Are sau nu RAJDP reciclator?

reciclator.jpgLista de investiţii a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa pe 2011 include şi un utilaj foarte scump, despre care nu se ştie dacă există ori ba în parcul auto al regiei.

Este vorba despre cel mai scump utilaj din lista de investiţii, un reciclator, a cărui valoare totală este de 4.496.000 de lei, adică de aproape 45 de miliarde de lei vechi. Utilajul a fost menţionat şi în lista de investiţii pe 2010 a RAJDP, iar în lista de investiţii pe 2011, în dreptul lui, se precizează că a fost licitat. Cu toate acestea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, ne-a declarat că utilajul nu a fost încă achiziţionat, pentru că anul trecut a venit criza şi n-au mai fost bani, urmând să fie cumpărat anul acesta. Menţionăm că într-o ediţie din martie 2010 relatam faptul că RAJP a atribuit un contract în valoare de 14.626.539,88 lei fără TVA firmei Autorenco SA, de la care a cumpărat - după cum se menţionează în anunţul de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) - un distribuitor de pulberi, un cilindru compactor cu vibrare, un cilindru compactor LIS cu vibrare, două excavatoare cu cupă, cinci buldoexcavatoare cu echipamente, un autoturism de teren, patru autoutilitare pick-up, un autoturism, o autoutilitară 3,5 t cu 6+1 locuri, şase autoutilitare 7,5 t cu 6+1 locuri, zece autobasculante, un buldozer şi un microbuz 8+1 locuri şi... surpriză, şi un reciclator. Cu alte cuvinte, ori vicele CJC nu ştie că s-a achiziţionat, ori reciclatorul nu a fost livrat încă în baza contractului de leasing.

Furnizor din dosarul retrocedărilor

Reamintim că SC Autorenco SA Constanţa îi are ca asociaţi pe Dogan Fetisleam şi pe Iucsel Selamet, acesta din urmă fiind şi administratorul firmei. Dar firma are şi un administrator persoană juridică. Este vorba despre SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, din Bucureşti - firma care a concesionat Portul Tomis, în 2005, de la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, condusă pe atunci de către Gheorghe Moldoveanu. Societatea îi aparţine lui Valentin Gheorghe Ionescu, acesta ocupând şi funcţia de administrator al societăţii. Numele lui apare şi pe lista inculpaţilor din controversatul dosar al retrocedărilor ilegale, alături de primarul Radu Mazăre, dar şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Cât despre reciclatorul despre care vorbim, precizăm că în ţară sunt doar câteva astfel de utilaje, ce pot fi enumerate pe degetele de la o mână, din cauza preţului foarte ridicat. Utilajul este destinat reciclării asfaltului de pe carosabilul foarte uzat, prin mărunţirea lui şi apoi prin închegarea cu un liant special, după care se face asfaltarea propriu-zisă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Europack Media SRL şi CRH Ciment România SA investesc într-o staţie de betoane pe strada Celulozei din Constanţa

16 Jan 2020 3532