-a impus cu 4-0 (Alex Dos Santos 2, Shamsin 27, 70, 74). Niciuna dintre cele două formaţii nu a folosit însă echipa de bază, „marinarii”, care au trimis în teren mulţi jucători tineri, preferând să-şi ţină la Constanţa majoritatea jucătorilor de la echipa mare, pentru a evita oboseala dată de o deplasare lungă. În aceste condiţii, cruda echipă a Farului a pierdut previzibil, Pandurii conducând clar jocul. Din minutul 76, gazdele au evoluat în zece jucători, întrucât s-a accidentat Matulevicius şi toate schimbările fuseseră epuizate. Pandurii Tg. Jiu (antrenor, Cristi Pustai) a jucat cu: Lazar - Pleaşcă (cpt.), Mamele, Rada, Sipo - Paulinho, P. Anton, C. Cristea (46 Adrovici), Di Stefano (46 Rubio) - Shamsin, Dos Santos (66 Matulevicius). Farul (antrenor pe bancă la acea partidă, Gică Mina) i-a avut în teren pe: Vl. Neagu (cpt.) - Niţescu, E. Năstase, Romaşcanu, Bădaşcă - Tothăzan (56 Irimia), B. Nicola - Pâslaru (46 G. Anton), Ghenciu (70 A. Tudor), Coteanu - Butoi. În momentul de față, Alex Bădașcă nu mai joacă fotbal, nici măcar la nivel amator, din pricina accidentărilor. A avut fractură la piciorul stâng și entorse frecvente la glezne.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Callatis 2012 Mangalia l-a transferat pe Alexandru Bădaşcă
 
„Marinarii” au părăsit Cupa României
Goluri multe la Tg. Jiu, puştii Farului nu le-au ţinut piept Pandurilor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.