„O fată cu har / Ce a ieşit din neamul armânesc“ Simona Halep a dansat la Călăraşi şi pe ritmurile melodiei închinate ei (video)

Marea campioană Simona Halep, aflată de 56 de săptămâni pe locul întâi în clasamentul mondial al tenisului feminin, a primit un nou titlu de cetăţean de onoare, după cele acordate de autorităţile locale din Constanţa, Bucureşti şi Buşteni.
Sportivei din Constanţa i-a acordat această distincţie şi municipalitatea călărăşeană, iar ziua respectivă a fost una istorică pentru Călăraşi, aşa cum s-au exprimat organizatorii evenimentului. În parteneriat cu Comunitatea Aromână din România - filiala Călăraşi, Primăria Municipiului Călăraşi a organizat o serie de activităţi cu ocazia acordării Simonei a titlului de cetăţean de onoare.
 
Însoţită la Călăraşi de părinţi şi mai multe rude, campioana a fost întâmpinată cu pâine şi sare şi a fost primită în biroul primarului Daniel Ştefan Drăgulin, semnând în cartea de onoare şi pe un tricolor în miniatură. „Vă mulţumesc pentru primirea călduroasă. Sunt onorată şi bucuroasă să fiu astăzi alături de dumneavoastră! Mulţumiri şi toate cele bune!”, a fost mesajul Simonei din cartea de onoare.
 

A filmat cu telefonul mobil

 
Simona a avut discuţii la Primărie şi cu alţi oficiali ai instituţiei, după care a fost prezentă în Sala de Spectacole „Barbu Ştirbei“ la un program artistic oferit de comunitatea aromână. Acolo i s-a înmânat titlul de cetăţean de onoare şi a primit distincţii şi din partea comunităţii aromâne. Simona a fost încântată de spectacolul oferit de ansamblul „Iholu“, a filmat momente din reprezentaţie cu telefonul mobil şi a urcat pe scenă, prinzându-se în horă alături de cei apropiaţi.
 

„Toată lumea îi cunoaşte numele“

 
Ulterior, la Călăraşi a avut loc şi o masă festivă, la care, printre alte melodii tradiţionale armâneşti, s-a cântat şi „Ună feată cu anami“ („O fată cu har“), melodia închinată Simonei Halep. Membrii ai ansamblului „Iholu“ au invitat-o pe Simona la dans, iar prima melodie cu sportiva în horă a fost „Ună feată cu anami“.„O fată cu har / Ce a ieşit din neamul armânesc / Toată lumea îi cunoaşte numele / Simona Halep armâna“, sună refrenul celebrei melodii.
 

Familia, cel mai important lucru

 
La Călăraşi, Simona a făcut declaraţii şi în ce priveşte cariera ei sportivă, precizând că înţelege decizia antrenorului australian Darren Cahill de a întrerupe colaborarea cu ea. „Sigur că nu mă simt deranjată, iar decizia lui a fost cât se poate de normală. Dacă eram în locul lui, aş fi făcut acelaşi lucru. În viaţă, familia e cel mai important lucru. Dacă va exista posibilitatea să lucrăm din nou împreună, eu sunt deschisă colaborării. El mi-a adus cea mai mare satisfacţie ca jucătoare. În plus, cu ajutorul lui am reuşit să-mi stăpânesc emoţiile mult mai bine şi să fiu mai încrezătoare. Mă gândesc în viitor să-mi iau un antrenor. Mereu am spus că la acest nivel nu se poate fără antrenor. Aşa că mă gândesc serios la acest aspect. Dar momentan voi merge singură la câteva turnee“, a spus Simona.
 

Unde petrece Crăciunul şi Revelionul

 
Având în vedere problemele medicale cu care s-a confruntat la spate în ultima perioadă, Simona Halep a luat o pauză mai mare şi, spre deosebire de anii trecuţi, nu va mai participa la turneul de la Shenzhen, care este programat în perioada 30 decembrie - 6 ianuarie. Astfel că de sărbători se va afla acasă şi va petrece alături de cei dragi. „După mulţi ani, de Crăciun şi de Revelion voi fi alături de familie. După care voi pleca în Australia“, a precizat Simona.
 
Sursa foto: captură Youtube
 
Citeşte şi:

 

UPDATE. Aplaudată la scenă deschisă! Simona Halep, oaspete de seamă la Călăraşi. Un nou titlu de cetăţean de onoare pentru campioana din Constanţa (galerie foto)


Cântă Dani Peanci, Gigi Sima, Hrista Lupci, Gică Coadă şi Yori Nicolae Cea mai nouă melodie închinată Simonei Halep (galerie foto) (audio)



 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1464

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 679

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4009

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 631

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 879

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1325

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 638

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 913

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 850

Simona Halep - „Proba mea de sânge a stat peste două ore la o temperatură greșită!“. Ce spune Laboratorul de control doping

08 Mar 2024 632

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 645

Simona Halep a revenit în țară „Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou“

07 Mar 2024 692

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 700

Simona Halep, victorie uriașă la TAS Gheorghe Hagi - „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul“ (VIDEO)

06 Mar 2024 759