Altarul improvizat pe malul marii a fost sfintit

Premierul Adrian Nastase nu a mai onorat slujba de Inviere desfasurata la Neptun

Tot poporul s-a grabit sa ajunga cu mic cu mare la slujba de Inviere, oficiata la Neptun de Inalt Prea Sfintia Sa, Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului. Anuntat ca un mare eveniment, dat fiind faptul ca se astepta si participarea premierului Adrian Nastase, aflat in vizita particulara la Neptun, ceremonialul a fost unul cu totul deosebit. Incepand cu concertul de muzica populara autentica, continuand cu cel etno si mai apoi cu slujba in sine, Invierea Domnului Nostru Isus Hristos a fost primita cu multa bucuire de la mal de mare. Dupa o asa actiune de imagine care a bulversat opinia publica, trei televiziuni nationale preluand in direct desfasurarea ostilitatilor era normal ca mai multe oficialitati sa-si aroge meritele organizarii ireprosabile. Legat de mediatizarea meritelor fiecareia din partile combatante au mai fost si menultumiri. De pilda, intr-o conferinta de presa, prefectul Gheorghe Martin s-a declarat nemultumit de faptul ca efortul depus de oamenii care au construit altarul nu a fost indeajuns apreciat."Nu s-a pomenit nimic de organizare. Lasand modestia la o parte, vreau sa precizez ca acest altar a fost construit de specialisti, de la una dintre firmele la care am fost actionar. Stiu foarte bine cat au muncit acei oameni; am avut emotii ca altarul se va prabusi din cauza valurilor, dar nimeni nu a venit sa multumeaca acelor oameni". In alta ordine de idei, prefectul a mentionat ca respectivul altar a fost sfintit cu cateva zile inainte de eveniment pentru ca totul sa fie original dar in acelasi timp sa respecte traditia unei biserici ortodoxe. "Ne-am gandit sa facem cadou acel altar Mangaliei, ori sa-l demontam si sa-l pastram pentru o alta manifestare similara", a mai spus Martin.Daca manifestarea in sine a reprezentat un real succes, absenta primului ministru a starnit controverse. Cu toate ca mai multe oficialitati locale, printree care si reprezentantul Guvernului in teritoriu, nu au confirmat oficial paticiparea premierului, deja mass-media locala si centrala anuntate cu surle si trambite venirea lui Nastase la Neptun. Gurile rele spun ca Nastase ar fi cerut solemn social-democratilor constanteni sa nu participe sa eveniment cu tot efectivul doar de dragul imaginii. Aflind de faptul ca acestia nu i-a ascultat "porunca", premierul s-a suparat si a preferat sa-si trimita un reprezentant in persoana fiului sau cel mare, escortat de un spp-istul de casa al Palatului Victoria. Altii spun ca Nastase era cam bolnav si nu a dorit sa-si acutizeze suferinta. Momentan neparticiparea premierului ramane o enigma. Insa cert absenta sa nu a fost una de bon ton. Nu au scapat ocazia de a se afisa pe podiumul oficialitatilor, mai mlutin parlamentari de Constanta, care se aude ca erau foarte contrariati si crispati de teapa primului ministru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 561

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 384

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 614

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 947

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719

CSM Constanța Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1278

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 813

MApN Acord, în premieră, între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc cu privire la cooperarea în domeniul militar și tehnic

28 Feb 2024 338

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul de Stat Constanța Sold-out la spectacolul „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, montat de regizorul Andrei Șerban (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 756

A murit Mioara Roman!

23 Feb 2024 1249

„A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare în regia lui Andrei Șerban – premieră la Teatrul de Stat Constanța

21 Feb 2024 803

Record de participanți la UNTOLD Dubai! Ce vedete au urcat pe scena festivalului (GALERIE FOTO)

19 Feb 2024 607

Guvern Premierul Ciolacu anunță reorganizarea a încă două ministere

16 Feb 2024 782

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 877

CSM Constanța natație Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial

15 Feb 2024 818