Politic

LIVE TEXT George Muhscină este noul președinte al organizației municipale a PNL Constanța (galerie foto)

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal organizează astăzi şedința ordinară a Comitetului de Coordonare Local al Organizației Municipale PNL Constanța. Aceasta are loc începând cu ora 15.00, la Casa de Cultură Constanța.

"Consiliul de Coordonare local al PNL Constanta de astazi va fi extraordinar", spune Adrian Manole, presedinte Comisiei de Organizare si desfasurare a alegerilor, "deoarece incepe cu o intarziere de mai bine de jumatate de ora si nu sunt in sala, un minim de 353 de delegati"

Pe buletinul de vot pentru desemnarea presedintelui organizatiei municipale, figureaza trei candidați: George Muhscina, Sorina Tusa si Stere Hira. Candidatura lui Romeo Rezeanu nu a fost acceptata pentru ca nu si-a platit cotizatia.

Totodată, atât Tusa, cât şi Hira nu sunt prezenti şi au anuntat ca nu vor participa la aceste alegeri. Pe de altă parte cei doi nu si-au retras oficial candidaturile depuse la secretariatul CCL. Gheorghe Dragomir, presedinte organizatia judeteana, a declarat că inca sunt asteptati membri. 

Nu sunt mai mult de 250 de membri PNL în sală, fiind nevoie de un număr de 353 de delegaţi. 

UPDATE: ora: 16.20

S-a stabilit că nu este CVORUM. După o pauză de 15 minute începe Comitetului de Coordonare Local extraordinar cu cei care mai raman in sala. LA această oră sunt doar 320 din 353 minim. Urmeaza alegerea presedintelui, 2 prim-vicepresedinti, 8 vicepresedinti, trezorierul si 15 membri.   Secretarul general si adjunctii sai, vor fi desemnați de viitorul presedinte si va fi validat de biroul municipal ales astazi.A ramas un singur candidat pentru presedinte - George Muhscină, ceilalți nu sunt prezenți. 

Update: ora 16.35

În total sunt 330 de membri PNL în sală, astfel că nu este cvorum iar şedinţa se tranformă în extraordinară. Aceasta a început cu parcurgerea ordinii de zi. 

Update: ora 15.40
A luat cuvântul Gheorghe Dragomir, ​preşedinte Organizaţia Judeţeană a PNL Constanţa. 

"S-a contestat faptul ca aceasta adunare are loc fara consultarea organizatiei municipale. Dar, toate deciziile luate, sunt in conformitate cu statul si cu deciziile CODA. Corespondenta s-a facut in scris cu cei de la municipiu. Iar votul dat pentru acest CCL a fost dat inca de pe 19 martie in sedinta BPJ. Pana la acea data, municipiul nu a facut nicio propunere. Pentru prezentarea raportului de activitate, deoarece presedinte interimar, Vergil Chitac nu mai candideaza, putea sa delege unui reprezentant din birou, sa prezinte acel raport. De aceea s-au inventat vicepreședinții  - a declarat Gheorghe Dragomir. .

Dragomir spune diverse lucruri, aruncă săgeți spre echipa senatorului Chițac, care absentează de la alegerile de astazi. Acesta şi-a cerut scuze, în fața vechilor membri de partid, care s-au reîntors in partid, și despre care s-a spus că au venit pe ultima sută de metri, înainte de alegeri.

George Muhscină candidează cu programul „Un pas înainte” și dorește ca PNL să fie prima echipă politică din Constanța, să aibă o organizație mai deschisă și profesionistă, să fie o opoziție și prin soluții, nu numai prin vorbe. 

Dacă va deveni președinte, George Muhscină susține că PNL va urca în topul preferințelor electoratului, în mandatul său. 

George Muhscină se caracterizează drept un om serios, consecvent și profesionist, având în spate 25 de ani în domeniul afacerilor, dintre care 15 ani educație, și un an în PNL.

„Interesul nostru comun vizează reconcilierea organizației și câștigarea viitoarelor alegeri. Din păcate, contracandidații mei au ales calea victimizării, în loc să înfrunte realitatea. Deși sunt în situația neplăcută de a fi singurul candidat la aceste alegeri, vă cer să-mi dați votul pentru acest prim pas înainte”, a mai precizat George Muhscină. 

Urmează votul pentru alegerea președintelui. Pe urnele de vot sunt trecute numele candidaților. 

După numărarea votului, s-a constatat că, din cele 316 de voturi valabile, 301 a mers către George Muhscină, în timp ce Sorina Tușa a primit opt voturi și  Stere Hira, 7 voturi. Două voturi au fost anulate.            

Mandatul lui George Muhscină este valabil pentru următorii patru ani.

Mai multe detalii despre alegerile de astăzi de la PNL Constanța puteți urmări în ediția de mâine a ZIUA de Constanța. 
           
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liberalii îşi promovează candidaţii la europarlamentare Siegfried Mureşan - „Românii vor sancționa actuala guvernare, pe 26 mai!“

16 Mar 2019 592

Surse. Lista candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, validată de Biroul Politic Naţional al partidulu

14 Mar 2019 336

În primăvara anului viitor, urmează alegeri. De ce a renunţat Septimiu Bourceanu la postura de coordonator al filialei PNL Constanţa?

12 Nov 2018 561

Membrii PNL care vor să candideze la alegerile europarlamentare își vor depune candidatura până la data de 1 octombrie

06 Aug 2018 770

PNL Constanţa nu va avea candidaţi eligibili pe lista pentru europarlamentare. Ce spune preşedintele Huţucă?

21 Jul 2018 1291

Revista presei locale

11 Jul 2018 587

Reacții după moartea vicepreședintelui CJ Alba. „Urmează și alți aleși locali să aleagă frânghia în locul cătușelor?”

11 Apr 2018 1577

Revista presei locale

14 Mar 2018 840

Un an de la alegerile parlamentare. Mai ştiţi pe cine aţi trimis în Parlamentul României?

09 Dec 2017 1980

Noii primari de la Pantelimon şi Bărăganu au depus la instanţă dosarele de validare a mandatelor

17 Nov 2017 977

PNŢCD iniţiază reconstrucţia Dreptei pentru alegerile din 2020. Încep negocierile cu PNL, USR şi PMP!

11 Nov 2017 849

Deputatul liberal Bogdan Huţucă - „Armata PSD pierde încă o redută în judeţ. Pantelimon intră sub administraţia liberală“

07 Nov 2017 913

Componenţa CL ales duminică. ALDE va avea viceprimar în localitatea Mereni!

06 Nov 2017 1091

Rezultatele finale ale alegerilor locale desfășurate ieri în județul Constanța. PSD și PNL au câștigat câte un fotoliu de primar

06 Nov 2017 1202

UPDATE. PSD câștigă Primăria Bărăganu. PNL câștigă la Pantelimon. PSD învingător și la Mereni

05 Nov 2017 3106