Politic

Alianta PSD-PNL, o simbioza perfecta de agitatori si scandalagii

Atasamente: 1193948477.pdf
1193943444.jpg

Rafuielile politice au perturbat ultima intrunire a consilierilor din Navodari

Sedinta Consiliului Local Navodari, de miercuri, a avut ca principala discutie excluderea din functia de consilier a Stelutei Andrei, Lilianei Mara, Boasca Aurel si a lui Stefan Galbau care au avut curajul sa paraseasca Partidului National Liberal (PNL). Consiliul Local si-a desfasurat sedinta lunara, miercuri, in prezenta unui public deosebit de numeros. Consilierii PNL si PSD nu au recunoscut actuala componenta a consiliului si au pus in discutie functia de consilier a Stelutei Andrei, Lilianei Mara, a lui Boasca Aurel si a lui Stefan Galbau. Cei patru au demisionat din PNL deoarece adeseori erau fortati sa nu voteze proiecte de hotarare care veneau in sprijinul navodarenilor. Ca niciodata, a participat la dezbatere si Directorul Directiei de Drumuri si Poduri, Jean Tucan, in calitate de cetatean si "agitator". Tucan a dorit sa sprijine actiunea ilegala a lui Cosmin Andrei (PNL) de a o exclude pe Steluta Andrei, fosta lor colega de partid, din functia de consilier. Cosmin Andrei a introdus, in acest sens, pe ordinea de zi un proiect de hotarare care nu avea un numar de inregistrare si care nu fusese dezbatut de Comisia Executiva. Asadar, proiectul de hotarare al consilierului PNL nu a parcurs toate etapele pentru a fi introdus pe ordinea de zi. Primarul, Tudorel Calapod, a declarat ca in mod abuziv, Cosmin Andrei "a dorit discutarea unui proiect care nu indeplineste conditiile legale pentru a submina autoritatea Consiliului Local Navodari". Normal ar fi fost ca sedinta sa continue cu ordinea de zi dupa constatarea ilegalitatii, insa consilierii PSD si PNL au dorit discutarea unui alt proiect de hotarare ce facea referire la ceilalti trei consilieri care au parasit PNL-ul. Acesta a fost supus la vot si cu o majoritate simpla a fost respins. Steluta Andrei, Liliana Mara, Aurel Boasca si Stefan Galbau au ramas, in acest caz, consilieri ai orasului Navodari. Reprezentantii PSD-PNL au reclamat ca sedinta Consiliului Local se desfasoara in ilegalitate si cu toate acestea nu au dorit sa supuna la vot secret si individual, demiterea din functia de consilier a celor patru. Initiatorii proiectului, Florin Chelaru si Cosmin Andrei, cat si Jean Tucan si consilierii PSD-ului au parasit sedinta. Plecarea consilierilor PSD si PNL a facut ca multe dintre proiectele de pe ordinea de zi sa nu poata fi votate datorita lipsei de cvorum. Cetatenii au fost cei care au avut cel mai mult de pierdut de pe urma disputei politice. In sala se afla si un veteran de razboi care asteapta de aproximativ noua ani sa fie improprietarit, insa datorita consilierilor PSD si PNL acest lucru nu este posibil. Cei ramasi au votat proiectul care il viza direct pe batran, dar acesta nu poate fi aprobat datorita lipsei de cvorum.

Matei si Tucan o posibila alianta?

Consilierii PSD si PNL au fost intr-un perfect acord pe tot parcursul sedintei. Vociferarile si agitatia de pe margine a lui Tucan a fost sustinuta de la masa consiliului de Nicolae Matei. Acestia s-au secondat in declaratii. Daca Matei era indreptatit din functia de consilier la comentarii, Tucan, venit in calitate de cetatean, nu avea acest drept. La un semn al lui Tucan, consilierii PNL au hotarat sa paraseasca sala, fiind urmati imediat de cei de la PSD. Matei a ramas in sala si nu a dorit sa participe la votarea proiectelor de pe ordinea de zi. De asemenea, Matei a refuzat sa isi acorde votul pentru batranul care asteapta de noua ani improprietarirea.

Scris de: {autor}Violeta BODOLICA{/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Teoretic „Carmen Sylva” din Eforie Sud, Judeţul Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante

17 Jan 2019 48

FC Viitorul, egal cu Rubin Kazan în Antalya (galerie foto+video)

17 Jan 2019 95

Constanța. Acțiune de control a polițiștilor de la Transporturi. Au fost aplicate mai multe amenzi. Ce nereguli au constatat oamenii legii (galerie foto)

17 Jan 2019 72

Fotbalistul Ştefan Muşat, nepot al Elenei Frîncu, îşi serbează astăzi majoratul, în cantonament cu FC Viitorul

17 Jan 2019 395

Incendiu violent. Bar, autoturisme, services auto, atelier de termopane făcute scrum. Locatari din apropiere panicaţi (galerie foto)

17 Jan 2019 3637

Modificări în conducerea Şantierului Naval 2 Mai SA. Cine sunt noii administratori

17 Jan 2019 805

Atenție șoferi. Circulaţie îngreunată pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale

16 Jan 2019 193

Interviu online cu dr. Costin Scurtu, directorul Muzeului Naţional Militar „Regele Ferdinand 1“ Filiala Constanţa Tema este - interesul tinerilor din Constanţa pentru istorie

16 Jan 2019 418

Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 Constanța face angajări. Sunt mai multe posturi vacante

16 Jan 2019 344

Președintele Klaus Iohannis cere Guvernului găsirea de soluții la legea recursului compensatoriu

16 Jan 2019 179

Tot mai multe victime ale violenței domestice din Constanța cer ajutorul polițiștilor. Ce măsuri iau oamenii legii în sprijinul victimelor

16 Jan 2019 214

Un microbuz de călători s-a răsturnat în județul Dolj. Sunt mai multe victime. Cum s-a petrecut accidentul (galerie foto)

16 Jan 2019 389

Constanța. Patru nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești.Cele mai multe sunt pentru descărcare

16 Jan 2019 298

Juriştii Prefecturii Constanţa verifică pachetul de hotărâri adoptate fără cvorum de Consiliul Local Mereni

16 Jan 2019 435

Atenționare de călătorie în Grecia. Sunt suspendate mai multe curse maritime

15 Jan 2019 224