Au trecut șase luni de la alegerile locale. Omul PSD, Mirela Matichescu, încă director executiv în ADI Dobrogea

  • În anul 2008, 50 de UAT-uri din judeţul Constanţa şi-au exprimat voinţa de a coopera şi de a se asocia în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea“
  • Membri fondatori ai Asociaţiei sunt Judeţul Constanţa prin Consiliul Judeţean şi toate primăriile din judeţ
  • După preluarea conducerii Consiliului Județean Constanța de către echipa PNL, președintele Asociației a fost desemnat Victor-Gheorghe Manea, unul dintre consilierii personali ai șefului CJ, Mihai Lupu
  • Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” are însă și o conducere executivă
  • Mirela Matichescu, membru PSD, fost administrator public al județului Constanța, în mandatul lui Horia Țuțuianu este director executiv adjunct
  • Matichescu a precizat că va demisiona din această funcție începând cu data de 1 aprilie 2020, nu pentru că i-ar fi cerut cineva să plece, însă ar avea proiecte personale, în zona privată, inclusiv în cea politică
  • Postul pe care îl deține Matichescu, chiar și cu jumătate de normă, este remunerat cu câteva zeci de mii de lei

În anul 2008, de unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa şi-au exprimat, prin adoptarea unor hotărâri ale autorităţilor deliberative, voinţa de a coopera şi de a se asocia în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea“ (ADI Dobrogea), persoana juridică de drept privat, cu statut de utilitate publică.

La momentul constituirii, toate UAT-urile au aprobat Statutul şi Actul constitutiv al Asociaţiei. În anul 2008, Consiliul Judeţean Constanţa a adoptat Hotărârea nr.255, prin care a aprobat participarea judeţului Constanţa în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea“.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” a fost constituită în conformitate cu prevederile Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr.51/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.246/2005.

Membri fondatori ai Asociaţiei sunt Judeţul Constanţa prin Consiliul Judeţean şi toate primăriile din judeţ.

După preluarea conducerii Consiliului Județean Constanța de către echipa PNL, președintele Asociației a fost desemnat Victor-Gheorghe Manea, unul dintre consilierii personali ai șefului CJ, Mihai Lupu iar din Consiliul director, fac parte în calitate de membri: Nicolae Păun (Medgidia), Vergil Chițac (Constanța), Șerif Cârjali(Cernavodă) și Ionela-Marilena Zota (Valu lui Traian).
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” are însă și o conducere executivă. În conducerea Asociației o regăsim în continuare pe Mirela Matichescu, membru PSD, fost administrator public al județului Constanța, în mandatul lui Horia Țuțuianu.

Matichescu este director executiv-adjunct și lucrează cu jumătate de normă în boardul Asociației. Potrivit președintelui ADI Dobrogea, Matichescu se află în acest moment în concediu medical.
Noi am întrebat-o, care au fost resorturile care au determinat-o să continue acitivitatea în cadrul Asociației, în condițiile în care partidul din care face parte se află în opoziție și am adăuga, chiar în disoluție pe plan local.

Mirela Matichescu a precizat că va demisiona din această funcție începând cu data de 1 aprilie 2020, nu pentru că i-ar fi cerut cineva să plece, însă ar avea proiecte personale, în zona privată, inclusiv în cea politică (n.r. Matichescu se pregătește să candideze pentru o funcție în filiala municipală a PSD Constanța, cu toate că activitatea sa politică este înrolată în comuna Valu lui Traian).


Nu știm dacă declarația doamnei trebuie percepută ca o veritabilă păcăleală sau nu, însă trebuie să menționăm că din informațiile noastre, și-ar mai fi anunțat demisia de cîteva ori și ulterior a intrat în concediu medical.

Postul pe care îl deține Matichescu, chiar și cu jumătate de normă, este remunerat cu câteva zeci de mii de lei.


Citește și:

Ce indemnizație încasează Gabriel Monea din postura de administrator provizoriu al Societății Naționale Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu

Cine a înlocuit-o pe Mirela Matichescu în Asociația ITI Delta Dunării

Monea a înlocuit-o pe Mirela Matichescu Cine este și ce atribuții are administratorul public al județului Constanța?




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 376

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 515

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 538

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 356

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 421

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 535

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 379

Dumitru Bădrăgan a plecat din AUR și a preluat conducerea organizației PER Constanța. Cu cine va face tandem în alegerile locale?

11 Apr 2024 845

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 931

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 911

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 554

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 721

Decizii de politică monetară ale BNR

04 Apr 2024 431

Achiziții publice în județul Constanța, nemenționate în declarațiile de interese. Consilierul local și „mecanismul” de succes (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 1369

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 776