Afaceri lichidate oficial în ţară Fratele primăriţei din Cernavodă - „Most Wanted" pe site-ul Poliţiei (document)

mariana-aurel-marieanbadila.jpgConform informaţiilor menţionate de către oficialii IGPR, Aurel Mariean Bădilă, născut la data de 24.12.1968 în Cernavodă, judeţul Constanţa, cu cetăţenie română şi domiciliat în Braşov, are mandat de arestare preventivă pentru „fals", ca urmare a „falsificării instrumentelor de plată electronice"

Considerat oaia neagră a familiei primăriţei din Cernavodă şi condamnat de curând la opt ani după gratii într-un penitenciar de maximă siguranţă, după cum menţionam în ediţiile anterioare, Mariean Aurel Bădilă, zis Calu, fratele edilului Mariana Mircea, nici nu se gândeşte să revină în ţară. Cel puţin, aceasta este concluzia care se desprinde din informaţiile deţinute până la acest moment de oamenii legii. Astfel, surse informate spun că individul s-a stabilit bine-mersi în America de Sud, de unde s-ar îndeletnici cu traficul de narcotice. De altfel, aceleaşi surse afirmă că planul de a fugi din ţară şi de a se stabili în străinătate pentru a-şi desfăşura de acolo activitatea mai mult sau mai puţin legală ar fi fost încropit cu mult timp înainte de a fi trimis în judecată pentru a doua oară de către autorităţile din Braşov. Astfel, se pare că Bădilă punea la cale să părăsească ţara încă din 2005, când şi-a lichidat afacerile din ţară.

În prezent, Calu figurează în baza de date a Inspectoratului General al Poliţiei Române, numele său regăsindu-se pe site-ul oficial al IGPR la secţiunea „Persoane urmărite". Conform informaţiilor menţionate de către oficialii IGPR, Aurel Mariean Bădilă, născut la data de 24.12.1968 în Cernavodă, judeţul Constanţa, cu cetăţenie română şi domiciliat în Braşov, are mandat de arestare preventivă pentru „fals", ca urmare a „falsificării instrumentelor de plată electronice". Concret, în 2005, fratele primăriţei din Cernavodă şi-a cesionat acţiunile pe care le deţinea la societatea Alcatroz SRL Braşov, având ca tip de activitate restaurante. După cum se arată în Monitorul Oficial nr. 2776/2005, Mariean Aurel Bădilă, în calitate de unic acţionar al SC Alcatroz SRL Braşov şi-a cedat toate acţiunile în favoarea Silviei Emilia Radu, de 55 de ani, din Braşov.

Firmă cesionată Silviei Radu

„Subsemnatul cedent Bădilă Mariean-Aurel cesionez cesionarei Radu Silvia-Emilia 20 părţi sociale a 100.000 (una suta mii) lei, în valoare totală de 2.000.000 lei (două milioane) lei. Subsemnata cesionară Radu Silvia-Emilia primesc 20 părţi sociale a 100.000 (una suta mii) lei, în valoare totală de 2.000.000 (două milioane) lei", se arată în documentul oficial. De menţionat că firma respectivă avea sediul social în casa lui Bădilă, în Braşov, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, la numărul 23A. Alcatroz SRL a fost înfiinţată la sfârşitul lunii iunie 2004, cererea de înfiinţare fiind depusă la Oficiul Registrului Comerţului de Mariean-Aurel Bădilă, reprezentat prin împuternicit Gheorghe Chelbuţă. „Dispune înregistrarea acesteia la Oficiul Registrului Comerţului al Judeţului Braşov şi publicarea extrasului în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a", se arată în Monitorul Oficial numărul 2157/2004.

Afacerile merg prost

De altfel, conform informaţiilor oferite de site-ul www.vrajitorul.eu, pe data de 21 mai 2007, SC Alcatroz SRL se afla în dizolvare judiciară conform articolului 237 din Legea 31/1990, certificatul de înmatriculare îl avea preschimbat, iar bilanţul anual pentru anul 2004 nu era depus la Registrul Comerţului. Un an mai târziu, respectiv pe 19 iunie 2008, firma figura ca fiind radiată, alături de celelalte două menţiuni amintite anterior. Conform bilanţului pentru anul 2007, afişat pe site-ul www.vrajitorul.eu, la momentul respectiv societatea Alactroz avea un capital social de 200 de lei, cifra de afaceri 0, profitul net 0, numărul mediu de salariaţi 0 şi datorii totale de 23.055 de lei. În altă ordine de idei, se pare că firma fratelui primăriţei din Cernavodă nu a fost ocolită de belele. Patru procese au fost intentate societăţii Alcatroz SRL în intervalul 2006 - 2007, obiectele acestora fiind de regulă somaţii de plată, iar ultimul fiind deschis pentru dizolvarea societăţii. Astfel, printre firmele care au cerut ca judecătorii să oblige Alcatroz SRL la plata obligaţiilor către partenerii de afaceri se numără SC Metrom Industrial Parc SA - cu cererea admisă de instanţă, SC Seca Distribution SRL - de asemenea cu cererea admisă de instanţă, şi SC Candol Romania SRL, a cărei solicitare privind emiterea somaţiei de plată a fost respinsă de judecători. Nu în ultimul rând, pe 27 martie 2007, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului prin Irinel Păsculeţ a solicitat Tribunalului Braşov dizolvarea firmei lui Calu. Cererea a fost înregistrată pe rolul Secţiei comerciale a instanţei sub numărul 3363/62/2007, iar pe 2 mai 2007 judecătorii au admis acţiunea. În acest context, cu afacerile lichidate oficial în ţară şi cu o sentinţă de opt ani în penitenciar ce-i atârnă greu asupra capului, fratele primăriţei din Cernavodă pare să nu mai aibă motive solide să revină în ţară. Poate doar să-şi revadă familia, cine ştie.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cei mai duri dintre „duri“ Cine are cea mai mare pedeapsă dintre toți constănțenii aflați pe „lista neagră“ a Poliției

27 Jan 2021 4961