O profesoara care a agresat o eleva a fost concediata, cazul fiind o premiera in invatamant

Inspectorul Scolar General al Municipiului Bucuresti, Stelian Fedorca, a hotarat, in premiera in invatamantul bucurestean, desfacerea contractului de munca al profesoarei de geografie Elena Stan, de la Scoala 162, care a fost reclamata la Politie ca a lovit o eleva in timpul orelor de curs. Potrivit unui comunicat de presa al Inspectorul Scolar General al Municipiului Bucuresti (ISMB), remis luni agentiei MEDIAFA, ca urmare a prezentarii Raportului Comisiei de cercetare in Consiliul profesoral al Scolii cu clasele I-VIII nr.162, din data de 21 martie, directorul scolii a propus sanctionarea profesoarei Elena Stan cu desfacerea disciplinara a contractului de munca, conform prevederilor Legii 128/1997 privind statutul personalului didactic. "Aceasta se face vinovata de lovirea in timpul orelor de curs a elevei Mihai Mariana", se arata in comunicat. Inspectorul Scolar General al Municipiului Bucuresti a emis, in urma analizarii dosarului de cercetare, decizia de desfacere a contractului de munca al profesoarei din data de 25 martie 2008. Profesoara de geografie de la Scoala 162 a fost audiata, la mijlocul saptamanii trecute, de politisti de la Sectia 4, dupa ce familia unei eleve din clasa a VIII-a a reclamat ca aceasta le-a agresat fizic fiica. Elevii au filmat cu telefonul mobil, in 19 martie, un incident in care profesoara Elena Stan agresa fizic si verbal o eleva. "Din pacate, profesoara a mai fost sanctionata de Consiliul de administratie al unitatii de invatamant cu observatie si atentionare, dupa ce mai multi profesori, parinti si elevi au reclamat-o pentru agresiune verbala", declara directorul unitatii de invatamant. El a spus insa ca nu stie nimic despre incidentul de miercuri, 19 martie. "Mama elevei care a reclamat agresiunea a venit joi la scoala cu un telefon mobil pe care erau imagini din timpul incidentului. Dupa acest incident a fost declansata o ancheta la nivelul unitatii scolare", sustinea directorul. Imediat ce a fost sesizat incidentul, conducerea ISMB a cerut declansarea unei anchete la nivelul unitatii de invatamant.

Scris de: {autor}MFX{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 365

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 350

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 511

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 433

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 463

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 570

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 558

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 462

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 665

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 535

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 479

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 577

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 694

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 464

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1283