Amendamentele PNL la proiectul de buget al municipiului Constanţa pe anul 2020


PNL Constanţa, prin intermediul consilierilor locali municipali, a depus o serie de amendamente la proiectul de buget local, în încercarea de “a mai salva ce se mai poate din mâinile acestei administraţii dezastruoase”.
În primul rând, liberalii cer investiţii serioase în Sănătate.
 
Ei spun că este nevoie de fonduri suplimentare pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. “Dacă domnul Decebal Făgădău a prevăzut doar 700.000 lei pentru lucrări curente de întreţinere, în situaţia în care unitatea medicală  se află în categoria 5 de acreditare (spitalul Penitenciar Poarta Albă este în categoria 3), PNL solicită alocarea urgentă de sume pentru: construirea unui spaţiu pentru aparatura performantă achiziţionată şi neexploatată; înfiinţarea unui laborator de cercetare pentru boli infecţioase şi dotări aferente care să crească performanţa actului medical”.
 
Totodată, PNL militează pentru finanţarea Sportului, dar prin investiţii în copii şi în baze sportive noi şi moderne. „În ultimii doi ani, Făgădău a alocat 50 milioane lei pentru cluburile sportive private, iar anul acesta mai prevede încă 27 milioane lei, bani care nu se văd în niciun mod în viaţa oraşului. De aceea, solicităm reducerea alocărilor bugetare către cluburile sportive private şi finanţarea construirii unei săli de sport pentru Liceul Traian, construirea unei săli de sport pentru Școala nr.37 şi construirea unei săli de sport pentru Școala nr.18. Tot din aceste fonduri, solicităm premierea elevilor premiaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale şi internaţionale cu suma de 10.000 lei/elev”, mai susţin liberalii.
 
De asemenea, aceştia au propus alocarea sumelor necesare pentru implementarea proiectelor depuse anterior de consilierii PNL: reabilitarea scărilor de acces spre plaja Modern; recondiţionarea şi modernizarea pasajului subteran de la Gară; construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierul Faleză Sud şi Km 4-5.
 
Alte amendamente propuse se referă la finanţarea următoarelor proiecte:
- Introducerea unui sistem pentru subvenţionarea serviciilor efectiv prestate de către CT Bus (în prezent se alocă subvenţii în masă pentru transportul în comun, indiferent de câţi şi cum folosesc în mod real aceste servicii subvenţionate).
- Alocarea sumelor necesare cofinanţării pentru proiectul privind Creşterea eficienţei energetice.
- Construcţia de platforme subterane cu containere, similare proiectului Primăriei Cluj-Napoca.
- Alocarea unei sume cu 25% mai mari pentru toaletarea copacilor şi întreţinerea spaţiilor verzi.
- Alocarea sumelor pentru finalizarea registrului spaţiilor verzi.

- Bugetul participativ – alocarea sumei de 14 milioane lei pentru 20 de proiecte selectate din propunerile cetăţenilor.
- Finalizarea lucrărilor pe str. Unirii şi piaţa Filipescu.
- Asfaltarea străzilor: Micşunelelor, Rozelor, Intrarea Ion Ursu, Prelungirea Câmpinei.

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 815

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1297

Liderii coaliţiei au stabilit primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare și candidaturile comune la Sectoarele 1, 2 şi 5 ale capitalei

25 Mar 2024 560

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1340

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 488

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 738

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 728

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 524

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local Mai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!

21 Mar 2024 1029

Ramona Chiriac vrea să se retragă din fruntea listei PSD-PNL la alegerile europarlamentare (PRESA)

21 Mar 2024 439

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 380

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 724

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei

19 Mar 2024 371