Politic

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare Lista integrală a secţiilor de votare din municipiul Constanţa (document)

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a început sâmbătă, 27 aprilie. În cursa pentru un loc în Parlamentul European au intrat 13 formaţiuni politice şi trei candidaţi independenţi.
 
Campania electorală se încheie pe 25 mai, la ora 7.00, iar pe 26 mai are loc scrutinul pentru desemnarea eurodeputaţilor. Votarea va începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se află în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot. În ţară se organizează 1.269 de secţii de vot, în timp ce românii din diaspora pot vota la europarlamentare în 441 de secţii deschise în afara ţării. În timpul campaniei electorale, candidaţii, partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marşuri, precum şi prin intermediul mass-media.
 
Organizarea mitingurilor, a adunărilor şi a marşurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislaţia în vigoare. În timpul campaniei electorale, primăriile asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii.

Poliţia locală asigură integritatea panourilor şi a afişelor electorale. Pe un panou electoral, fiecare competitor electoral poate aplica un singur afiş.
Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune ce reproduce drapelul României sau al altui stat. Se interzice afişajul în scop electoral prin aplicarea pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, a tunelurilor, a viaductelor, pe indicatoarele rutiere, pe panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei.

Ordinea candidaţilor pe buletinul de vot


PSD ocupă primul loc pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai, urmat de Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România. Următoarele poziţii sunt ocupate de UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale - BUN. Pe ultimele poziţii pe buletinul de vot se află candidaţii independenţi - Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.
 

Delimitarea, numerotarea şi sediile secţiilor de votare din municipiul Constanţa


Municipalitatea aduce la cunoştinţă tuturor locuitorilor municipiului Constanţa baza de date privind delimitarea, numerotarea şi sediile secţiilor de votare din municipiul Constanţa pentru scrutinul din 26.05.2019 cu ocazia alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 şi a referendumului pe tema justiţiei.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta lista tuturor secţiilor de votare din municipiul Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ion Popa (ALDE) - „Principala sarcină a viitorului Parlament european este creşterea gradului de informare şi apropierea de cetăţeni, pentru înţelegerea beneficiilor şi a responsabilităţilor participării la acest proiect“

23 May 2019 650

Echipa PSD Constanţa, în campanie electorală prin cartierele oraşului (galerie foto)

15 May 2019 4720

Primăria a stabilit locurile speciale pentru afişaj electoral în municipiul Constanţa (document)

04 May 2019 565

Primăria Municipiului Constanța a stabilit locurile speciale pentru afișaj electoral în municipiul Constanța

03 May 2019 379

Editorial Vine, vine primăvara electorală! Alegerile europarlamentare, un test pentru prezidenţiale

23 Feb 2019 924

Campania electorală la final. Câte incidente au fost înregistrate. Alegeri vor fi şi în judeţul Constanţa, la Nicolae Bălcescu

10 Jun 2017 918

Două săptămâni de campanie electorală pentru scrutinul din 11 iunie. Cine vrea să fie primar?

29 May 2017 2130

Nădrag strânge semnături de capul său? Postul de viceprimar dorit de PSD, miza scandalului fără sfârşit de la Hârşova

20 Jan 2017 1681

AEP Termenul limită pentru depunerea documentelor privind finanțarea campaniilor electorale este 27 decembrie

22 Dec 2016 1511

Mesaj pe final de campanie electorală PNL Constanța - „Dacă ne pasă de Constanța, pe 11 decembrie ieșim din case și votăm“

08 Dec 2016 1643

Editorial Mda, Dumnezeu nu putea lipsi din campania electorală!

08 Dec 2016 1484

Candidații Filialei Constanța a Partidului Național Liberal pentru Parlamentul României au continuat acțiunile de campanie electorală în judeţ

05 Dec 2016 1194

Candidaţii PNL pentru Parlamentul României au continuat deplasările în teritoriu - la Poarta Albă, Corbu, Cernavodă, Lumina sau Agigea (galerie foto)

22 Nov 2016 1802

Propuneri PNL de reformare a Parlamentului Viitorii parlamentari, „invitaţi“… la muncă

18 Nov 2016 1576

Editorial Mergeţi la vot! Să curăţăm Parlamentul

17 Nov 2016 7514