A fost sărbătoare ieri la Ciocârlia de Jos. Află cum a petrecut Filiala Ciocârlia a UDTTMR (galerie foto)

Filiala Ciocârlia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România a desfăşurat prima ediţie a „Nawrez”, un eveniment prin care comunitatea musulmană a anunţat sosirea primăverii.
Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural din Ciocârlia de Jos. Elevii au urcat pe scenă, au cântat colinde, dar au recitat şi poezii. Special pentru acest moment, tinerii au pregătit şi o scenetă de teatru, dar şi un program de dansuri populare tătăreşti, mult apreciat de cei prezenţi în sala Căminului Cultural.
După momentul artistic, participanţii la eveniment au fost invitaţi la o masă tradiţională, de la care nu au lipsit delicioasele sarailii şi baclavale. Evenimentul a fost organizat de Ozgun Arslan, preşedintele filialei Ciocârlia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România şi de Arşim Nurhan, preşedinta Organizaţiei de Femei a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani de la Ciocârlia.  Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa preşedintei Organizaţiei de Femei a UDTTMR, Nubin Ulfet. De asemenea, au participat şi colegi de la filialele UDTTMR din Constanţa, Ovidiu şi Medgidia.

Ozgun Arslan, preşedintele filialei Ciocârlia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România a precizat că acest eveniment va deveni o tradiţie şi, de asemenea, a anunţat că anul acesta va avea loc cea de-a doua ediţie a competiţiei de kureș, care anul trecut s-a organizat în localitatea Ciocârlia de Sus. În vara anului 2012, luptele tradiţionale tătăreşti s-au desfășurat în aer liber, la intrarea în satul Ciocârlia de Sus, unde s-au adunat aproximativ 1.500 de spectatori.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 551

Cumpărări directe Primăria Costinești cumpără sistem video de supraveghere de la GMB Computers, pentru străzile din comună!

22 Apr 2024 331

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 550

Amanet Auto, acum și în Constanța - finanțări rapide și sigure

19 Apr 2024 307

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 512

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute în cadrul unei conferințe de presă la partidul AUR, filiala Constanța (FOTO)

11 Apr 2024 587

Expoziția „Constanța Anilor '60, 70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice”, la Muzeul de Artă Constanța

05 Apr 2024 640

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 891

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

29 Mar 2024 537

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 1515

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 874

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1170

Elevul Cristian Dorian Hiastru, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, și-a lansat cartea „Dinastia Said” (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 850

Marș al susținătorilor AUR la Constanța! Mai multe persoane participă la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1163

LIVE VIDEO-TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

21 Mar 2024 872