A fost adoptată legea care facilitează construcția de trasee velo în România şi în judeţul Constanţa

  • Senatorii au votat legea care facilitează construcţia de rute pentru biciclişti
  • În mai multe localităţi s-a reuşit amenajarea unor piste pentru biciclişti, însă era necesară şi corectarea legislaţiei în vederea dezvoltării unor drumuri pentru biciclişti pe distanţe mai lungi, între localităţi
  • Proiectul defineşte noţiunea de „drum pentru ciclişti/biciclişti” ca fiind o cale de comunicaţie terestră din interiorul sau exteriorul localităţilor, proiectată şi construită special pentru ciclişti
  • Aceste drumuri pot fi de interes naţional, judeţean sau local şi au minimum două benzi de circulaţie
 
 

 
 
Senatorii au votat legea care facilitează construcţia de rute pentru biciclişti în România şi în judeţul Constanţa.
 
Transportul alternativ, prietenos cu mediul şi, în acelaşi timp, benefic pentru sănătate, este o prioritate atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.
 
Dacă în mai multe localităţi s-a reuşit amenajarea unor piste pentru biciclişti, este necesară şi corectarea legislaţiei în vederea dezvoltării unor drumuri pentru biciclişti pe distanţe mai lungi, între localităţi.
 
“Am votat astăzi Legea 153/2021 necesară pentru construirea de rute velo, inclusiv EuroVelo 6. Propunerea legislativă modifică şi completează Ordonanța Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor, Ordonanța de urgență nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Legea nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local.
Proiectul defineşte noţiunea de „drum pentru ciclişti/biciclişti” ca fiind o cale de comunicaţie terestră din interiorul sau exteriorul localităţilor, proiectată şi construită special pentru ciclişti. Aceste drumuri pot fi de interes naţional, judeţean sau local şi au minimum două benzi de circulaţie.
Facem paşi înainte pentru susţinerea trasnportului alternativ, nepoluant, şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos”, susține președintele USR Constanța, senatorul Remus Negoi.
 
 

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.