Adriana Petcu, propusă de PSD pentru funcția de ministru al Apelor și Pădurilor

Adriana Petcu a fost director in cadrul Administratiei Bazinale de Apa Buzau-Ialomita din 2010 pana in prezent. In 2014, Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unui confict de interese in ceea ce o priveste, insa aceasta a castigat procesul.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre PETCU ADRIANA, Director in cadul Administratiei Bazinale de Apa Buzau-Ialomita, Jud. Buzau. In exercitiul functiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresa transmisa Administratiei Nationale "Apele Romane" - (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa in componenta grupului de lucru al Proiectului "SIGMA FOR WATER - Identificarea problemelor si masurilor necesare in vederea analizei posibilitatii de refacere a zonei umede la confluenta raului Calmatui cu fluviul Dunarea", in baza careia persoana evaluata a fost incadrata in functia de project officer in cadrul proiectului.

Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obtinut venituri in suma 27.086 Lei. Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre PETCU ADRIANA a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia "Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica", se arata intr-un comunicat ANI emis in decembrie 2014.  In instanta, Adriana Petcu a castigat procesul.

Adriana Petcu detine functia de director in cadul Administratiei Bazinale de Apa Buzau-Ialomita, Jud. Buzau, incepand cu data de 01 martie 2010.

Sursa foto: http://voceabuzaului.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 septembrie 2019

24 Sep 2019 3014

Ministrul Apelor, Adriana Petcu, învinsă în procesul cu ANI

03 Feb 2017 1817

Trei persoane acuzate de corupție, trimise în judecată de DNA

04 Aug 2016 2282