Băisan şi Chiţac cer stoparea procesului de alegeri interne din PNL şi numirea unei conduceri interimare. Dragomir le răspunde că „statutul a fost respectat“!

O serie de membri ai PNL cer conducerii centrale a Partidului Naţional Liberal dizolvarea conducerii organizaţiei judeţene Constanţa şi numirea unor lideri interimari care să se ocupe în mod transparent şi statutar de finalizarea alegerilor interne, în urma celor întâmplate la Consiliul de Coordonare Local desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute.
 
Consilierul judeţean liberal Cristy Băisan a adus, ieri, o serie de acuzaţii conducerii filialei judeţene PNL Constanţa. Acesta susţine că alegerile interne, care se desfăşoară până pe 27 aprilie în organizaţiile locale ale PNL din judeţul Constanţa, au loc nestatutar, dar şi ilegal.
 
Băisan, care intenţionează să-şi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL Constanţa, spune că este de neacceptat ceea ce s-a întâmplat cu prilejul alegerilor interne din organizaţiile Medgidia şi Constanţa. El a făcut un apel către liderii partidului de la Centru să stopeze procesul electoral în cadrul filialei Constanţa şi să pună interesul membrilor şi al militanţilor liberali, dar şi al electoratului de dreapta, mai presus de interesele unor grupuri din partid.
 
De asemenea, Băisan a anunţat că s-au depus contestaţii şi reclamaţii atât la forurile de partid, cât şi în justiţie, şi susţine că „premierea elevului repetent George Muhscină, care a avut rezultate dezastruoase în calitate de coordonator al campaniei la alegerile parlamentare, ar face parte dintr-o înţelegere dintre PNL şi PSD“. Mai exact, din informaţiile sale, Muhscină îşi doreşte funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, pe care ar negocia-o cu PSD.

Şi Chiţac cere dizolvarea BPJ-ului

La rândul său, senatorul Vergil Chiţac solicită conducerii centrale a Partidului Naţional Liberal dizolvarea conducerii organizaţiei judeţene Constanţa şi numirea unor lideri interimari care să se ocupe în mod transparent şi statutar de finalizarea alegerilor interne, asta în contextul în care Chiţac spune că nu le recunoaşte pe cele de vineri de la filiala municipală a partidului.
 
„Nu recunoaştem întâlnirea de la Casa de Cultură, unde au fost amestecaţi membri oneşti cu oameni aduşi pe ultima sută de metri, din afara partidului, într-o încercare disperată şi nereuşită de a asigura cvorumul şedinţei, lucru care nu s-a întâmplat“, a afirmat Chiţac. Acesta îl acuză pe preşedintele organizaţiei judeţene, Gheorghe Dragomir, că a convocat ilegitim şedinţa extraordinară în cadrul căreia a fost aleasă o nouă conducere a filialei municipale.
 
În completare, Vegil Chiţac mai afirmă că „pretinsele alegeri de la organizaţia municipală sunt doar vârful icebergului dintr-o lungă serie de interpretări frauduloase ale statutului, la limita legii penale“.
 
Aşa cum arătam în ediţiile precedente, Consiliul de Coordonare Local al organizaţiei municipale a PNL Constanţa s-a întrunit, vineri după-amiază, pentru a alege noua conducere a organizaţiei. Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale se înscriseseră omul de afaceri Gheorghe Muhscină, Sorina Tuşa şi Hira Stere, doar primul fiind prezent. După numărarea voturilor, organizatorii alegerilor au anunţat că George Muhscină a obţinut 301 voturi din 316 voturi valabile, două fiind anulate, Sorina Tuşa a primit opt voturi, iar Hira Stere - şapte voturi.

Dragomir - alegerile au fost statutare!

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a declarat că alegerile sunt staturare şi sunt organizate respectând regulamentul partidului şi hotărârile adoptate în cadrul Biroului Permanent Judeţean, răspunzând astfel acuzaţiilor aduse de fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, senatorul Vergil Chiţac, care a contestat legalitatea scrutinului.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 370

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 418

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 623

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 340

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 655

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2111

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 463

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 501

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 431

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 552

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 462

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 403

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 737

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 841

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 649