Printre ei, două legende ale FC Farul Componenţi ai promoţiei 1977 a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa, revedere emoţionantă

Viaţa de facultate şi prieteniile care s-au legat în acei ani frumoşi nu pot fi uitate uşor de componenţii promoţiei 1977 a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa din cadrul Institutului Pedagogic Constanţa (aşa cum se numea pe atunci).
 
Astfel că, periodic (în ultimul deceniu chiar an de an), foştii studenţi se reîntâlnesc, se bucură de revedere şi deapănă amintiri. În acest an, la 42 de ani de când au încheiat cursurile facultăţii, în jur de 20 dintre ei s-au revăzut la „Zorile“, restaurantul din Constanţa care îi găzduieşte de atâta timp, atât pe ei, cât şi pe amintirile lor.
 
De la întâlnirea de acum nu au lipsit Paul Peniu (preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, fost mare fotbalist la FC Farul, la care a activat şi ca antrenor, şi ca preşedinte), Ilhan Mustafa (antrenor la o grupă de copii la Palatul Copiilor Constanţa, şi el o glorie a FC Farul, dar şi fost director al Palatului Copiilor), Valentin Dobrin (antrenor de lupte la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa), Anton Cojocaru (a fost vicepreşedinte la FC Farul, apoi profesor la Liceul Teoretic „George Călinescu“, în prezent pensionar), Romeo Enescu (fost antrenor de volei), Puiu Cioroianu (nu mai e în învăţământ), Octavian Constantinescu (inspector de sport la Inspectoratul Școlar Judeţean Dâmboviţa), Costel Costin (antrenor de fotbal la Palatul Copiilor), Aurel Stoian (profesor de sport la o şcoală din Medgidia), Mihaela Peniu (soţia lui Paul Peniu), Valeria Dragu (soţia lui Ilhan Mustafa), Mariana Biliboacă (soţia fostului antrenor de fotbal Petre Biliboacă), Carmen Plugaru (e din Eforie, a activat în gimnastica medicală) sau Lili Nicolae (pensionară, a activat în domeniul kinetoterapiei).
 

Din acea promoţie a făcut parte şi Ilie Floroiu

 
Din promoţia 1977 au făcut parte şi alţi cunoscuţi sportivi, oameni de sport sau din învăţământ, dar care, din diferite motive, nu au reuşit să ajungă la întâlnirea de 42 de ani, precum fostul mare atlet Ilie Floroiu (în prezent consilier pe problema de sport al primarului Constanţei, Decebal Făgădău), Vasile Duşu (fost antrenor de lupte), Stelian Marinescu (director al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa) sau Adrian Mateescu (fost antrenor de fotbal la Palatul Copiilor, iar de doi ani pensionar). Nu a putut ajunge nici Niculina Nicolae, care e din Călăraşi şi care, în studenţie, a jucat în echipa de handbal a facultăţii. „Ce rău îmi pare că nu am ajuns şi eu alături de voi! Primit ca în 2020 să fiu şi eu acolo. Vă doresc tuturor multă sănătate şi să ne revedem cu bine şi cât mai mulţi. Vă îmbrăţişez pe toţi! La Mulţi Ani!“, a punctat Niculina Nicolae.
 

Ani frumoşi trăiţi împreună

 
„De fiecare dată, venim, servim câte ceva şi vorbim despre acei ani frumoşi pe care i-am trăit împreună, dar şi despre ce mai face fiecare în momentul de faţă. Ca studenţi, eram uniţi şi apropiaţi şi aşa am rămas şi acum“, a declarat Ilhan Mustafa. „La Mulţi ani cu sănătate şi fericire!“, „La Mulţi Ani înainte!“ sau „Mulţi Ai frumoşi şi sănătoşi!“, a cules aprecieri întâlnirea de 42 de ani a foştilor studenţi de la „Educaţie Fizică şi Sport“.
 
Citeşte şi:
 
Coincidenţele uneia dintre cele mai trainice prietenii din istoria FC Farul Cum au devenit Paul Peniu şi Petre Buduru „fraţi siamezi“

Ilhan Mustafa a fost coleg de cameră cu Ladislau Bölöni Cum a trecut fundaşul dreapta al Farului de la artilerie la regimentul de tancuri (galerie foto)

Sursa foto: Facebook (Ilhan Mustafa)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.