A renunțat să mai fie doar funcționar public. Prefectul județului, Silviu Coșa, face politică și atacă USR în eșecul negocierii PNRR pe irigații

  • La începutul anului, Guvernul a modificat, statutul prefecților și subprefecților, printr-o OUG, astfel încât aceștia vor deveni demnitari publici
  • Partidele care formează Guvernul au căzut de acord că nu trebuie să se mai prefacă că reprezentanții lor în teritorii sunt doar funcționari publici fără apartenență politică
  • Politicieni sau tehnocrați, prefecții și subprefecții sunt propuși și susținuți de partied politice
  • După ce a participat la întâlnirea regională a Clubului Fermierilor Români, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a declarat că este „păcat, că Ministerul Fondurilor Europene (USR PLUS), nu a reușit să impună un PNRR care să includă măsuri priveșta irigațiilor”


La începutul anului, Guvernul a modificat, statutul prefecților și subprefecților, printr-o OUG, astfel încât aceștia vor deveni demnitari publici.

 Practic, partidele care formează Guvernul au căzut de acord că nu trebuie să se mai prefacă că reprezentanții lor în teritorii sunt doar funcționari publici fără apartenență politică.

Politicieni sau tehnocrați, prefecții și subprefecții sunt propuși și susținuți de partied politice.

Săptămâna trecută, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a participat la întâlnirea regională a Clubului Fermierilor Români, care a avut loc la Crama Rasova din orașul Cernavodă.
La eveniment au fost prezenți și reprezentanții județului Constanța.
După întâlnire, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a scris pe pagina sa de Facebook: „Dobrogea are mare nevoie de soluții fezabile pentru agricultură, în contextul în care regiunea noastră este una aparte. Seceta pedologică este o problemă constantă, care ar putea fi rezolvată prin investiții masive în sistemele de irigații. Păcat, însă, că Ministerul Fondurilor Europene (USR PLUS), nu a reușit să impună Europei un PNRR care să includă măsuri clare în ceea ce privește irigațiile. Fără măsuri rapide, concrete, suprafața agricolă a județului Constanța va fi grav afectată!

Am participat la o dezbatere cu fermierii, alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Am avut parte de o discuție constructivă și le-am transmis agricultorilor din județul nostru că le cunoaștem problemele și provocările, care pot fi depășite cu ajutorul unor programe bine structurate, menite să sprijine activitatea agricolă într-un loc cu totul special cum este Dobrogea.
Cred că deja este desuet să vorbim prea mult despre potențialul agricol al județului Constanța - peste 550.000 de hectare de teren agricol. Fermierii constănțeni sunt capabili să cultive orice și au cunoștințe vaste, recunoscute de colegii lor din țară și nu numai, oameni care s-au descurcat în condiții mai grele decât omologii lor din zone mai favorizate de natură. Dar toate cunoștințele și toată priceperea lor nu compensează problemele de fond cu care se confruntă județul nostru: seceta și vântul.
Lipsa apei, combinată cu vânturile puternice, o altă constantă a Dobrogei, conduc la îndepărtarea humusului din sol și la transformarea acestuia într-un pământ nefertil și incapabil să susțină economia agrară a României de la est de Dunăre. Suficiente argumente, așadar, pentru includerea unui program general pentru reabilitarea sistemelor de irigații."


Precizări:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modernizarea căii ferate, care leagă Constanța de sudul litoralului, inclusă în Planul Național de Reconstrucție pentru infrastructură

27 Jul 2021 591

LIVE Membrii Asociației Elevilor din Constanța nu renunță la protestul de la Casa de Cultură. Ce îi cer premierului Florin Cîțu (galerie foto)

26 Jul 2021 921

LIVE VIDEO-TEXT. Mihai Lupu a anunțat că merge cu Florin Cîțu la Congresul PNL Greii PNL, la Casa de Cultură. Orban, Cîțu, Boc, Flutur, Bode, Ciucă și Bogdan participă la alegerile PNL Constanța (galerie foto)

26 Jul 2021 3219

„Autoritățile încalcă dreptul la protest al elevilor!” Protestul Asociației elevilor din Constanța nu a fost aprobat

26 Jul 2021 602

Știați că... la 26 iulie 1856 s-a născut dramaturgul George Bernard Shaw?

26 Jul 2021 389

Florin-Vasile Cîțu este așteptat, mâine, la alegerile PNL Constanța de elevii protestatari

25 Jul 2021 1080

Ludovic Orban și Florin Cîțu vin luni la Constanța. La ce eveniment vor participa

24 Jul 2021 676

#DobrogeaDigitală Însemnări de pe front. Comandantul salvat de o șopârlă

24 Jul 2021 1756

Senatorul USR de Constanţa, Remus Negoi și-a prezentat raportul de activitate după primele şase luni în Parlamentul României

23 Jul 2021 1867

Alegeri în PNL Constanța. Ultima zi de depunere a candidaturilor. Bourceanu și Coșa, „locotenenții” președintelui Huțucă

22 Jul 2021 2862

#citeșteDobrogea Școala de pescari și vânători din Constanța

21 Jul 2021 1169

Un fost lider politic din Constanţa a fost numit administratorul Joe Bonanno SRL, pentru 50 de ani

21 Jul 2021 901

Astăzi ar fi fost ziua lui Vasile Alecsandri Membrul fondator al Academiei Române care a pus bazele dramaturgiei în România

21 Jul 2021 1853

Astăzi ar fi fost ziua de naștere a lui Adrian Păunescu Românul născut în Basarabia care s-a remarcat ca poet și om politic în România

20 Jul 2021 1798

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe despre Liviu Dragnea „Este un om care a suferit, PSD s-a schimbat mult după plecarea lui, îi doresc multă sănătate” !

17 Jul 2021 2873