Actor PC-ist pentru Primarie

Dupa indelungi tergiversari, Partidul Conservator si-a gasit candidat pentru Primaria Constanta.

Pe ultima suta de metri, cu putin timp inainte de data limita de depunere a candidaturilor pentru primarie, conservatorii au ales sa mearga, in lupta pentru castigarea celei mai inalte functii, cu actorul Lucian Iancu. Meritul candidaturii este al, deja, desemnatului candidat pentru presedintia CJC, Viorel Pana. Acesta a tinut sa se laude presei ca el este autorul moral al candidaturii, invocand necesitatea formatiunii de a avea in randurile sale un actor. Relaxat, intrand foarte bine in rolul jucat acum pe scena politica, aspirantul si-a motivat candidatura prin dorinta de a interveni in viata comunitatii astfel incat "sa nu se intample si la noi ce se intampla in Bucuresti". "Sunt un vechi constantean, care a vazut orasul cum a evoluat de-a lungul celor 68 de ani. Acum este momentul sa intervin astfel incat sa nu ajungem sa ne sufoce orasul, din cauza masinilor, a populatiei, a concentrarii catre centru", a precizat, intr-un mod ideatic, Iancu. In privinta candidaturii noului "actor" al scenei de la Primarie, membrii de partid au primit-o intempestiv, neexistand vreo obiectie in acest sens. "Eu il consider pe actualul candidat o persoana care are ce sa transmita populatiei, un vizionar. Impreuna formam o echipa in care nu a crezut nimeni la inceput", s-a laudat Pana. In privinta traseismului politic, aspirantul a vorbit lejer, fara rezerve: "Am facut politica toata viata, si pe timpul lui Ceausescu, insa, de fiecare data, am fost in opozitie. Intuind intrebarile care ar fi venit din partea mass-media, Iancu a venit cu initiativa de a clarifica aspectul care plana asupra trecutului sau: povestea din 1985, esuata de altfel, legata de fuga sa din tara, impreuna si ajutat de Florentin Scaletchi. Actul, desavarsit cu o zi inaintea alegerilor cand a fost ales deputat, a fost motivat drept revolta impotriva sistemului ce actiona in acea perioada, care ingradea libertatea de exprimare. "Eu, in calitate de director de teatru, nu puteam pune in scena anumite piese pentru ca erau contrare doleantelor partidului. In urma acestei tentative, m-am ales cu cinci ani de inchisoare, pana in 1989, cand am fost eliberat", a tinut sa completeze candidatul.

Proiecte utopice

Ca orice doritor de functii inalte, si Iancu si-a prezentat cateva dintre proiectele pe care le-ar demara in eventualitatea in care ar ajunge sa ocupe aceasta functie. Acesta a vorbit, intr-o maniera iluzorie, ca orasul de la malul marii, in 2050, va fi inconjurat de paduri, de perdele forestiere, va avea sosele suspendate si parcuri nenumarate. Asupra modului de desfasurare a campaniei, Iancu a precizat ca o va derula intr-o maniera eleganta, fara denigrarea contracandidatilor. "Voi adopta o atitudine de recunoastere a lucrurilor bune, pe care administratiile trecute le-au realizat si pe care le-as putea continua. Noi nu spunem ca ceea ce a fost inainte a fost gresit", a mai completat acesta. Referitor la proiectele pe care le are pregatite pentru campanie, Iancu a fost reticent, mentionand ca le va dezvalui la inceputul campaniei electorale. In privinta sanselor pe care insusi candidatul le da partidului in aceasta cursa, acestea au fost greu de estimat. Acaparand cea mai mare parte a discutiei, oferind prea putin drept "la apel" pretendentului, Pana a apreciat ca, "in urma ultimelor sondaje efectuate, sansele partidului sunt de 4%, insa asta nu inseamna ca rezultatul alegerilor va fi la fel".

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby CSM Constanța Under-20 a urcat pe locul doi, după victoria cu LPS Suceava (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 315

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 324

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 350

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 554

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 443

Volei. Miercuri, 27 martie 2024 Intrare liberă la meciul CSM Constanța - Rapid București

27 Mar 2024 415

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 891

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

26 Mar 2024 1125

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 938

Rezultate CSM Constanța Rareș Ștefan, 14 goluri în victoria handbaliștilor juniori 1 cu LPS Vaslui (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 522

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1707

CSM Constanța volei Speranțele s-au calificat la turneul final al Campionatului Național (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 604

Volei Fetele de la CSM Constanța au învins cu 3-0 Știința Bacău și în al doilea meci (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 640

Handbal CSM Constanța, succes confortabil cu CSM 2007 Focșani

24 Mar 2024 653

PSD Constanța, la momentul adevărului! Luni va fi anunțat tandemul pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

24 Mar 2024 1309