Alegeri parţiale la Ion Corvin Alianţa Creştin-Liberală va da „primul născut“ al noii drepte

După ce, vreme de şase luni, din pricina unor grave probleme de sănătate, primarul ales al comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea, nu şi-a mai putut exercita atribuţiile ce îi reveneau din funcţie, inevitabilul s-a produs. Pe 14 iulie, prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a emis ordinul de încetare de drept a mandatului primarului Dumitru Nedea, în conformitate cu prevederile Legii administraţiei publice locale nr.215/2001. „Emiterea ordinului a avut la bază adresa viceprimarului comunei Ion Corvin, Florin Doşcu, prin care s-a adus la cunoştinţă faptul că primarul se află în imposibilitatea exercitării funcţiei din cauza unei boli grave, certificate, care nu îi permite desfăşurarea activităţii. Adresei i-au fost anexate actele medicale emise în perioada ianuarie - iunie 2014, precum şi decizia medicală asupra capacităţii de muncă“, menţionează prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi.
Legea prevede ca, în caz de vacantare a funcţiei de primar, atribuţiile să fie, de drept, exercitate de viceprimar.

Având modelul recent al parţialelor de la Rasova, unde viceprimarul, care a candidat din partea PSD, a intrat în cursa electorală, câştigând alegerile, l-am întrebat pe actualul viceprimar dacă va candida pentru funcţia de primar al localităţii. „Mai mult ca sigur voi candida din partea PSD. Încă nu am discutat cu cei din conducerea partidului“, a precizat vicele Florin Doşcu.

PMP merge pe mâna unui pedelist

Profitând de vizita în teritoriu a prezidenţiabilului Partidului Mişcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, reprezentanţii judeţeni ai formaţiunii politice au profitat de eveniment şi au anunţat numele candidatului pentru scrutinul parţial local de la Ion Corvin. Mişcarea Populară va merge pe mâna lui Vasile Dumitru. Acesta este însă consilier local PDL şi preşedintele organizaţiei locale a PDL, ceea ce ar putea totuşi să îi creeze probleme, întrucât, potrivit legislaţiei în vigoare, este interzis ca un ales local să treacă de la un partid la altul în timpul unei legislaturi, riscând, astfel, să fie dat afară din Consiliul Local.

Sondaje pentru stabilirea candidatului ACL

De cealaltă parte, şi recent creata Alianţă Creştin-Liberală (ACL), formată din PNL şi PDL, căreia i se adaugă şi proaspăt absorbita Forţă Civică. Chiar dacă ACL încă nu are un nume stabilit pentru alegerile parţiale locale de la Ion Corvin, liderii noii formaţiuni politice au răspuns la unison atunci când au fost întrebaţi cu privire la situaţia care se întrevede pentru Primăria comunei Ion Corvin. „Avem 2-3 nume pe listă, deocamdată facem câteva teste. Vom comanda şi sondaje, pentru a vedea care este candidatul cel mai potrivit“, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, liderul PDL Constanţa. „Vom alege, după ce vom sonda electoratul, un nume pe care îl vom desemna ca fiind candidatul ACL. Avem o lista de câteva nume“, a precizat deputatul Gheorghe Dragomir, şeful PNL Constanţa.

De asemenea, în mod previzibil, candidatul Forţei Civice va fi acelaşi cu cel dorit de PNL şi, implicit PDL. „Forţa Civică nu mai există de pe 6 august, atunci când a fost absorbită de PNL. În contextul în care candidatul PNL va fi acelaşi cu cel al PDL, implicit FC va susţine acelaşi candidat“, a adăugat Dănuţ Culeţu, liderul FC Constanţa.

Guvernul are atribuţia de a stabili data organizării alegerilor pentru funcţia de primar în termen de maximum 90 de zile de la data emiterii ordinului de încetare a mandatului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comuna Ion Corvin se află în această situaţie Plângere penală împotriva lui Ponta pentru că nu organizează alegeri parţiale

21 Jan 2015 2977

Prezidenţiabilul se teme de concurenţa de la locale? Viitorul primar al comunei Ion Corvin se lasă aşteptat

21 Oct 2014 2378

Inevitabilul s-a produs la Ion Corvin Prefectul Volcinschi a emis ordinul de încetare a mandatului lui Dumitru Nedea

15 Jul 2014 4040

Un nou scrutin în comuna Ion Corvin? Candidatul liberalilor ar putea fi „primul-născut“ al dreptei unificate

08 Jul 2014 2709