Au mărit nejustificat tarifele! Senatorul Mihu solicită controale de la Ministerul Turismului în unităţile de cazare care utilizează voucherele de vacanţă

În şedinţa Senatului de la începutul sesiunii parlamentare, senatorul Ştefan Mihu a adresat o interpelare către Ministrul Turismului, Bogdan Trif. Aceasta cuprinde sesizarea unor disfuncţionalităţi în utilizarea voucherelor de vacanţă de către operatorii economici cu activitate în turism.
 
Senatorul constănţean solicită ministerului măsuri pentru o bună funcţionare a sistemului.
„Lansarea voucherelor de vacanţă, în urmă cu câţiva ani, s-a dovedit o măsură extrem de bine primită de cetăţeni şi, în egală măsură, pe deplin pertinentă din punct de vedere economic şi deosebit de profitabilă pentru turismul românesc ! Demersul a contribuit în mod semnificativ la impulsionarea dezvoltării şi modernizării multor aşezăminte hoteliere şi pensiuni, îndeosebi din rândul celor cu cotaţii medii (două sau trei « stele », respectiv « margarete »), oferind, în acelaşi timp, oportunitatea pentru mii şi zeci de mii de familii să beneficieze de posibilităţi sporite şi binevenite de odihnă, recreere şi/sau tratament.
Dincolo de aspectele pozitive menţionate, este important să semnalăm, însă, că nu toţi agenţii economici din turism au înţeles, din păcate, să aibă un comportament corect şi, în egală măsură legal, atunci când vine vorba de valorificarea voucherelor de vacanţă ! Există în acest sens, nu puţine cazuri, în care proprietari de hoteluri şi pensiuni încearcă prin mijloace situate în afara cadrului legal să „stoarcă” profituri suplimentare din utilizarea acestui instrument de plată, pretinzând şi impunând, sub diferite pretexte, cotaţii inferioare voucherelor de vacanţă, in raport cu valoarea lor nominală.
 
Faţă de cele de mai sus, apreciem că Ministerul Turismului are datoria şi responsabilitatea multiplicării controalelor efectuate la nivelul unităţilor de cazare din reţeaua naţională de hoteluri şi pensiuni, vizând verificarea modului în care acestea îşi îndeplinesc obligaţiile legale de funcţionare asumate, inclusiv atunci când se pune problema utilizării voucherelor de vacanţă, fără a exclude, acolo unde este cazul, sancţiunile de rigoare pentru cei care încearcă să fenteze legea”, afirmă senatorul PSD.
 
Mai exact, susţine parlamentarul constănţean, atât la munte, cât şi pe litoral, agenţii economici au majorat nejustificat tarifele, astfel încât în multe cazuri, voucherele nu mai acoperă nici măcar un sejur de trei nopţi.
 
Vă reamintim că valoarea unui voucher de vacanţă este de 1.450 de lei.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme din Constanța AGA Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu SA a prelungit mandatele administratorilor provizorii și pe cel al auditorului statuar

14 Feb 2024 862

Declarații de avere Averea și interesele lui Ștefan Mihu, administrator la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA Constanța (DOCUMENTE)

07 Dec 2023 1199

Echipele Under-18 și Under-17 ale Farului Constanța s-au calificat în sferturi la Cupa de Tineret, respectiv la Cupa Elitelor (GALERIE FOTO)

07 Mar 2023 1511

Prelungiri de mandate pentru administratorii provizorii de la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA

17 Feb 2023 1611

Grupele mari de juniori ale Farului Constanța au reînceput antrenamentele. Teste fizice în primele două zile (GALERIE FOTO)

10 Jan 2023 1796

Echipele Under-18 și Under-17 ale Farului Constanța au înscris 12 goluri în două meciuri cu Sport Team București (VIDEO)

10 Dec 2022 2171

Mandatele administratorilor provizorii ai Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, prelungite

25 Aug 2022 1848

Juniorii Farului Constanța, două victorii și două înfrângeri în amicale (GALERIE FOTO)

03 Aug 2022 2071

Echipele Under-19 și Under-17 ale Farului Constanța, meciuri în optimile Cupei României

12 Mar 2022 2164

Juniori ai FC Viitorul, victorie şi egal în două amicale cu echipele Academicii Clinceni

16 Feb 2021 3263

Ministrul Sănătății, interpelat de senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu. Parlamentarul solicită o evidență a achizițiilor de paturi de pe secțiile ATI

13 Oct 2020 3013

Într-o interpelare adresată ministrului Sănătății, senatorul Ștefan Mihu solicită sprijinul guvernamental pentru un început de an școlar în siguranță

08 Sep 2020 3010

Trei parlamentari de Constanța fac parte din Comisia de anchetă privind achizițiile pe perioada stării de urgență

04 Jul 2020 3347

Incertitudini în procesul de învățământ. Un senator de Constanța îi cere ministrului Educației strategia privind formele de învățământ online

26 May 2020 3001

Ștefan Mihu(PSD) taxează lipsa de coerență din recomandările făcute populației, în contextul stării de alertă

19 May 2020 2798