Acuzaţii cu iz politic la Şcoala TortomanPetre Prisecaru „Nu înţeleg de ce am fost schimbat din funcţie“

prisecaru_-_prisecaru_petre.jpgProfesorul Petre Prisecaru, fostul director al Şcolii Tortman, afirmă că a fost surprins de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean de a-l schimba din funcţie. Înainte de începerea anului şcolar, Prisecaru a fost înlocuit cu Elena Grădinaru, deşi, susţine el, obţinuse pentru mandatul său calificativul „foarte bine“.

„Nu am înţeles motivele în baza cărora s-a luat această decizie. Eu am stat de vorbă anterior cu doamna Elena Buhaiev, care era atunci inspector şcolar general, şi i-am spus că aş dori să am continuitate, pentru că aş fi vrut să-mi continui proiectele pe care le-am început“, ne-a declarat Petre Prisecaru. Fostul director a adăugat că Elena Grădinaru, actualul director al Şcolii Tortoman, s-ar fi înscris în PDL cu trei luni înainte de numirea în funcţie. „Dumneaei a fost la început la PNŢCD, apoi s-a înscris în PRM cu fostul primar Gheorghe Panait, a trecut apoi la PSD, la PNL şi acum la PDL“, a mai spus Petre Prisecaru, adăugând că nu înţelege cum a putut fi numită director de şcoală o persoană care nu are nici studii universitare. De asemenea, Prisecaru a afirmat că numirea actualei directoare ar fi lovită de nulitate pentru că decizia ar fi fost emisă de Elena Buhaiev după ce acesteia i-ar fi expirat mandatul de inspector şcolar general. Contactat telefonic, inspectorul-adjunct Elena Buhaiev a respins acuzaţiile ce i se aduc. Ea a negat că Elena Grădinaru s-ar fi înscris recent în PDL. Cât despre faptul că ar fi numit-o pe Grădinaru după ce îi expirase mandatul, Buhaiev a precizat: „Eu am avut mandat până pe 31 august, care s-a prelungit prin ordin al ministrului Educaţiei până pe 9 septembrie, iar decizia de numire a doamnei Grădinaru a fost emisă în termen, pe 7 septembrie“, a subliniat Buhaiev.

Am luat legătura şi cu actualul director al Şcolii Tortoman pentru a-şi exprima un punct de vedere faţă de poziţia fostului director. Vizavi de afirmaţiile legate de traseul său politic, Elena Grădinaru a declarat: „Nu este adevărat. Şi nu amestec politica cu şcoala“. Cât despre afirmaţiile legate de lipsa studiilor superioare, directoarea a afirmat: „Am studii corespunzătoare Şcolii generale, iar cu domnul Prisecaru mă înţeleg foarte bine. Chiar acum a plecat de la mine“.
De precizat că am încercat să o contactăm telefonic şi pe Aliss Andreescu, actualul inspector şcolar general, însă nu a dorit să răspundă apelurilor noastre.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.