Avocata ÎPS Teodosie, Diana Iovanovici-Șoșoacă, senator de Iași din partea AURDiana Iovanovici-Șoșoacă a fost avocatul Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, în dosarul privind pelerinajul de Sfântul Apostol Andrei, de la Ion Corvin.

S-a mai afirmat pe rețelele de socializare prin aparițiile sale în clipuri video în care a militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.
 

Pelerinajele

La Iași, s-a făcut remarcată printr-un amplus discurs legat de pelerinajul de la Sfânta Parascheva, fiind celebră pentru întrebarea „Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Paraschiva?”.

După Iași, la doar două luni distanță, Diana Șoșoacă s-a remarcat la Constanța cu prilejul unui alt scandal similar, declanșat de combinația dintre restricțiile impuse de pandemia COVID-19 și sărbătoarea religioasă ocazionată de pelerinajul la peştera Sf. Apostol Andrei.

Cu această ocazie, IPS Teodosie, Arhiespiscopul Tomisului a dat în judecată autoritățile din Constanța pentru a ridica restricțiile. Avocatul Diana Ivanovici-Șoșoacă a fost cea care l-a reprezentat în instanță pe înaltul ierarh bisericesc. Demersurile legale n-au avut succes, după ce Tribunalul Constanța a decis ca la pelerinaj să participe doar localnicii.

Viața politică

Datorită scorului mare pe care l-a obținut partidul AUR la primele alegeri parlamentare la care a participat formațiunea înființată în anul 2019, Diana Iovanovici-Șoșoacă a prins un loc de senator din partea circumscripției Iași.

Citește și

Tribunalul Constanța a explicat de ce s-a respins cererea de suspendare a hotărârii ce limitează accesul la pelerinajul de Sfântul Andrei

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sediul partidului Dianei Șoșoacă, spart. Ce s-a furat de acolo

19 Feb 2021 505

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost exclusă din grupul AUR

10 Feb 2021 523

Tribunalul Constanța a explicat de ce s-a respins cererea de suspendare a hotărârii ce limitează accesul la pelerinajul de Sfântul Andrei

28 Nov 2020 1257

Pelerinajul de Sfântul Andrei, ordonanța președințială și numărătoarea inversă ajunsă la final

27 Nov 2020 979

Carantina, arhiepiscopul și tribunalul IPS Teodosie, o primă „victorie“ pentru pelerinajul de Sfântul Andrei!

24 Nov 2020 2258

Scurt, pe doi Cum a „soluționat“ Tribunalul Constanța procesul pentru pelerinajul de Sfântul Andrei, deschis de Arhiepiscopia Tomisului

21 Nov 2020 1869

Avocați, inventatori, profesori, preoți Arhiepiscopia Tomisului, la judecată cu autoritățile competente anti-Covid. Cine „face scut“ în jurul înaltului ierarh

20 Nov 2020 3385