Averea lui Racu... datorii la CEC

cap5.jpgConstantin Racu este directorul Direcţiei Administraţie Publică Locală din Primăria Constanţa. Mâna sa dreaptă este Antonela Fulvia Dinescu, ocupantă a postului de director adjunct. În pofida funcţiilor deţinute, declaraţiile de avere ale acestora conţin numeroase rubrici goale sau cu menţiunea „nu este cazul".

La venirea sa în Primăria Constanţa, Constantin Racu era perceput ca unul dintre apropiaţii primarului Radu Mazăre, cel care l-a şi adus în instituţie. Cu o asemenea etichetă pusă de opinia publică de la malul mării, inevitabil te aştepţi ca Racu să învârtă afaceri frumuşele şi să deţină o avere atractivă. Însă, potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Primăriei Constanţa şi actualizată în data de 12 iunie anul curent, situaţia este cu totul alta. Fără a avea măcar un petic de pământ, averea directorului Direcţiei Administraţie Publică Locală din Primăria Constanţa se rezumă doar la un apartament despre care a omis să ne spună ce suprafaţă are, modul şi anul în care l-a dobândit. Se pare că nu-i plac maşinile sau se mulţumeşte cu cea de serviciu şi nu deţine bijuterii, obiecte de artă etc a căror valoare să depăşească 5.000 euro. Unica sa investiţie se rezumă la deţinerea a 1% din acţiunile de la SC Practic Center SA.

În contextul prezentat, Racu se pare că a recurs la împrumuturi, două la număr. Ambele credite au fost luate de la Credit CEC, în anul 2002 şi 2007, şi însumează 470.000 lei, datorie pe care va trebui să o achite până în anul 2022. Situaţia directorului Racu nu pare a fi chiar aşa de roz, venitul său pe anul fiscal 2008 fiind de numai 55.121 lei.

constantin_racu.jpgDirector sindicalist!?

Situaţia materială a secundului de la Direcţia Administraţie Publică a Primăriei Constanţa, Antonela Fulvia Dinescu, este mult mai precară decât a şefului său. În declaraţia de avere, semnată de aceasta pe 4 iunie anul curent, nu figurează niciun teren şi niciun imobil al cărui proprietar să fie doamna Dinescu. În schimb, comparativ cu Racu, directorul adjunct al direcţiei respective este co-proprietar al unui autoturism Citroen C3. La capitolul „Datorii", Antonela Fulvia Dinescu are trecut un credit luat în anul 2007, în valoare de 10.000 euro, debitul urmând a fi lichidat până în 2017. Cum s-ar spune, ea va scăpa mult mai repede de datorii decât şeful.

Un aspect interesant, care ne-a atras atenţia în declaraţia de avere a directorului adjunct al Direcţiei Administraţie Publică Locală, se referă la venituri. Spre deosebire de ceilalţi funcţionari publici, Antonela Fulvia Dinescu s-a limitat la a preciza că veniturile familiei sale se compun din salariul ei şi al soţului, fără a specifica sumele încasate în anul fiscal precedent.

În altă ordine de idei, potrivit declaraţiei de interese a acesteia, ea nu este asociat sau acţionar în nicio societate, dar este membru al Sindicatului Liber al Funcţionarilor Publici.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

anonim

07 Dec, 2010 05:15

poate cinveva vrea sa-i aminteasca de magazinele facuta sub diferite alte nume ....pe I Ghe Duca # 23

elena

06 Sep, 2010 11:36

D-le Racu,vedeti ce faceti cu galeriile din Tomis II am inteles ca sunt ale dvs.ptr.ca toti locatarii din tomis II au ramas fara apa calda din cauza dvs.va-ti constr.aceste magazine(oare cine v-a dat autorizatie?...fara sa vada planul locului?...) peste tevile de apa calda,rece,si caldura,teava de apa calda sa spart chiar sub aceste magazine(suntem fara apa calda de aproape o luna,incalzim apa la aragaz in sec21?e frumos?directorii de la RADET si RAJA nu vor sa va supere.!?Va rugam d-ule Racu darama-ti(asa am ajuns sa ne rugam,cand ei nu au nici un drept)sa poata RADET-ul sa_si faca treaba si numai constr.in locuri nepermise.Multumim anticipat.

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 721

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 417

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 346

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 808

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 6981

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 708

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 569

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 521

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 757

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 560

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 665

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 608

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 449

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 487

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 794