Actele reprobabile de violenţă de la „Micul Regat“ puteau fi evitate Florin Gheorghe - „Dacă acel proiect era adoptat, grădiniţa cu pricina nu ar fi existat“

Mai mulţi părinţi au intrat în alertă după ce Parchetul Tribunalului Constanța a fost sesizat cu privire la o serie de presupuse abuzuri la care ar fi fost supuşi copii ai unei grădinițe din municipiu. Părinţii care au copii la Centrul de educaţie şi dezvoltare timpurie „Micul regat“ din Constanţa acuză angajaţii unităţii de învăţământ preşcolar de acte de violenţă asupra minorilor, aducând chiar şi dovezi video în acest sens. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Cristina Ivan, respectivul centru este privat şi nu are autorizaţie de funcţionare.
Deputatul de Constanţa al Partidului Mişcarea Populară (PMP) Florin Gheorghe îşi exprimă regretul cu privire la această situaţie, menţionând că nu s-ar fi ajuns aici dacă, în iarna acestui an, mai mulţi parlamentari nu ar fi respins un proiect de lege iniţiat de PMP, prin care se urmărea combaterea activităţilor şcolare şi preşcolare neautorizate şi a unităţilor de învăţământ care funcţionează ilegal. „Dacă acel proiect era adoptat, grădiniţa cu pricina nu ar fi existat, pentru că trebuia să fie autorizată şi să fie supravegheată de Ministerul Educaţiei şi de către autorităţile publice locale, chiar dacă este particulară!“, se arată într-un comunicat de presă al deputatului Florin Gheorghe. „Parlamentarii care au respins iniţiativa legislativă se jelesc cu lacrimi false, mimând compasiunea pentru copiii bătuţi! Merită să-i întrebaţi pe fiecare dintre cei care au respins proiectul pe care l-am depus în ianuarie dacă sunt mândri de ceea ce au făcut! Merită să le oferiţi fiecăruia dintre cei care au votat împotriva iniţiativei câte o înregistrare din grădiniţa constănţeană. Dumnezeu ştie în câte alte grădiniţe neautorizate se mai procedează la fel, pentru că nu peste tot sunt camere de supraveghere!“, a declarat parlamentarul constănţean.
Modalităţile de „educare“ adoptate de personalul grădiniţei particulare din Constanţa au fost descoperite de părinţii unui copil, care au filmat scenele de groază cu o cameră ascunsă într-o jucărie, după ce au observat vânătăi pe corpul copilului lor.
„Partidul Mişcarea Populară condamnă orice formă de violenţă în instituţiile şcolare. Îi invităm pe toţi cei care au respins proiectul depus în acest an să vină şi să ne susţină în eliminarea oricăror forme de învăţământ neautorizate şi ilegale, indiferent cum se numesc ele: grădiniţe, cluburi, after-school etc.“, se mai arată în comunicatul de presă remis de Florin Gheorghe. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

eu

06 Jun, 2014 21:31

Gresit total faptul ca era o camera ascunsa in jucarie.Imaginile sunt obtinute de pe dvrul gradinitei , cei in cauza uitand sa le opreasca.Deci cercetati si apoi prezentati.Ciudat e ca aceasta gradinita inca funcționează.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.