Alianta PSD-PNL, o simbioza perfecta de agitatori si scandalagii

Atasamente: 1193948477.pdf
1193943444.jpg

Rafuielile politice au perturbat ultima intrunire a consilierilor din Navodari

Sedinta Consiliului Local Navodari, de miercuri, a avut ca principala discutie excluderea din functia de consilier a Stelutei Andrei, Lilianei Mara, Boasca Aurel si a lui Stefan Galbau care au avut curajul sa paraseasca Partidului National Liberal (PNL). Consiliul Local si-a desfasurat sedinta lunara, miercuri, in prezenta unui public deosebit de numeros. Consilierii PNL si PSD nu au recunoscut actuala componenta a consiliului si au pus in discutie functia de consilier a Stelutei Andrei, Lilianei Mara, a lui Boasca Aurel si a lui Stefan Galbau. Cei patru au demisionat din PNL deoarece adeseori erau fortati sa nu voteze proiecte de hotarare care veneau in sprijinul navodarenilor. Ca niciodata, a participat la dezbatere si Directorul Directiei de Drumuri si Poduri, Jean Tucan, in calitate de cetatean si "agitator". Tucan a dorit sa sprijine actiunea ilegala a lui Cosmin Andrei (PNL) de a o exclude pe Steluta Andrei, fosta lor colega de partid, din functia de consilier. Cosmin Andrei a introdus, in acest sens, pe ordinea de zi un proiect de hotarare care nu avea un numar de inregistrare si care nu fusese dezbatut de Comisia Executiva. Asadar, proiectul de hotarare al consilierului PNL nu a parcurs toate etapele pentru a fi introdus pe ordinea de zi. Primarul, Tudorel Calapod, a declarat ca in mod abuziv, Cosmin Andrei "a dorit discutarea unui proiect care nu indeplineste conditiile legale pentru a submina autoritatea Consiliului Local Navodari". Normal ar fi fost ca sedinta sa continue cu ordinea de zi dupa constatarea ilegalitatii, insa consilierii PSD si PNL au dorit discutarea unui alt proiect de hotarare ce facea referire la ceilalti trei consilieri care au parasit PNL-ul. Acesta a fost supus la vot si cu o majoritate simpla a fost respins. Steluta Andrei, Liliana Mara, Aurel Boasca si Stefan Galbau au ramas, in acest caz, consilieri ai orasului Navodari. Reprezentantii PSD-PNL au reclamat ca sedinta Consiliului Local se desfasoara in ilegalitate si cu toate acestea nu au dorit sa supuna la vot secret si individual, demiterea din functia de consilier a celor patru. Initiatorii proiectului, Florin Chelaru si Cosmin Andrei, cat si Jean Tucan si consilierii PSD-ului au parasit sedinta. Plecarea consilierilor PSD si PNL a facut ca multe dintre proiectele de pe ordinea de zi sa nu poata fi votate datorita lipsei de cvorum. Cetatenii au fost cei care au avut cel mai mult de pierdut de pe urma disputei politice. In sala se afla si un veteran de razboi care asteapta de aproximativ noua ani sa fie improprietarit, insa datorita consilierilor PSD si PNL acest lucru nu este posibil. Cei ramasi au votat proiectul care il viza direct pe batran, dar acesta nu poate fi aprobat datorita lipsei de cvorum.

Matei si Tucan o posibila alianta?

Consilierii PSD si PNL au fost intr-un perfect acord pe tot parcursul sedintei. Vociferarile si agitatia de pe margine a lui Tucan a fost sustinuta de la masa consiliului de Nicolae Matei. Acestia s-au secondat in declaratii. Daca Matei era indreptatit din functia de consilier la comentarii, Tucan, venit in calitate de cetatean, nu avea acest drept. La un semn al lui Tucan, consilierii PNL au hotarat sa paraseasca sala, fiind urmati imediat de cei de la PSD. Matei a ramas in sala si nu a dorit sa participe la votarea proiectelor de pe ordinea de zi. De asemenea, Matei a refuzat sa isi acorde votul pentru batranul care asteapta de noua ani improprietarirea.

Scris de: {autor}Violeta BODOLICA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cinci tineri, reținuți pentru că ar fi sustras din mai multe mașini, în Medgidia, județul Constanța. Ce au constatat polițiștii?

28 Mar 2024 228

Cumpărare directă ISU Dobrogea a bătut palma cu Sisteme Integrate pentru Situații de Urgență SRL, din București!

28 Mar 2024 253

Știri Constanța Descoperire tristă în zona plaja Năvodari (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 901

Asociatul Fortaletza Management SRL, din Constanța, a schimbat obiectul de activitate al societăţii Intermonte SRL

28 Mar 2024 291

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 561

Mai multe zone din municipiul și județul Constanța, fără energie electrică în perioada următoare. Vezi dacă ești afectat

27 Mar 2024 715

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 302

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

27 Mar 2024 338

Stație de autobuz din cartierul constănțean Poarta 6, vandalizată de un minor. Ce măsuri vor lua polițiștii locali (VIDEO)

27 Mar 2024 474

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 531

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1233

Mai multe zone din municipiul Constanța, fără energie electrică miercuri. Vezi dacă ești afectat

26 Mar 2024 843

Acțiuni ale polițiștilor IPJ Constanța în mai multe zone din județ! Au fost aplicate mai multe amenzi

26 Mar 2024 546

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 892

Afaceri Constanța Modificări în cadrul societății Gheață la Mal SRL! Unul dintre asociați s-a retras din firmă

26 Mar 2024 430