Monden

Un telefon iPhone 11 pentru omul meciului Membrii delegaţiei Academiei Hagi, în costume saudite la Riad. Iniţiaţi în dansul tradiţional (galerie foto)

Echipa Under-17 de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ (antrenori, Constantin Fălină şi Ștefan Sandu) participă în această perioadă, la Riad, în Arabia Saudită, la turneul internaţional Saudi Leaders Cup.
 
Din delegaţie fac parte şi Gică Popescu, preşedintele FC Viitorul, şi Paul Peniu, preşedintele Academiei Hagi. În zilele libere, organizatorii invită echipele participante pentru a învăţa câte ceva din tradiţiile locale, iar cei de la Academia Hagi par să se fi adaptat obiceiurilor locului. După meciul cu Al Hilal, câştigat de formaţia constănţeană la loviturile de departajare, jucătorilor Academiei Hagi li s-a prezentat o serie de obiceiuri saudite. Astfel, constănţenii au fost iniţiaţi în dansul tradiţional saudit şi au fost serviţi cu produse specifice zonei. Cei de la Academia Hagi au fost invitaţii gazdelor şi într-o altă zi, la finele căreia jucătorii şi membrii staff-ului constănţean au primit ca amintire câte un costum tradiţional saudit (pe care l-au îmbrăcat şi au făcut o poză de grup) şi o cutie cu obiecte de artizanat.
 

A apărat două lovituri de pedeapsă

 
După fiecare joc de la Saudi Leaders Cup, gazdele organizează o ceremonie în cadrul căreia îl premiază pe jucătorul partidei. Cel mai bun om al confruntării Academia Hagi - Al Hilal (1-1, 5-2 după 11 metri) a fost desemnat goalkeeper-ul constănţean David Dincă. Decisive în alegerea sa drept jucătorul partidei au fost cele două lovituri de pedeapsă pe care portarul Academiei Hagi le-a apărat la loviturile de departajare. Premiul lui David Dincă a constat într-un telefon iPhone 11.
 

S-au pierdut bagajele

 
În primul meci de la Saudi Leaders Cup U17, 3-1 cu echipa rusă Zenit St. Petersburg U-17, echipa română nu a putut să folosească echipamentul tradiţional. Majoritatea bagajelor membrilor delegaţiei constănţene s-au pierdut pe ruta Bucureşti - Atena - Jeddah - Riad, astfel că la ora jocului cu Zenit St. Petersburg fotbaliştii Academiei Hagi au fost nevoiţi să evolueze în echipamentul de încălzire şi cu şorturi şi jambiere care au fost achiziţionate chiar înaintea partidei. Ulterior, la celelalte meciuri, situaţia s-a rezolvat.
 

Lotul deplasat

 
Lotul de jucători care a făcut deplasarea la Riad este compus din: Cosmin Trandafir, David Dincă - portari; David Oroian, David Maftei, Gabriel Dănuleasa, Dan Sîrbu, Ștefan Sima, Bogdan Lazăr, Alexandru Mituleţu - fundaşi; Nicolas Popescu, Răzvan Iorga, Roberto Mălăele, Ionuţ Cojocaru, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Cezar Onuţ - mijlocaşi; Ștefan Bodişteanu, Luca Andronache, Ianis Malama, Rareş Burnete - atacanţi.
 
Sursa foto: Academia Hagi
 
Citeşte şi:
 
Turneu internaţional la Riad Echipa Under-17 de la Academia Hagi, în semifinalele Saudi Leaders Cup

Încă o victorie la Saudi Leaders Cup pentru FC Viitorul U-17, care se îndreaptă spre semifinalele competiţiei (galerie foto)

Bagaje pierdute! În ce echipament au evoluat jucătorii FC Viitorul Under-17 în debutul la Saudi Leaders Cup, de la Riad

FC Viitorul Under-17, debut cu dreptul la Saudi Leaders Cup (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gică Hagi, inclus în galeria selectă a celor mai buni decari din istoria FC Barcelona

27 Mar 2020 1740

Mesaj al FC Viitorul Constanța, în contextul pandemiei de coronavirus

16 Mar 2020 898

Activitatea Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, suspendată pe perioadă nedeterminată

12 Mar 2020 687

Selecțiile de la Academia Hagi programate în luna aprilie ar putea fi anulate

12 Mar 2020 2142

​De astăzi, se pot achiziționa bilete de intrare la meciul FC Viitorul - Poli Iași

06 Mar 2020 664

Academia Hagi 2009 a câştigat turneul FC Nana Juniors. Echipa 2011, pe locul doi la Enjoy Sports Winter Cup (galerie foto)

28 Feb 2020 1267

Grupe de copii de la Academia Hagi, meciuri amicale la baza sportivă a FCSB

23 Feb 2020 1222

Şase jucători de la Academia Hagi, utilizaţi în dubla României Under-17 cu selecţionata Ciprului

21 Feb 2020 903

Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, paşi spre dezvoltarea bazei sportive. Au fost depuse documentele pentru un teren de zece hectare (galerie foto + document)

10 Feb 2020 4215

FC Viitorul, meci la Ovidiu, în weekend, cu Universitatea Craiova. A doua finală pentru play-off!

08 Feb 2020 3838

FC Viitorul a anunțat transferul lui Bogdan Țîru la Jagiellonia Białystok

06 Feb 2020 856

Fostul director tehnic al Academiei Hagi, noul director al Şcolii Federale de Antrenori (galerie foto)

06 Feb 2020 601

Distincţii înmânate de primarul Iaşiului Gică Hagi împlineşte miercuri 55 de ani. Care e cadoul preferat de la jucătorii săi

05 Feb 2020 2412

Victorii pe linie pentru echipele Academiei Hagi în amicalele din weekend (galerie foto)

03 Feb 2020 860

Ianis Hagi va evolua la multipla campioană a Scoției, Glasgow Rangers

31 Jan 2020 1010