Arhiepiscopia Tomisului, în litigiu cu Primăria Costineşti. Miza - un teren de 8.000 de metri pătraţi

06_proces_Arhiepiscopia.jpgArhiepiscopia Tomisului a dat în judecată Primăria Costineşti. Dosarul de judecată a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Mangalia sub numărul 2410/254/2012 în data de 9 iulie a.c. şi pretinde anularea unui act administrativ emis de Primăria Costineşti. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş, a explicat că Arhiepiscopia Tomisului solicită anularea unui act de vânzare-cumpărare prin care Primăria a cedat un teren în suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi din vecinătatea Mănăstirii Sfânta Elena de la mare. Terenul a fost cumpărat de Petre Stancă, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi de fiica acestuia Mihaela Sofia Stancă. Potrivit purtătorului de cuvânt Călin Gavrilaş, Arhiepiscopia Tomisului a încheiat o înţelegere scrisă cu Primăria Costineşti prin care a fost de acord să facă un schimb de terenuri, pentru ca Primăria să poată administra perimetrul din vecinătatea mănăstirii. Schimbul s-a făcut, potrivit lui Gavrilaş, cu condiţia ca în apropierea mânăstirii să fie construită o staţie de epurare. „Primăria nu a mai făcut staţia de epurare, ba din contră a trecut suprafaţa de pământ din domeniul public în cel privat şi a vândut terenul familiei Stanca, fără să-i înştiinţeze pe reprezentanţii Arhiepiscopiei. Pentru că s-a încălcat protocolul, Arhiepiscopia Tomisului cere în instanţă anularea actului de vânzare-cumpărare şi anularea înţelegerii încheiate între Primărie şi Arhiepiscopia Tomisului", a explicat Călin Gavrilaş. Arhiepiscopia doreşte să redobândească terenul şi să îl înapoieze pe cel primit la schimb, acuzând că vânzarea suprafeţei de pământ din vecinătatea mănăstirii este abuzivă.

„Am vândut terenul pentru bani!"

Viceprimarul comunei Costineşti, Marin Băduică, a explicat că proiectul privind construcţia staţiei de epurare există în continuare şi că aceasta va fi construită pe un alt teren din vecinătatea mănăstirii, explicând că suprafaţa de pământ luată în administrare de la Arhiepiscopie a fost vândută întrucât Primăria nu avea bani. Cu banii luaţi de pe teren, viceprimarul susţine că a fost amenajat în zonă iluminatul public şi alimentarea cu apă. De asemenea, viceprimarul neagă că ar fi fost încălcată înţelegerea avută cu Arhiepiscopia Tomisului. „Nu s-a încălcat niciun protocol. Am realizat racordarea la utilităţi a mănăstirii, aşa cum ne-am angajat", a menţionat Marin Băduică. Întrebat dacă terenul putea fi vândut atât timp cât exista un protocol cu Arhiepiscopia Tomisului şi dacă vânzarea s-a făcut în condiţii de legalitate, viceprimarul a replicat că sunt lucruri care îl depăşesc şi ne-a ajutat să luăm legătura cu departamentul juridic pentru alte lămuriri. În mod paradoxal, consilierul juridic a refuzat să-şi decline identitatea şi să ne ofere detalii despre cum s-a realizat vânzarea terenului din vecinătatea mănăstirii, solicitându-ne să facem o adresă scrisă, asigurându-ne că în 30 de zile vom primi un răspuns! Ieri am transmis adresa, aşa cum ni s-a solicitat, suntem curioşi dacă vom primi şi răspunsul.

„Trebuie să fie nebună Primăria să nu aibă actele în regulă!"

Contactat telefonic, Petre Stancă a declarat că nu-l afectează cu nimic litigiul dintre Primăria Costineşti şi Arhiepiscopia Tomisului. „Dacă Primăria va pierde procesul, mă va despăgubi, îmi va da banii plătiţi pe teren", a declarat Petre Stancă, spunând că a intrat în posesia celor 8.000 de metri pătraţi în anul 2008, în urma unei licitaţii publice. „Trebuie să fie nebună Primăria să nu aibă actele în regulă! Nu cred că Primăria va pierde procesul", a punctat Petre Stancă, refuzând să declare de ce a cumpărat terenul şi cum îl exploatează.

Primarul Traian Cristea nu a fost de găsit. Dacă va avea un punct de vedere cu privire la litigiul dintre Primăria pe care o reprezintă şi Arhiepiscopie, îl vom face public.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1002

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 555

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 373

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 303

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 438

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 970

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 296

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 471

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1597

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 475

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 444

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 484

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1923

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 455

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 274