Aflaţi în protest parlamentar, deputaţii PNL s-au pus pe întrebat şi interpelat cabinetul Ungureanu Premierul şi miniştrii Transporturilor şi Comunicaţiilor, ţintele liberalilor constănţeni

liberali_-_Gheorghe_Dragomir_05.jpgDeputaţii PNL de Constanţa Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu vor să demonstreze că „greva parlamentară" are şi faţetele ei plăcute şi, pentru că timpul probabil le permite mai mult, au făcut uz de instrumentele democratice puse la dispoziţie de statutul de parlamentar.

Lupu, despre necesitatea suspendării ACTA

Într-o întrebare adresată ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Răzvan Mustea, deputatul Mihai Lupu atenţionează asupra necesităţii suspendării ACTA. Lupu susţine că „semnarea de către România a documentului internaţional ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) a generat numeroase proteste ale utilizatorilor de Internet români". Deputatul constănţean a subliniat în cadrul documentului că metoda utilizată de fostul ministru de resort, Valerian Vreme, de ratificare a acestui document, fără a iniţia o dezbatere publică anterioară semnării lui, este dezaprobată vehement de toţi cei ce vor fi direct afectaţi de acest demers. „Deja, unele ţări europene au decis suspendarea acestui act.
Având în vedere că prevederile acestui document (forma finală, ratificată), reprezintă o greşeală neasumată de fostul Guvern Boc, ce încalcă numeroase drepturi esenţiale ale cetăţenilor, rog, domnule ministru, a mi se preciza, în scris, care este poziţia dumneavoastră în acest sens şi ce măsuri veţi lua în perioada imediat următoare pentru îndreptarea acestei considerabile greşeli", susţine liberalul.

Mihai Lupu.jpg


Strategie urgentă de diminuare a evaziunii fiscale

Într-o interpelare adresată chiar premierului Mihai Răzvan Ungureanu, acelaşi deputat liberal solicită de îndată o strategie urgentă de diminuare a evaziunii fiscale. „Având în vedere faptul că evaziunea fiscală atinge pe zi ce trece proporţii catastrofale, care au influenţe dramatice pentru bugetul ţării, în acest sens, în anul 2011, România ocupând locul al doilea în Uniunea Europeană, 42% dintre sumele taxabile nefiind declarate, vă rog, domnule prim-ministru, să-mi comunicaţi în scris care sunt măsurile urgente pe care le veţi lua în perioada imediat următoare pentru diminuarea considerabilă a acesteia şi dacă aveţi în vedere o strategie pe termen lung privind combaterea evaziunii fiscale, pentru ca rezultatele măsurilor respective să aibă într-adevăr impactul necesar", se arată în interpelarea formulată de Mihai Lupu către premier.

Dragomir, derutat încă de cursa de pe Kogălniceanu

Este deja de notorietate scandalul iscat la începutul lunii, când o cursă specială Constanţa - Otopeni, pusă la dispoziţie de Compania Tarom, i-a dus printre alţi pasageri pe parlamentarii coaliţiei în capitală pentru a participa la învestirea guvernului Ungureanu. Printre pasageri s-au aflat şi doi parlamentari PDL de Constanţa şi Tulcea, şi doi ai minorităţilor. Aeronava a decolat de pe aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. La distanţă de două săptămâni de la eveniment, deputatul Gheorghe Dragomir cere explicaţii pe acest subiect ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, printr-o interpelare. Iată ce spune Dragomir: „Urmare a unor întrebări primite de la mai mulţi locuitori ai judeţului Constanţa, care au fost privaţi de informaţia existenţei unei curse charter puse la dispoziţie de Tarom în data de 7 februarie 2012, vă rog să-mi comunicaţi în scris, prompt şi explicit, următoarele: preţul biletului dus-întors a acoperit costurile cursei în condiţiile îmbarcării a numai jumătate din capacitatea avionului, şi dacă nu, cine suportă restul cheltuielilor? De ce nu s-a mediatizat existenţa acestei curse, fiind ştiut faptul că au existat şi alte solicitări pentru o astfel de cursă", se arată în interpelarea deputatului Dragomir. Reacţia parlamentarului vine ca urmare a faptului că deputaţii şi senatorii opoziţiei nu ar fi ştiut despre acest zbor Tarom către capitală. În aşteptarea răspunsului ministrului Transporturilor, reamintim reacţia Tarom, care la o zi distanţă de acest eveniment susţinea: „S-a decis efectuarea acestei curse speciale pentru a veni în întâmpinarea pasagerilor blocaţi atât în Bucureşti, cât şi în Constanţa, având în vedere că din cauza condiţiilor meteo sunt blocate atât drumurile naţionale, cât şi legăturile feroviare între Constanţa şi Bucureşti, în acest moment neexistând o altă legătură între cele două oraşe", se arată într-un comunicat al Tarom.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 594

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1396

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 530

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 955

ZIUA LIVE. Florin Mitroi „Nu voi face eu anunțul referitor la o potențială candidatură. Partidul va stabili cine candidează. Și alți colegi stau bine în sondaje”! (VIDEO)

23 Jan 2024 1520

ZIUA LIVE Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi - „Comuna Valu lui Traian este în plină dezvoltare și cea mai frumoasă din județul Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 2168

ZIUA LIVE. Anul electoral 2024. Mize și scenarii pentru Constanța!

22 Jan 2024 1236

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 872

Gepeto Impex SA și Bowel Processing SA, controlate de foștii liberali Boroianu și Muhscină, noi linii de credit în cadrul Programului IMM Invest Plus

11 Jan 2024 843

Demisie în rândul consilierilor liberali de la Năvodari Costina Paraschiv revine în Consiliul Local

08 Jan 2024 647

Ședință CJ Constanța Ce sume vor primi primăriile din județ, pentru susținerea proiectelor locale?

22 Dec 2023 1152

În ședința precedentă, proiectul a fost respins Mihai Lupu propune o nouă arhitectură instituțională. PNL reclamă aspecte de nelegalitate, Pro România depune amendamente. PMP votează, USR și PSD, tac! (DOCUMENTE)

11 Dec 2023 1434

Tinerii liberali constănțeni i-au avut invitați la ,,Cafeneaua Liberală" pe deputații Bogdan Huțucă și Marian Crușoveanu

05 Dec 2023 768

PNL vrea ca montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc să se prelungească până la data de 31 decembrie 2024

20 Nov 2023 751

Programul naţional "Cadastrarea satului românesc", prioritatea ANCPI

17 Nov 2023 829