Monden

Pe urmele Miss România La Constanţa, renaşte echipa de majorete. Cele mai frumoase fete sunt aşteptate la preselecţie

Sala de dans a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa va găzdui vineri, 27 ianuarie, de la ora 17.00, preselecţia pentru alcătuirea echipei de majorete a instituţiei de învăţământ.
 
În urmă cu câţiva ani, LPS a mai avut trupă de majorete, iar prof. Magdalena Martinescu, director adjunct al liceului, a hotărât să se implice din nou în acest proiect, în urma unei solicitări a clubului de rugby Tomitanii Constanţa, care vrea să aibă la meciurile de acasă, din acest an, şi spectacol de majorete. Din trupă vor face parte numai eleve de la LPS. În primă fază, preselecţia se va face din rândul componentelor claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a ale liceului, existând apoi posibilitatea ca, după ce formaţia va fi pusă pe roate, în ea să fie cooptate şi „junioare“. Din precedenta trupă a făcut parte şi Maria Iacob, care, în 2012, pe când avea 17 ani, a primit titlul de Miss România în cadrul celui mai important eveniment de modă din România, „Bucharest Fashion Week“.
 
„Cu trupa anterioară am participat la diferite evenimente pe plan local, inclusiv la meciurile echipei de rugby a LPS, dar, în ultimii ani, genul acesta de acţiune n-a mai avut ecou. Acum, am primit o propunere de la Tomitanii, care sunt pe val şi au nevoie de toată susţinerea la partidele lor de acasă. Am zis că încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă, având în vedere că, dintre titularii lor, mulţi sunt elevi de-ai noştri. Încercăm o conlucrare cu clubul de rugby şi vrem ca programul nostru artistic să fie, meci de meci, parte componentă a show-ului sportiv al Tomitanilor, care să se încheie cu victoria lor“, a declarat Magdalena Martinescu, profesor de pregătire teoretică sportivă la LPS „Nicolae Rotaru“,

O trupă faină, care să rupă gura târgului

Aceasta s-a ocupat şi de trupa anterioară de majorete, din care mai făceau parte, pe lângă Maria Iacob, şi alte fete frumoase, cu rezultate deosebite, precum Andreea Jaqline TimofeiRoxana RoşioruLarisa Constantinescu sau Alexandra Bernianu. Prof. Magdalena Martinescu speră ca anunţul preselecţiei să aibă ecou în rândul elevelor de la LPS, iar vineri să fie prezente cât mai multe. Dacă nu, cadrul didactic va merge prin fiecare clasă în căutare de fete.
 
„Vreau să strâng cele mai frumoase fete pentru o trupă faină, astfel încât să rupem gura târgului. Am decis ca echipa să fie alcătuită numai din eleve ale LPS. E bine să fie toate din aceeaşi unitate de învăţământ, întrucât sunt mai uşor de urmărit şi de gestionat, şi ca repetiţii, şi ca prezenţe la şcoală“, a arătat Magdalena Martinescu.

Show înainte, în pauză şi după meci

„Vrem să colaborăm cu LPS pe această temă. Cred că vom fi singura echipă de rugby din România cu trupă de majorete. Fetele vor avea program artistic înainte, în pauză şi după meci. Vrem să avem astfel de show-uri la partidele noastre de acasă de la toate categoriile de vârstă. Primul meci va fi în luna martie a acestui an“, a declarat Cristian Cojocaru, antrenor la clubul Tomitanii, grupare care va suporta cheltuielile legate de echipamentul fetelor. Magdalena Martinescu a spus că, deocamdată, nu există în plan ca trupa de majorete să participe şi la alte acţiuni în afară de cele ale Tomitanilor, însă există deschidere în acest sens. „N-am gândit nimic, dar sunt deschisă oricărei propuneri. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a spus că ar vrea ca această echipă să fie una fanion. Trebuie să recunosc că mi-ar plăcea aşa ceva, pentru că, atunci, am putea să o îmbunătăţim, să o mărim ca număr de participante şi să ieşim şi la alte acţiuni“, a arătat directorul adjunct al LPS.

