„Aveţi toate condiţiile pentru a fi un Miami Beach, dar nu aţi fost în stare să le fructificaţi“ Ion Stelian (USR) spune că, prin discursul său, George Friedman ar fi reproşat administraţiei Făgădău lipsa de implicare


„Constanţa este o bijuterie, iar Europa are foarte puţine bijuterii pe care nu le-a descoperit încă...”. A spus-o săptămâna trecută expertul în geopolitică George Friedman, cu ocazia forumului Black Sea and Balkans Security 2019 de la Mamaia.

Deputatul USR Stelian Ion este de părere că „nu-ţi trebuie mare talent de hermeneut ca să înţelegi ce-a vrut să zică specialistul american în politică globală: «Constanţa are potenţialul unei bijuterii, dar nu este...». Dovadă că tot el continuă: «Este un loc unde ar trebui să vină turişti atât din Europa, cât şi din Orientul Mijlociu».  Privit astfel, comentariul lui Friedman este de o fapt o critică abruptă: Aveţi toate condiţiile pentru a fi un Miami Beach, dar nu aţi fost în stare să le fructificaţi. Primarul Făgădău se face însă că nu pricepe şi prezintă mândru această declaraţie pe pagina de Facebook a Primăriei, de parcă i-au fost lăudate realizările”, susţine deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.

De fapt, afirmă parlamentarul, „Decebal Făgădău pare să-şi fi dedicat în ultima vreme întreaga energie falsificării realităţii şi răstălmăcirii vorbelor. Dar, având în vedere distanţa dintre fapte şi narativă, echilibristica sa pare misiune imposibilă.

El se comportă ca într-o continuă şedinţă de terapie. Omul are ceva pe suflet, dar nu poate să-şi ducă mărturisirea până la capăt. Tot ar vrea să condamne moştenirea Mazăre-Constantinescu, dar o face impersonal, frizând ridicolul. Chiar la forumul mai sus amintit, fără să i-o ceară nimeni, Decebal Făgădău declara: «Constanţa avea la nivel de percepţie imaginea unui oraş închis, corupt, condus autoritar». (aici: https://bit.ly/2WZ1fWF). Cu alte cuvinte, era vorba doar despre o percepţie a oamenilor, nu neapărat despre o realitate.
Dar un minut mai târziu, tot el susţinea că nu-şi doreşte ca «în Constanţa să mai (!) existe totalitarism sau dictatură». Carevasăzică, aşa a fost condusă Constanţa până la el. Dacă însă îi ceri să fie mai clar, va găsi în mod sigur numeroase sintagme pentru a vorbi despre vinovaţi, dar nu va pronunţa niciodată numele satrapilor aflaţi acum în puşcării.


Decebal Făgădău e viceprimar din 2009. Să nu-l compătimim aşadar pe primarul Făgădău. S-a aranjat, cum se spune, iar acum tot ce face este să dea senzaţia că lucrează, în timp ce continuă să ascundă putregaiul înaintaşilor. Iar Constanţa, da, are potenţial de perlă. Şi nu trebuie comparată neapărat cu Miami Beach deoarece dispune de o mare zestre istorică şi culturală. Dar după 20 de ani pesedism, e clar că trebuie să vină altcineva care să-i pună în valoare acest potenţial” , susţine Stelian Ion.

George Friedman, fondatorul companiei de previziune şi analiză geopolitică „Geopolitical Futures”, prezent săptămâna trecută la forumul de securitate „Black Sea and Balkans Security Forum”, a făcut o plimbare deasupra oraşului. Renumitul analist politic a făcut un tur al Constanţei, cu elicopterul, alături de primarul municipiuluiConstanţa, Decebal Făgădău. „Constanţa are una dintre cele mai frumoase plaje din lume, iar oraşul seamănă cu Miami Beach. Este o bijuterie, Europa are puţine bijuterii nedescoperite încă”, a declarat la sfârşitul turului, George Friedman.

Citeşte şi:

Fondatorul “Geopolitical Futures” George Friedman - „Constanţa seamănă cu Miami Beach”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 556

Vreme instabilă pentru următoarele zile în Dobrogea

19 Apr 2024 405

Ce au decis judecătorii în procesul în care Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța a contestat amenda primită de la Garda de Mediu?

19 Apr 2024 342

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 714

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 461

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 398

Imobile scoase la vânzare de Primăria Cuza Vodă, județul Constanța. Iată unde sunt situate

19 Apr 2024 372

AUR Constanța susține dezbaterea din cadrul turneului lui Aurelian Popa, care aduce în prim-plan discuții despre viitorul României în cadrul evenimentului „Stop Agenda 2030” (FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 462

UPDATE. Furturi și distrugeri la autoturisme, în Constanța. Bărbat de 39 de ani, arestat preventiv. Unde l-a găsit Poliția?

19 Apr 2024 622

Termoficare Constanța Mai mulți consumatori au rămas fără apă caldă la robinete. Lista completă

19 Apr 2024 464

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 644

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 405

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 465

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 497

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 387