Alianta "D.A." functioneaza la Constanta, chiar daca listele de candidati ai PD sunt inca in discuti

Presedintele PNL Constanta, Puiu Hasotti, a declarat ca situatia institutiilor de cultura din Constanta va fi exploatata in campania electorala * Conducerea comuna a Aliantei "D.A." Constanta considera ca ministrul Culturii nu a facut si nu va putea face nimic in privinta institutiilor de cultura, chiar daca i-a informat pe prim-ministru si pe membrii Guvernului * Presedintele PD Constanta, Stelian Dutu, a declarat ca Basescu ii va informa, saptamana viitoare, pe membrii Biroului National despre decizia cu privire la lista de candidati de la Constanta

Armonie, colaborare, puncte de vedere comune. Aceasta este impresia pe care au vrut sa o induca presei locale liderii judeteni ai partidelor ce formeaza Alianta "D.A.". Puiu Hasotti si Stelian Dutu au stat in fata reprezentantilor presei locale umar la umar si au abordat subiecte asupra carora au dovedit ca au pareri comune. O problema spinoasa abordata de presedintele organizatiei PNL Constanta a fost cea privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. "Atentionam ca Romania nu isi negociaza corect sansele de aderare. Negocierile i-au asezat pe romani cu spatele la perete. Romania a acceptat neconditionat toate pretentiile privind intrarea in Uniunea Europeana". In ceea ce priveste reactia ministrului Culturii si Cultelor fata de situatia institutiilor de cultura din Constanta, Hasotti a declarat ca va fi o tema ce va fi speculata in campania electorala pentru alegerile generale. La randul sau, presedintele PD Constanta a declarat ca il compatimeste pe ministrul Culturii. "Ministrul nu a facut si nu va putea face nimic cu privire la manevrele Consiliului Judetean Constanta", a sustinut Dutu.

Constanta nu este exceptia care confirma regula

Era de asteptat ca reprezentantii presei sa abordeze unul dintre cele mai "fierbinti" subiecte ale momentului: cel al listelor de candidati pentru alegerile generale. Stelian Dutu, unul dintre personajele controversate in ceea ce priveste accesul la lista PD, a spus ceea ce se stia deja: Traian Basescu, liderul national, va avea ultimul cuvant in ceea ce priveste structura listei. Dutu nu a negat faptul ca membrii Colegiului Director al partidului i-au incredintat presedintelui responsabilitatea de a taia sau a adauga nume pe lista transmisa de organizatia Constanta. Stelian Dutu a reamintit faptul ca nu este singura situatie de acest gen inregistrata la nivel national. Si listele intocmite de organizatiile altor judete trebuie sa treaca de "proba Basescu". Conducerea centrala a stabilit anumite criterii pe care trebuie sa le indeplineasca membrii de partid pentru a avea acces pe listele de candidati. Criteriile privind cariera politica si cele impuse de societatea civila sunt cele pe baza carora este permis sau nu accesul pe lista. Dutu a declarat ca a stat personal de vorba cu Basescu, dar nu a facut nici un fel de referire la tematica abordata. "O sa vedeti marti...", acesta a fost raspunsul liderului democrat atunci cand a fost intrebat despre decizia pe care o va lua presedintele PD cu privire la listele pentru Constanta, lista ce va fi prezentata membrilor Biroului National.Ca un adevarat partener, Puiu Hasotti a sustinut ca nici lista de candidati ai PSD Constanta nu a fost definitivata. Absenta reprezentantilor PD de pe listele parlamentare nu impiedica in nici un fel activitatile comune filialelor judetene ale celor doua partide membre ale Aliantei. Hasotti a tinut sa reaminteasca faptul ca nici un membru al PSD Constanta, care si-a etalat pregnant convingerile social-democrate, nu va fi primit la liberali in cazul in care Alianta va castiga alegerile generale. "Nu vor intra in PNL pentru ca nu vreau eu !", a declarat Hasotti, care cunoaste deja cine va conduce partidul, in cazul in care Stolojan va ajunge la Cotroceni, si cine este impotriva admiterii in partid a membrilor PSD care ar dori sa "imbratiseze" doctrina liberala.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 450

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 475

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 516

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 719

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 547

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 654

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 711

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 518

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 578

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 555

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 774

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3401

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14144

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 932

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 932