Sincronizarea e totul

Din trupă vor face parte minimum opt fete şi maximum 15. Deocamdată, vârsta de selecţie va fi puţin mai mare, fiind căutate eleve de la LPS cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani (până în clasa a XII-a, an terminal, care are alte priorităţi). „Întâi, este bine ca fetele să fie un pic mai mari ca vârstă, ca să vorbim aceeaşi limbă şi să înţeleagă rigorile acestui tip de exerciţiu. Dacă una întârzie o mişcare, se strică toată sincronizarea. Trebuie să creez un nucleu de seriozitate, iar în momentul în care se formează nişte principii şi un cult al acestei echipe, pot pătrunde şi «junioare». Echipa va funcţiona în cadrul liceului. Este o activitate extraşcolară, neremunerată. Suntem toţi voluntari, iar la sfârşit ne bucurăm de ce iese“, a punctat Magdalena Martinescu.

Ar putea participa şi la concursuri de majorete

Profesorul de la LPS spune că îi place promovarea unui astfel de format artistic, iar trupa de majorete a liceului ar putea participa şi la competiţii oficiale. „Activitatea majoretelor e relativ nouă în România. E în creştere însă, astfel că, prin asociaţia sportivă a şcolii, am putea să ne înscriem şi în Campionatul Naţional de majorete. Există competiţii (la majorete cu pampoane şi la majorete cu baston), dar şi federaţie. Concursul constă într-un exerciţiu pe muzică. Se face o coregrafie şi, în funcţie de numărul de schimbări de formaţie, de aşezarea şi sincronizarea sportivelor, sunt nişte criterii de punctaj, în baza cărora se face o ierarhie. E interesant. În partea de vest a României se promovează mai tare acest concept. Dacă va merge şi la noi, ar fi super“, a mai spus Magdalena Martinescu.

„Dădeam viaţă fiecărei coregrafii“

În momentul de faţă, una dintre fostele componente ale trupei de majorete de la LPS, Maria Iacob, este studentă în ultimul an la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, domeniul Kinetoterapie. În vârstă de 21 de ani, Maria îşi aminteşte cu plăcere de activitatea sa de majoretă. „Ce amintiri deosebite am! A fost o perioadă frumoasă, în care noi, majoretele, dansam cu drag pentru fiecare reprezentaţie pe care o aveam, fie în afara liceului, fie la evenimentele organizate de acesta. Puneam suflet în ceea ce făceam în sala de dans şi dădeam viaţă fiecărei coregrafii. Chiar m-aş reîntoarce cu drag în acea sală. Din păcate, timpul nu-mi mai permite. Îmi este tare dor însă. Ce spectacol făceam! Mă bucur că va fi reînfiinţată trupa. Sunt convinsă că doamna Magda va face cele mai bune alegeri. Este o profesoară desăvârşită, pe care o apreciez enorm“, a spus Maria Iacob.

Şi modelling-ul a fost o poveste frumoasă

Fosta Miss România a activat în anii trecuţi şi în modelling, dar s-a decis să îşi croiască un alt drum în viaţă, în domeniul kinetoterapiei. „Îmi place foarte mult această ramură şi, zi de zi, mi-am dat seama că mi-am ales bine facultatea. Sunt în an terminal acum, mă pregătesc să susţin licenţa în Kinetoterapie, la vară. Momentan, sunt cu stresul sesiunii, vreau să iasă totul bine. Şi o să iasă până la urmă. Şi modelling-ul a fost o poveste frumoasă pentru mine, dar meseria pe care am ales-o acum este prioritară. Însă, dacă voi avea ocazia să mai fac o prezentare sau o şedinţă foto, nu voi spune nu“, a mai zis Maria Iacob, cea care intenţionează să-şi deschidă un cabinet de kinetoterapie. De asemenea, vrea să se specializeze şi în domeniul Balneoterapiei.
 
