O nouă cursă „Preotul“ Vali Munteanu, din Tulcea, a alergat şi la „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia (galerie foto)

Pe lângă Spider-Man, la ediţia a şasea a „Maratonului Nisipului“, de la Mamaia, a alergat şi un „preot“! Doi participanţi, un gălăţean şi un tulcean, au folosit costumaţii inedite, dând o notă hazlie evoluţiilor lor.

Dacă „Spider-Man“ a fost George Lipieanu, din Galaţi, şi a concurat la semimaraton (21 km), la categoria de vârstă 30 - 39 ani, la care, cu 2:11:51, s-a clasat pe locul 44 (114 la general), purtătorul costumaţiei care aducea cu cea a unui „preot“ a fost Vali Munteanu, din Tulcea. Acesta a evoluat la maraton (42 km), grupa de vârstă 40 - 49 ani, înregistând timpul 4:11:29, cu care a ocupat poziţia a opta în categorie şi a 30-a la general. Vali Munteanu nu e la prima astfel de apariţie, a mai alergat costumat în „preot“ la întreceri pe distanţe lungi, cum ar fi cursa „Fugi!”, de la Galaţi, în 2018, sau cursa de la Cozia, din 2017. Şi la „Maratonul Nisipului“ a mai participat, tot în ipostaze hazlii. Spre exemplu, în 2017 a fost „Fred Flintstone“, îndrăgitul personaj de desene animate, iar la ediţia de anul trecut a avut costum de… „moarte“, cu securea din dotare.

„Încurcate sunt căile Domnului!”


Costumaţia de „preot“ din acest an de la „Maraton“ a cules zâmbetele colegilor de cursă şi ale celor de pe margine, dar şi cuvinte de admiraţie şi glume în mediul online, la unele dintre ele Vali Munteanu răspunzând în aceeaşi notă. „Ce ţi-e şi cu schimbarea asta de oră, mi-a dat bioritmul peste cap, nu mai realizez cu ce mă îmbrac dimineaţa“, şi-a justificat alergătorul, cu umor, alegerea vestimentară din cursa de la Mamaia. „Vali Munteanu, ești cel mai tare!”, „Ei, la vestimentația asta nu mă așteptam!” („nici eu, bioritmul!”, a venit răspunsul), „Săru-mâna, părinte!”, „Doamne ajută!”, „Încurcate sunt căile Domnului!”, „Părinte, săru-mâna! Mă ajutaţi un pic să trec hopu! Mulţam!” sau „Bravooo!”, au fost câteva dintre comentarii.

Povestea costumelor inedite


Anul trecut, după cursa de la Galaţi, Vali Munteanu explica, pentru ZIUA de Constanţa, cum apelează la costumele sale speciale în alergările pe distanţe lungi. „În unele curse, port un costum în funcţie de dispoziţia pe care o am şi de ce costumaţie găsesc. Însă, dacă vreau să mă duc pe viteză, pentru podium şi rezultat, alerg normal, fără costumaţie. Referitor la ce am purtat acum, la Galaţi, a fost show, nu implică nimic referitor la biserică. E costum făcut de carnaval, nu are nicio treabă cu însemnele bisericii. Din start se vede pe el că e făcut la croitorie, nu se atacă biserica. Am mai fost costumat astfel şi la cursa de la Cozia, de anul trecut. Prima dată acolo am fost costumat aşa, într-un alt costum însă. Apoi am fost la croitorie, ca altă dată să nu mai fiu nevoit să închiriez“, a explicat Vali Munteanu.

Sursa foto: Facebook (Vali Munteanu, Ioan Chifu)

Citeşte şi:

A avut coechipieri din Mangalia, Constanţa şi Eforie Un „preot“ a alergat în echipa „Rază de speranţă“ la cursa „Fugi!“ de la Galaţi (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A avut coechipieri din Mangalia, Constanţa şi Eforie Un „preot“ a alergat în echipa „Rază de speranţă“ la cursa „Fugi!“ de la Galaţi (galerie foto)

31 Aug 2018 3704

Yabba Dabba Doo! Fred Flintstone a încheiat cu bine Maratonul Nisipului de la Mamaia (galerie foto)

26 Mar 2017 2978

Incident în vestiar. Ce spun jucătorul, Auraş Braşoveanu şi Ilie Stan Adrian Pătulea, dat afară de la FC Farul

18 Apr 2016 5307

Concert de Marimba şi Folk Alexandru Munteanu şi doi folkişti de renume de la malul mării, în club Doors

01 Oct 2014 2572