LIVE TEXT George Muhscină este noul președinte al organizației municipale a PNL Constanța (galerie foto)

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal organizează astăzi şedința ordinară a Comitetului de Coordonare Local al Organizației Municipale PNL Constanța. Aceasta are loc începând cu ora 15.00, la Casa de Cultură Constanța.

"Consiliul de Coordonare local al PNL Constanta de astazi va fi extraordinar", spune Adrian Manole, presedinte Comisiei de Organizare si desfasurare a alegerilor, "deoarece incepe cu o intarziere de mai bine de jumatate de ora si nu sunt in sala, un minim de 353 de delegati"

Pe buletinul de vot pentru desemnarea presedintelui organizatiei municipale, figureaza trei candidați: George Muhscina, Sorina Tusa si Stere Hira. Candidatura lui Romeo Rezeanu nu a fost acceptata pentru ca nu si-a platit cotizatia.

Totodată, atât Tusa, cât şi Hira nu sunt prezenti şi au anuntat ca nu vor participa la aceste alegeri. Pe de altă parte cei doi nu si-au retras oficial candidaturile depuse la secretariatul CCL. Gheorghe Dragomir, presedinte organizatia judeteana, a declarat că inca sunt asteptati membri. 

Nu sunt mai mult de 250 de membri PNL în sală, fiind nevoie de un număr de 353 de delegaţi. 

UPDATE: ora: 16.20

S-a stabilit că nu este CVORUM. După o pauză de 15 minute începe Comitetului de Coordonare Local extraordinar cu cei care mai raman in sala. LA această oră sunt doar 320 din 353 minim. Urmeaza alegerea presedintelui, 2 prim-vicepresedinti, 8 vicepresedinti, trezorierul si 15 membri.   Secretarul general si adjunctii sai, vor fi desemnați de viitorul presedinte si va fi validat de biroul municipal ales astazi.A ramas un singur candidat pentru presedinte - George Muhscină, ceilalți nu sunt prezenți. 

Update: ora 16.35

În total sunt 330 de membri PNL în sală, astfel că nu este cvorum iar şedinţa se tranformă în extraordinară. Aceasta a început cu parcurgerea ordinii de zi. 

Update: ora 15.40
A luat cuvântul Gheorghe Dragomir, ​preşedinte Organizaţia Judeţeană a PNL Constanţa. 

"S-a contestat faptul ca aceasta adunare are loc fara consultarea organizatiei municipale. Dar, toate deciziile luate, sunt in conformitate cu statul si cu deciziile CODA. Corespondenta s-a facut in scris cu cei de la municipiu. Iar votul dat pentru acest CCL a fost dat inca de pe 19 martie in sedinta BPJ. Pana la acea data, municipiul nu a facut nicio propunere. Pentru prezentarea raportului de activitate, deoarece presedinte interimar, Vergil Chitac nu mai candideaza, putea sa delege unui reprezentant din birou, sa prezinte acel raport. De aceea s-au inventat vicepreședinții  - a declarat Gheorghe Dragomir. .

Dragomir spune diverse lucruri, aruncă săgeți spre echipa senatorului Chițac, care absentează de la alegerile de astazi. Acesta şi-a cerut scuze, în fața vechilor membri de partid, care s-au reîntors in partid, și despre care s-a spus că au venit pe ultima sută de metri, înainte de alegeri.


George Muhscină candidează cu programul „Un pas înainte” și dorește ca PNL să fie prima echipă politică din Constanța, să aibă o organizație mai deschisă și profesionistă, să fie o opoziție și prin soluții, nu numai prin vorbe. 

Dacă va deveni președinte, George Muhscină susține că PNL va urca în topul preferințelor electoratului, în mandatul său. 

George Muhscină se caracterizează drept un om serios, consecvent și profesionist, având în spate 25 de ani în domeniul afacerilor, dintre care 15 ani educație, și un an în PNL.

„Interesul nostru comun vizează reconcilierea organizației și câștigarea viitoarelor alegeri. Din păcate, contracandidații mei au ales calea victimizării, în loc să înfrunte realitatea. Deși sunt în situația neplăcută de a fi singurul candidat la aceste alegeri, vă cer să-mi dați votul pentru acest prim pas înainte”, a mai precizat George Muhscină. 

Urmează votul pentru alegerea președintelui. Pe urnele de vot sunt trecute numele candidaților. 

După numărarea votului, s-a constatat că, din cele 316 de voturi valabile, 301 a mers către George Muhscină, în timp ce Sorina Tușa a primit opt voturi și  Stere Hira, 7 voturi. Două voturi au fost anulate.            

Mandatul lui George Muhscină este valabil pentru următorii patru ani.

Mai multe detalii despre alegerile de astăzi de la PNL Constanța puteți urmări în ediția de mâine a ZIUA de Constanța. 
           
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 437

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 741

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 846

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 651

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 626

Cine sunt candidații PNL la primăriile din județul Constanța. Lista oficială (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 2093

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1199

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 735

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 600

Alegeri România Cinci alianțe electorale participă în alegerile europarlamentare din 9 iunie

04 Apr 2024 678

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 599

PSD va câștiga detașat alegerile locale, conform unui sondaj la nivel național

01 Apr 2024 783

Liderii coaliţiei au stabilit primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare și candidaturile comune la Sectoarele 1, 2 şi 5 ale capitalei

25 Mar 2024 649

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1783

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 542