Sursa foto: Facebook (Andreea Jaqline Timofei)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugbyştii de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, campionii României la categoria Under-15! (video)

14 May 2018 857

Rugbyştii de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa vor disputa finala Diviziei Naţionale de juniori!

06 May 2018 1915

Egalitate la eseuri Meci frumos între rugbyştii juniori de la LPS „Nicolae Rotaru“ şi italienii de la Genova (galerie foto)

27 Apr 2018 1215

Echipa de rugby de la LPS „Nicolae Rotaru“ susţine la Constanţa un meci cu o formaţie din Italia

19 Apr 2018 1414

Ioana Băiaşu şi Bianca Mei-Roşu, rezultate remarcabile în Luxemburg, la ETTU Hopes Selection Camp (galerie foto)

18 Apr 2018 443

Medalii pentru cluburile din judeţul Constanţa LPS „Nicolae Rotaru“ a avut cei mai mulţi finalişti la Naţionalele de lupte (galerie foto)

28 Mar 2018 429

Etapa finală a Campionatului de Tenis de Masă al Ministerului Afacerilor Interne va avea loc la Constanța

26 Mar 2018 430

Atleta Ioana Emilia Colibăşanu, două medalii la Naţionale. Foarte aproape de aur. La o săritură! (galerie foto)

18 Mar 2018 957

CS Farul, LPS „Nicolae Rotaru“ şi CSO Ovidiu, pe podium la Cupa României la haltere (galerie foto)

17 Mar 2018 1024

„De ce să meargă părintele cu BMW 200 de paşi, când poate să intre până în clasă?“ - galerie foto

14 Mar 2018 3326

Cantonament la Constanţa. Antrenamente şi jocuri deosebite Sportive mici cu „inimă“ mare! Printre ele, Bianca Mei-Roşu şi Ioana Băiaşu (galerie foto)

14 Mar 2018 1315

Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Tenis Constanţa, reprogramată. Din ce motiv

12 Mar 2018 424

Finală incredibilă Constănţeanul Cristian Pletea, vicecampion european de tineret. A ratat însă la mustaţă aurul!

12 Mar 2018 898

UPDATE. Tenis de masă Constănţeanul Cristian Pletea, în finala Campionatului European de tineret! Meciul s-a încheiat dramatic!

11 Mar 2018 1164

Atleta Ioana Manoliu, trei medalii la Campionatul Național de probe combinate, dintre care două de aur! (galerie foto + document)

10 Mar 2018 965

Medalii pentru Constanţa la Campionatul Naţional de tenis de masă rezervat seniorilor (galerie foto)

04 Mar 2018 839

Două medalii şi două recorduri personale! Atleta Maria Timofei, de la Constanţa, a devenit campioană naţională (galerie foto)

04 Mar 2018 1128

Interviu online cu atleta Ioana Manoliu, multiplă campioană naţională „Am vrut mereu să mă autodepăşesc şi să stabilesc recorduri“

02 Mar 2018 1840

Răzvan Grecu, din nou campion naţional În mai puţin de o lună, Ioana Manoliu şi-a îmbunătăţit de două ori recordul personal (galerie foto + document)

28 Feb 2018 863

Singura echipă europeană participantă Eliza Samara şi Viorel Filimon, sfert de finală, cu România, la Cupa Mondială (galerie foto)

26 Feb 2018 413

Una dintre firmele care au vrut să reabiliteze Cazinoul va moderniza sala de tenis şi clădirea Liceului „Nicolae Rotaru“ din Constanţa

19 Feb 2018 1305

Noul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Tenis Constanţa se alege pe 27 februarie

14 Feb 2018 531

Bani de la Consiliul Local pentru sportul constănţean. La cine se referă proiectele de hotărâre (documente)

