Monden

„O fată cu har / Ce a ieşit din neamul armânesc“ Simona Halep a dansat la Călăraşi şi pe ritmurile melodiei închinate ei (video)

Marea campioană Simona Halep, aflată de 56 de săptămâni pe locul întâi în clasamentul mondial al tenisului feminin, a primit un nou titlu de cetăţean de onoare, după cele acordate de autorităţile locale din Constanţa, Bucureşti şi Buşteni.
Sportivei din Constanţa i-a acordat această distincţie şi municipalitatea călărăşeană, iar ziua respectivă a fost una istorică pentru Călăraşi, aşa cum s-au exprimat organizatorii evenimentului. În parteneriat cu Comunitatea Aromână din România - filiala Călăraşi, Primăria Municipiului Călăraşi a organizat o serie de activităţi cu ocazia acordării Simonei a titlului de cetăţean de onoare.
 
Însoţită la Călăraşi de părinţi şi mai multe rude, campioana a fost întâmpinată cu pâine şi sare şi a fost primită în biroul primarului Daniel Ştefan Drăgulin, semnând în cartea de onoare şi pe un tricolor în miniatură. „Vă mulţumesc pentru primirea călduroasă. Sunt onorată şi bucuroasă să fiu astăzi alături de dumneavoastră! Mulţumiri şi toate cele bune!”, a fost mesajul Simonei din cartea de onoare.
 

A filmat cu telefonul mobil

 
Simona a avut discuţii la Primărie şi cu alţi oficiali ai instituţiei, după care a fost prezentă în Sala de Spectacole „Barbu Ştirbei“ la un program artistic oferit de comunitatea aromână. Acolo i s-a înmânat titlul de cetăţean de onoare şi a primit distincţii şi din partea comunităţii aromâne. Simona a fost încântată de spectacolul oferit de ansamblul „Iholu“, a filmat momente din reprezentaţie cu telefonul mobil şi a urcat pe scenă, prinzându-se în horă alături de cei apropiaţi.
 

„Toată lumea îi cunoaşte numele“

 
Ulterior, la Călăraşi a avut loc şi o masă festivă, la care, printre alte melodii tradiţionale armâneşti, s-a cântat şi „Ună feată cu anami“ („O fată cu har“), melodia închinată Simonei Halep. Membrii ai ansamblului „Iholu“ au invitat-o pe Simona la dans, iar prima melodie cu sportiva în horă a fost „Ună feată cu anami“.„O fată cu har / Ce a ieşit din neamul armânesc / Toată lumea îi cunoaşte numele / Simona Halep armâna“, sună refrenul celebrei melodii.
 

Familia, cel mai important lucru

 
La Călăraşi, Simona a făcut declaraţii şi în ce priveşte cariera ei sportivă, precizând că înţelege decizia antrenorului australian Darren Cahill de a întrerupe colaborarea cu ea. „Sigur că nu mă simt deranjată, iar decizia lui a fost cât se poate de normală. Dacă eram în locul lui, aş fi făcut acelaşi lucru. În viaţă, familia e cel mai important lucru. Dacă va exista posibilitatea să lucrăm din nou împreună, eu sunt deschisă colaborării. El mi-a adus cea mai mare satisfacţie ca jucătoare. În plus, cu ajutorul lui am reuşit să-mi stăpânesc emoţiile mult mai bine şi să fiu mai încrezătoare. Mă gândesc în viitor să-mi iau un antrenor. Mereu am spus că la acest nivel nu se poate fără antrenor. Aşa că mă gândesc serios la acest aspect. Dar momentan voi merge singură la câteva turnee“, a spus Simona.
 

Unde petrece Crăciunul şi Revelionul

 
Având în vedere problemele medicale cu care s-a confruntat la spate în ultima perioadă, Simona Halep a luat o pauză mai mare şi, spre deosebire de anii trecuţi, nu va mai participa la turneul de la Shenzhen, care este programat în perioada 30 decembrie - 6 ianuarie. Astfel că de sărbători se va afla acasă şi va petrece alături de cei dragi. „După mulţi ani, de Crăciun şi de Revelion voi fi alături de familie. După care voi pleca în Australia“, a precizat Simona.
 
Sursa foto: captură Youtube
 
Citeşte şi:
 

UPDATE. Aplaudată la scenă deschisă! Simona Halep, oaspete de seamă la Călăraşi. Un nou titlu de cetăţean de onoare pentru campioana din Constanţa (galerie foto)

Cântă Dani Peanci, Gigi Sima, Hrista Lupci, Gică Coadă şi Yori Nicolae Cea mai nouă melodie închinată Simonei Halep (galerie foto) (audio) 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum a felicitat-o FIFA pe Simona Halep pentru calificarea în optimi, la Australian Open

19 Jan 2019 261

Simona Halep, calificată în optimi la Australian Open! A învins-o fără probleme pe Venus Williams și o va înfrunta pe Serena

19 Jan 2019 581

Simona Halep se duelează sâmbătă dimineaţă cu Venus Williams la Australian Open

19 Jan 2019 368

Încă un premiu important după Australian Open, ar putea fi obținut de Simona Halep. Cine sunt rivalele sportivei

18 Jan 2019 292

Unde a fost surprinsă Simona Halep. Australienii au rămas foarte uimiți

18 Jan 2019 464

Revista presei locale

18 Jan 2019 367

„Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat“ Simona Halep - Venus Williams, duel de foc în turul trei la Australian Open

18 Jan 2019 425

Meci greu. De la 2-4, la 6-4! Simona Halep s-a impus cu set decisiv în disputa cu Sofia Kenin, de la Australian Open

17 Jan 2019 561

UPDATE. Întâlnire în premieră Simona Halep evoluează joi în turul secund la Australian Open

17 Jan 2019 416

S-a anunțat ora la care vor juca Simona Halep și Sofia Kenin, în turul secund de la Australian Open

16 Jan 2019 596

Simona Halep, un record de 89 atingeri la jonglat cu balonul. Cine este idolul sportivei din copilărie

16 Jan 2019 283

I l-a propus Darren Cahill Simonei Halep ca antrenor pe Andre Agassi?

16 Jan 2019 384

Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în turul 2 la Australian Open

15 Jan 2019 368

Simona Halep în turul doi la Australian Open. A trecut de Kaia Kanepi în turul 1

15 Jan 2019 317

Debut dificil pentru Simona Halep la primul turneu de Mare Șlem al anului

15 Jan 2019 398