12 Feb 2018 1069

CS Farul Constanţa şi LPS „Nicolae Rotaru“, aur la Naţionalele de tenis de masă

11 Feb 2018 920

De două ori pe podium la Naţionale, la început de an Răzvan Grecu şi Ioana Manoliu merg după medalii la Campionatul Balcanic

08 Feb 2018 1142

Revista presei locale

07 Feb 2018 760

Medalii pentru reprezentanţii Constanţei la etapa finală a Naţionalelor de atletism

04 Feb 2018 692

UPDATE 2. S-a calificat la Cupa Mondială Eliza Samara, din Constanţa, pe locul trei la Top 16 Europa

04 Feb 2018 1029

Eliza Samara participă, în Elveţia, la Top 16 Europa. România are cele mai multe jucătoare în concurs

02 Feb 2018 748

Atleta Cristina Stancu, de la CSS1 Constanţa, de două ori pe podium la prima etapă a Naţionalelor

01 Feb 2018 649

​Echipa de fete a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, aur la Naţionalele de tenis de masă (galerie foto)

30 Jan 2018 574

Sumele alocate de la bugetul local pentru premierea Mihaelei Plăeaşu şi a lui Viorel Filimon, diminuate. Care este motivul (document)

25 Jan 2018 469

Constanţa nu reuşeşte să-şi ţină valorile Andrei Szemerjai - „Ne-am obişnuit cu problemele precum măgarul cu bătaia“

19 Jan 2018 1021

Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului cu Program Sportiv din Constanţa costă peste patru milioane de lei. Cui i-a revenit contractul

02 Jan 2018 1729

Andreea şi Alin Olteanu au devenit părinţi. Bucurie în sportul constănţean „Felicitări, sunteţi o familie împlinită!“

16 Dec 2017 1762

Cornelius Dorian Trucmel, de la CS Poseidon 2 Mai Limanu, a condus lotul de lupte al României la stagiul de la Predeal (galerie foto)

13 Dec 2017 793

S-au ţinut de cuvânt După ce au cucerit medalia istorică la Mondiale, Cristian Pletea şi colegii săi s-au vopsit blonzi (galerie foto)

12 Dec 2017 642

Cristian Pletea, medaliat de două ori la Campionatul Mondial. Pe podium a urcat şi Elena Zaharia (galerie foto+video)

05 Dec 2017 1088

Constanța / Tenis de masă Cristian Pletea și Elena Zaharia, pe podium la Campionatul Mondial de juniori. Succes istoric la băieți!

28 Nov 2017 970

Sportul constănțean. Soții Andrei și Mirela Szemerjai, în doliu. Înmormântarea are loc mâine

25 Nov 2017 3868

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, Constanţa scoate la concurs trei posturi vacante. Ce condiții trebuie îndeplinite

22 Nov 2017 1423

Cristian Pletea, din Constanţa, două medalii de aur şi una de argint la Campionatul Naţional de tineret (galerie foto)

20 Nov 2017 539

Activități de prevenire ale Poliției Române. Ce au învățat elevii constănțeni

09 Nov 2017 460

A fost convocată şi Bianca Mei-Roşu, de la LPS „Nicolae Rotaru” Lotul de minicadete al României este în pregătire la Constanţa

07 Nov 2017 1106

Aproape 40 de persoane, trimise în judecată. Lista completă a inculpaţilor

24 Oct 2017 1708

Premiere de la bugetul local pentru sportivi şi antrenori de la CS Farul Constanţa şi LPS „Nicolae Rotaru“

24 Oct 2017 1713

Alina Zaharia, de la CS Farul Constanţa, a câştigat Top 12 la tenis de masă pentru senioare

23 Oct 2017 909

Bianca Mei-Roşu, de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, a câştigat Cupa României la copii

11 Oct 2017 764

Atletism pe stadionul „Farul“ Copiii se întrec sâmbătă la Constanţa la Cupa Toamnei

06 Oct 2017 1108

Este stabilită în Anglia Fosta atletă, campioană naţională, Georgiana Jugănaru s-a căsătorit la Constanţa

30 Sep 2017 9872